• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

14001 ve 18001 sistem belgelendirmede yaşanan sıkıntılar

SAYGIN

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Ocak 2012
Firma
GÖKLER A.Ş.
Merhaba
çalıştığım firmaya 14001 ve 18001 sistemlerini kurmaya çalışıyorum.Sistemin dökümantasyonunu hazır bir şablonu firmaya oryante ederek tamamladım.Fakat bazı sorularım var yardımcı olabilirseniz sevinirim.
a)sistem Tse v.b. akredite bir firmadan denetlenmeden önce sistemin minimum ne kadar süre çalışması gerekir?
b)dökümantasyon haricinde; isg kurulu ve toplantıları oluşturmak,isg ölçümleri yaptırmak,tüm atık beyanlarını tamamlamak,atıkları renkli konteynırlara toplamak,afişler ve logolar asmak,isg ve cevre eğitimleri düzenlemek ve kayıt altına almak,isg risk analizi yapmak,emisyon ölçümleri yaptırmak v.b. tamamladığım ve kayıt altına aldığım işlerdir.Bunun dışında yapmam gereken birşeyler var mıdır?
c)dökümantasyonda her bir dökümana kod ve numara verilmesi konusunda sıkıntı var.
şimdiden teşekkürler.
 
Kalite Kontrol Prosedürü PR.KK.01
Kalite Yönetim Planı PL.YS.06
Çevre Yönetimi Planı PL.YS.07
İSG Yönetim Planı PL.YS.08
İş Akış Şeması EK-1
böyle bişeymi istediğiniz? numaralandırma?
 
evet numaralandırma konusu aynen bu şekilde fakat kısaltmaların da anlamları önemli olduğu için sıkıntı yaşamaktayım.
 
bolbol okumak lazım bu konu üzerinde çalişmak lazım, her tesisin kendine göre kısaltmalrı yada numaralandırmaları olabilir.
mesela: PL; Planlama :YS; Yönetim sis....vs.
 
Merhaba,

Her iki sistemin de , denetlemeden önce minimum 3 ay uygulandığının kanıtlanması gerekir.

Dokümantasyon adlandırma ve kodlandırma konusunda ise , her firma; belli kurallar dahilinde kendi hazırlamış olduğu doküman kodlandırma prosedür veya talimatlarından sorumludur. Önemli olan ilgili prosedür ya da talimatta bunu belirtmeniz ve buna uymanız.
 
merhaba kullandığınız standart dokümanını paylaşabilir misiniz?
kendi çalışmanız için yaptığınız eylem planını nasıl hazırladınız bunu da paylaşırsanız memnun olurum...

Şimdiden teşekürler
 
Fabrikada 18001 ve 14001 entegre kalite yönetim sistemi oluşturmaya çalışıyorum. Birleştirilmiş dokümanlarda başlık olarak neler yer alması gerektiği konusunda yardımcı olabilirmisiniz? Kalite konusunda hiç çalışmadım.
 
Üst