• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

2.sınıf düzenli depolama tesisi

gulmire

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Nisan 2012
Arkadaşlar merhaba

Ben Niğde-Aksarayda çalışıyorum, bizim çok fazla sondaj çamurumuz mevcut, organik ve inorganik açıdan tehlikesiz, sadece ekotoksik özelliği vardır, ve bunun 2.sınıf düzenli depolama tesisine gitmesini düşünüyoruz, Aksaray iline yakın herhangi bir şehirden 2.sınıf düzenli depolama tesisini bilen kimse varmı, haberdar ederseniz çok sevinirim.

Hepinize iyi çalışmalar dilerim.
 
Merhaba,

Bu konuda Türkiye bazlı yapmış olduğum bir çalışma vardı. Aksaray iline en yakın olarak gönderebileceğiniz Kırşehir, Karaman, Konya illerinde 2. sınıf düzenli depolama tesisleri mevcut.
 
Arkadaşlar merhaba,

Benim yapmış olduğum araştırma neticesinde 'arıtma çamuru atık kodunu' içeren lisanslı 2. sınıf düzenli depolama tesisi bulunmamaktadır. Siz göndereceğiniz çamurunuzu hangi kod ile göndermeyi düşünüyorsunuz?
 
Sondaj çamurları 01 05 06 kodlu tehlikeli atık sınıfındadır. Mevcut ellerindeki sondaj çamuru belirli bir ön işlemden geçmiş ise yada belirli bir iyileştirme yapılmış ise bahsetmiş olduğum illerdeki 2. sınıf düzenli depolama tesislerine gönderilebilir. Hali hazırda devlet desteğiyle yapılmış ve belediyeler tarafından özel kurumlara işletme yetkisi verilmiş sahaların hangi lisansından bahsediyorsunuz ?
 
Gülmire Hanım,

Sondaj Çamurlarının ve Krom Madeninin Fiziki İşleme Tabi Tutulması Sonucu Ortaya Çıkan Atıkların Bertarafına İlişkin Genelge (2012/15)

doğrultusunda hareket etmeniz işinizi kolaylaştıracaktır. Link aşağıdadır. Selamlar.


Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar,

Fatih Çoban bey,
Sizin sunduğunuz genelgenin işimize yarayacağını düşünmüştük, maalesef, iş veren fırmanın danışmanlığını yapan fırma bu genelgeyi kullanmamızı engelliyor, tek nedeni çamurumuz Eko-toksik özellikte, biz de diyoruz ki çamurumuz maden yada petrol aramadan ortaya çıkan çamur değil, Doğal gaz depolamak için yeri boşaltıyoruz o kadar, ve çamurumuzu analize gönderdik, inorganik, organik açısından tehlikesiz, eko-toksik her çamurda vardır, bentonik çamur tehlikesiz mesela ama hayvana yedirirseniz zararı var mutlaka.
Aslında biz genelgeyi kullanarak yerinde depolama teklifini sunmuştuk iş veren fırmaya, ama illa kabul etmedi, lisanslı fırmalar götürecekmiş, ve biz de 2.sınıf düzenli depolamaya gönderebileceğimizi düşündük, ama Konya belediyesini aradım, proje aşamasındaymış, tesisimiz daha tamamlanmadı diyor, Aksaray ilinde yokmuş, Niğde de yokmuş, Nevşehiri de aradım, sondaj çamuru alamıyoruz diyor, Müdürlerimiz bizi sıkıştırıyor bir yandan, kafam şişti valla.
 
Gülmire hanım,

Sizinki sondaj atığı gibi görünmüyor sanki, bana biraz daha hafriyat toprağı gibi geldi. Yani bir yeri kazıdınız ve oradaki toprağı, çamuru vs kenara aldınız. Eğer öyleyse bunu belediye ile görüşün, size hafriyatların döküldüğü mevcut yeri göstersinler. Daha sonra ilgili yönetmelik çerçevesinde atığınızı bu alana bedeli mukabilinde dökerek döküm fişinizi alabilirsiniz. Çok maliyetli ve zahmetli birşey de değil zaten.

İlgili yönetmelik:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Ben galiba pek iyi anlatamadim, bizimki sondaj atiğı, çünkü sondaj fırması belli bir kimyasallarla eritirek çıkartıyor toprağı, ve toprak o kimyasallarla birleşerek çamur olarak ortaya çıkıyor, onların kullandığı kimyasallar nedeniyle biz analize gönderdik ve dediğim gibi inorganik ve organik açısından tehlikesiz ama hayvana oral yoluyla vermiş böbreklerinde falan problem çıkmış. Aynı zamanda çamurumuz yanıcı da değilmiş yani ısı değeri yok, yakmaya gönderilemez. Betonlu havuzlarda altına membran serip üstüne de membranla kapatıp depolayalım dedik iş veren fırma kabul etmedi, solaysıyla ikinci sınıf düzenli depolamaya göndermeyi düşünüyoruz.
 
O zaman madencilik yapan, atık barajı olan firmalarla görüşün. En kolay bu şekilde bertaraf edebilirsiniz.
Bende size en fazla bu kadar yardımcı olabiliyorum :) iyi günler dilerim.
 
arkadaşım sondaj çamurunu yerinde bertaraf edeceksiniz genelgesi var bunun.

bir de Niğde-Aksaray yazmışsınız :) Aksaray 1989'da İl oldu, Niğde'den de daha büyük bir şehirdir.
 

Ekli dosyalar

  • GNG2012-15SondajCamurlari.PDF
    730.8 KB · Görüntüleme: 74
Aksaray deyince bazılar İstanbul aksarayı düşünebilir diye öyle yazmıştım, çünkü bir kaç sefer Aksaray dediğimde pek algılayamayanlar da olmuştu, o yüzden yani.:)
Aksaray düzenli depolama tesisinin iletişim adresi var mı sizde acaba, internetten bulamadım da.

Arkadaşım Putperest, yerinde depolamayı teklif etmiştik iş veren fırmaya, ama Ekotoksik , depolayamazsınız diye tutturdu, bizde dedik ki, genelgede toksik mi değil mi sormamış, sondaj çamursa eğer yerinde depola demiş dedik ama anlatamıyoruz ki.
 
kazı veya patlatma sonucu oluşan pasa döküntülerini tam olarak hangi yönetmelik/yönetmeliklere ya da kanuna göre değerlendirmeli
-orman kanunu
-maden kanunu
-madencilik uygulama yönetmelikleri
-genelgeler
-yeniden kazandırma yönetmeliği :s
 
@ceren123
sınır değerler sağlanıyor ise, alıp almamak belediyenin insiyatifinde ama alabilirler. hangi il?
 
İKİNCİ BÖLÜM
Düzenli Depolama Tesisleriyle İlgili Genel Hükümler​

Düzenli depolama tesislerinin sınıflandırılması
MADDE 5 – (1) Düzenli depolama tesisleri aşağıdaki şekilde sınıflandırılır:
a) I. sınıf düzenli depolama tesisi: Tehlikeli atıkların depolanması için gereken altyapıya sahip tesis.
b) II. sınıf düzenli depolama tesisi: Belediye atıkları ile tehlikesiz atıkların depolanması için gereken altyapıya sahip tesis.
c) III. sınıf düzenli depolama tesisi: İnert atıkların depolanması için gereken altyapıya sahip tesis.
arkadaşlar genelde her il de vardır. yoksa da komşu il e vardır mutlaka. belediyelerin sorumluluğundadır.
 
Üst