• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

2013 mühendis asgari ücreti hakkında

Hakan Bedel

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
28 Nisan 2011
Şehir
İstanbul
Firma
Sigma Çevre Laboratuvarı Ölçüm ve Analiz Hizmetleri Ticaret Ltd. Şti.
''TMMOB ile SGK arasında imzalanan işbirliği protokolüne göre SGK bildirimine esas olacak mühendis, mimar ve şehir plâncısı asgari ücretinin 2013 yılı için brüt 2700 TL olarak belirlenmesine karar verilmiştir.''
Arkadaşlar bu karar sadece kağıt üstünde kalmasın.Herkes bağlı olduğu oda şubelerine ve ya il temsilciliklerine bir mail ile ; çalıştığı iş yerine TMMOB ile SGK arasında imzalanan protokolü göndermesini ve bu protokolün uygulanmaması durumunda verilecek cezaları bir mail,faks,posta yoluyla bildirmesini rica etsin.Ben kendi attığım mail örneğini sizlere iletiyorum umarım gönderirsiniz.

ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI .............. İL TEMSİLCİLİĞİ/ŞUBESİ' NE
2013 yılı için TMMOB ile SGK tarafından imzalanan mühendis, mimar ve şehir plâncısı asgari ücretinin brüt 2700 TL olduğunu belirten protokolün ve protokolün uygulanmaması durumunda uygulanacak cezai işlemlerin odamızda kaydı bulunanların iş yerlerine faks,mail,posta,telefon yolu ile iletilmesini istemekteyim.
Gereğinin yapılmasını bilgilerinize arz ederim.
TARİH





AD SOYAD

SİCİL NO
Unutmayın!
Bu ülkede hak verilmez.Ancak ve ancak Hak Alınır!...
 
kanal 7 başkent kulisi faruk çelik diye aratırsan bulabilirsin.
 
Odanın web sitesinde ben hâlâ göremedim bu tarife ile ilgili yazıyı. Diğer Mühendislik dalları ana sayfalarında duyuru yapmış manşet şeklinde, bizde ise bir şey yok.
 
ÇMO ya söyledim biz önceden yayınladık dedi ama onların yayınladıgı sadece protokol görüşmeleri sürüyor diye geçiyor ...Mail atın odaya belki yayınlarlar yeniden.Bence tek tek üyelere atsalar daha mantıklı.Ama odamız daha o kadar gelişemedi ne yazık ki...
 
görüşmeler tamamlandı protokol imzalandı size yanlış bilgiverilmiş.
 

Ekli dosyalar

  • TMMOB-SGK PROTOKOLÜ.doc
    36.5 KB · Görüntüleme: 67
TMMOB ile SGK arasında imzalanan protokol kapsamında TMMOB Yönetim Kurulu’nun 24.11.2012 tarih ve 42/09 sayılı oturumunda Mühendis,Mimar,Şehir Plâncıları`nın 2013 yılı ücretleri ile ilgili şu karar alındı; “TMMOB ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında imzalanan işbirliği protokolüne göre SGK bildirimine esas olacak mühendis, mimar ve şehir plâncısı asgari ücretinin 2013 yılı için brüt 2700 TL olarak belirlenmesine karar verilmiştir.” Mühendis, mimar ve şehir plâncıları TMMOB’nin belirlediği asgari ücretin altında çalıştırılamayacak, bu ücret üzerinden hesaplanmış sosyal sigorta priminin altında prim yatırılamayacak.
 
SONUCU MUTLAKA PAYLAŞ Kİ HERKES NE OLACAĞINI BİLSİN
 
Arkadaşlar, işverenle tam zam konusunu konuşuyorduk,tabiki anlaşamıyoruz,laf arasında ben bu protokoldende bahsettim. Yani hakkım olanı istediğimden falan filan... Aldığım cevap brüt o şekilde gösterilirse senin bize maliyetin çok fazla olur,ben 1000TL'yede çalışacak mühendis bulurum asgaridende gösteririm ssksını sen bilirsin oldu... O şartlarda çalışacak arkadaşı çok merak ediyorum acaba kim?
 
@Birgül Bakanoğlu
SGK'ya ya da İŞ-KUR'a şikayette bulunabilirsiniz.
 
@Hakan Bedel
hakan bey tatsızlık olsun istemiyorum ancak bazen insanları gerçekten bıktırıyorlar. Ben herşekilde hakkımı alıp ayrılacağımı düşünüyorum ama yerime gelecek kişi eminimki yeni mezun bir arkadaşımız olacak ve kullanılacak. Ancak doğru düzgün bir denetim olmadığı sürece malesef meslektaşlarımız hakkını alamayacak. Yada benim gibi sabrı taşanlar işverenlere bazı dersler verecek ;)
 
Siz gerekeni yapın.Herkes işten ayrılacağım korkusuyla bu şekilde çalışmaya deva ediyorlar.hakkınızı işten çıkartılsanız dahi geriye dönük olarak alabilirsiniz bilginize.
 
Üst