• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

2013 mühendis asgari ücreti hakkında

Hakan Bedel

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
28 Nisan 2011
Şehir
İstanbul
Firma
Sigma Çevre Laboratuvarı Ölçüm ve Analiz Hizmetleri Ticaret Ltd. Şti.
''TMMOB ile SGK arasında imzalanan işbirliği protokolüne göre SGK bildirimine esas olacak mühendis, mimar ve şehir plâncısı asgari ücretinin 2013 yılı için brüt 2700 TL olarak belirlenmesine karar verilmiştir.''
Arkadaşlar bu karar sadece kağıt üstünde kalmasın.Herkes bağlı olduğu oda şubelerine ve ya il temsilciliklerine bir mail ile ; çalıştığı iş yerine TMMOB ile SGK arasında imzalanan protokolü göndermesini ve bu protokolün uygulanmaması durumunda verilecek cezaları bir mail,faks,posta yoluyla bildirmesini rica etsin.Ben kendi attığım mail örneğini sizlere iletiyorum umarım gönderirsiniz.

ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI .............. İL TEMSİLCİLİĞİ/ŞUBESİ' NE
2013 yılı için TMMOB ile SGK tarafından imzalanan mühendis, mimar ve şehir plâncısı asgari ücretinin brüt 2700 TL olduğunu belirten protokolün ve protokolün uygulanmaması durumunda uygulanacak cezai işlemlerin odamızda kaydı bulunanların iş yerlerine faks,mail,posta,telefon yolu ile iletilmesini istemekteyim.
Gereğinin yapılmasını bilgilerinize arz ederim.
TARİH





AD SOYAD

SİCİL NO
Unutmayın!
Bu ülkede hak verilmez.Ancak ve ancak Hak Alınır!...
 
2700 TL brüt üzerinde 810 TL SGK primi yatması gerekiyor
 
Ay sayısı arttıkça kazan oranı arttğı için gelir vergisi artıyor.aşağıda bir senelik toplam net maaşı 12 aya bölerseniz ortalama maaşı öğrenebilirsiniz.
 
Biraz önce TMMOB avukatı Emre Bey aradı.Konu hakkında yapmamız gerekenleri söyledi.
1.Olarak şunu belirtelim TMMOB 'ne dilekçe ile çalıştığınız yeri şikayet ediyosunuz.(Şikayet eden kişinin kesinlikle kimliği gizlikalacak yani işveren sizin şikayet ettiğinizibilmeyecek)
2.Olarak yzdığınız dilekçeyi iade taahütlü ya da kargo ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Selanik Caddesi No:19/1 06650 Yenişehir/ANKARA adresine gönderiyorsunuz.Mail olarak gönderileneler geçrsiz sayılıyor.
3.Olarak odanın Hukuk Müşavirliği bölümü evrak kayıt yapıyor ve dilekçede belirttiğiniz işyeri adresine uyarı yazısı gönderiyor.Yazıda şu bilgiler yer alacak ''Firmanızda çevre mühendisi istihdam ettiğiniz bilgisine ulaşılmıştır.SGK protokolu gereği 2700 TL brüt maaş vermeniz gerekmektedir.Vermedğiniz takdirde SGK ile birikte yasal takip başlatılacak ve cezai işlem uygulanacaktır.''
4.Olarak bu yazıyı gören her işveren olmasa bile büyük çoğunluğu asgari ücret uygulamasını yapacaktır.
 
@CMNet Okuru Engin
Otomatik olarak yatıyor
 
yazılacak dilekçe örneğini hazırlayıp paylaşacağım.
 
İşten çıkartılmalar yaşanmasın diye kimlik bilgileri gizli tutulacaktır.
 
TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI Birliği’ne

TMMOB ile SGK arasında imzalanan protokol gereği asgari ücret uygulaması başlatılmıştır.2013 yılı için asgari ücret 2700 TL brüt belirlenmiştir. Çalıştığım işyerimde bu ücret uygulanmamaktadır.

Gereğinin yapılmasını bilgilerinize arz ederim.



İŞYERİ UNVANI TARİH

İŞYERİ ADRESİ AD SOYAD

İŞYERİ TELEFONU SİCİL NO

BAĞLI BULUNDUĞU ODA
 
TMMOB şu anda hukuk müşavirliği kuruyor o yeterli olur merak etmeyin
 
Üst