• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

2013 mühendis asgari ücreti hakkında

Hakan Bedel

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
28 Nisan 2011
Şehir
İstanbul
Firma
Sigma Çevre Laboratuvarı Ölçüm ve Analiz Hizmetleri Ticaret Ltd. Şti.
''TMMOB ile SGK arasında imzalanan işbirliği protokolüne göre SGK bildirimine esas olacak mühendis, mimar ve şehir plâncısı asgari ücretinin 2013 yılı için brüt 2700 TL olarak belirlenmesine karar verilmiştir.''
Arkadaşlar bu karar sadece kağıt üstünde kalmasın.Herkes bağlı olduğu oda şubelerine ve ya il temsilciliklerine bir mail ile ; çalıştığı iş yerine TMMOB ile SGK arasında imzalanan protokolü göndermesini ve bu protokolün uygulanmaması durumunda verilecek cezaları bir mail,faks,posta yoluyla bildirmesini rica etsin.Ben kendi attığım mail örneğini sizlere iletiyorum umarım gönderirsiniz.

ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI .............. İL TEMSİLCİLİĞİ/ŞUBESİ' NE
2013 yılı için TMMOB ile SGK tarafından imzalanan mühendis, mimar ve şehir plâncısı asgari ücretinin brüt 2700 TL olduğunu belirten protokolün ve protokolün uygulanmaması durumunda uygulanacak cezai işlemlerin odamızda kaydı bulunanların iş yerlerine faks,mail,posta,telefon yolu ile iletilmesini istemekteyim.
Gereğinin yapılmasını bilgilerinize arz ederim.
TARİH





AD SOYAD

SİCİL NO
Unutmayın!
Bu ülkede hak verilmez.Ancak ve ancak Hak Alınır!...
 
dilekçe gönderen varmı posta yoluyla?
 
Arkadaşlar bu 214301 kodu çslışsnın ysni çevre mühendisi NACE kodu olarak mı gecçiyor? muhasebe ile konuştum çevre mühendisi olarak girişin yanında bide kodlandrma gelmiş onu benden istiyor...
 
@sefertunca
Gelişmeleride paylaşalım ki herkes bilgi sahibi olsun
 
orman mühendisliği hariç geçerlidir.
 
Bugün A ürününü pazarlayan bir şirket benim çalıştığım yer ve mailimi dahi bulabiliyorken odanın henüz mail göndermemiş olması pek hoş olmadı. Çevre konusunda çalışan firmaları internet üzerinden rahatça bulabilirsiniz. Ayrıca BTB leri takip edebilirsiniz. Bir uyarı maili yok, sitenin ana sayfasında bu konuyla ilgili haber yok. Neden durum böyle anlam veremedim.
 
Çevre görevlilerinin işe giriş bildirgesinde 17 nolu meslek adı ve kodu nolu hanede ne yazması gerekir? Mesela ben Çevre mühendisiyim orada çevre mühendisi mi yoksa çevre görevlisi mi yazmalı yoksa büro elemanı falan yazsa da olur mu? Kanunen olması gereken nedir?
 
214301 Cevre Muhendisi yazmasi gereklidir
 
@CMNet Okuru
Forumda sgk protokolu ve yapilmasi gerekenler yazili
 
@Hakan Bedel
Sanırım ben eksik sordum çünkü forumda böyle bir konu yok. Forumda bahsedilenler sgk nın yaptığı prtokol ve odanın faaliyetler vs vs. benim demek istediğim herhangi bir kanunda işe giriş bildirgesinin 17 nolu hanesi için, çevre mühendisi yazılması gerektiğini/zorunlu olduğunu belirten bir ibare var mı sizin bildiğiniz? Yoksa iş veren o kısıma istediğini yazabiliyor mu? @Hakan Bedel bunun kanuni dayanağı nerededir? bu forumda değil çünkü
 
@CMNet Okuru
sgk prorokolü var.
 

Ekli dosyalar

  • TMMOB-SGK PROTOKOLÜ.doc
    36.5 KB · Görüntüleme: 37
  • protokol.pdf
    277.1 KB · Görüntüleme: 47
  • TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ.docx
    12.8 KB · Görüntüleme: 28
@Hakan Bedel
sizin işe giriş bildirgenizdeki meslek kısmına hangi kurum karışanilirki.işveren şöför yazıp seni mühendis olarak çalıştırıyorsa buna sizin itiraz etmeniz gerekli.yani bu protokol sen mühendissin istediin işte çalış ama senin maaşın 2700 brüt olacak demiyor.
 
Üst