• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

2013 mühendis asgari ücreti hakkında

Hakan Bedel

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
28 Nisan 2011
Şehir
İstanbul
Firma
Sigma Çevre Laboratuvarı Ölçüm ve Analiz Hizmetleri Ticaret Ltd. Şti.
''TMMOB ile SGK arasında imzalanan işbirliği protokolüne göre SGK bildirimine esas olacak mühendis, mimar ve şehir plâncısı asgari ücretinin 2013 yılı için brüt 2700 TL olarak belirlenmesine karar verilmiştir.''
Arkadaşlar bu karar sadece kağıt üstünde kalmasın.Herkes bağlı olduğu oda şubelerine ve ya il temsilciliklerine bir mail ile ; çalıştığı iş yerine TMMOB ile SGK arasında imzalanan protokolü göndermesini ve bu protokolün uygulanmaması durumunda verilecek cezaları bir mail,faks,posta yoluyla bildirmesini rica etsin.Ben kendi attığım mail örneğini sizlere iletiyorum umarım gönderirsiniz.

ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI .............. İL TEMSİLCİLİĞİ/ŞUBESİ' NE
2013 yılı için TMMOB ile SGK tarafından imzalanan mühendis, mimar ve şehir plâncısı asgari ücretinin brüt 2700 TL olduğunu belirten protokolün ve protokolün uygulanmaması durumunda uygulanacak cezai işlemlerin odamızda kaydı bulunanların iş yerlerine faks,mail,posta,telefon yolu ile iletilmesini istemekteyim.
Gereğinin yapılmasını bilgilerinize arz ederim.
TARİH





AD SOYAD

SİCİL NO
Unutmayın!
Bu ülkede hak verilmez.Ancak ve ancak Hak Alınır!...
 
Oda yonetimi primler hakkinda yeterli sikayetin gelmedigini ve ilginin az oldugunu soyluyor.
Oda yonetimine burda yazdigim elestirilerimi copy paste yaptim mail attim ama ne yazikki cevap gelmedi.Bu siteyi takip etmiyorlar mi acaba.Sosyal medyanin bu kadar guclu oldugu bir donemde odanin eksik kalmasi biraz garip geliyor.
Birde cevrebis e herkes uye oldumu orda da is ilanlari var.
Arti halen ajandam gelmedi.Ariyorum gene ilgi yok.Her halde 2014 u gonderecekler onu bekliyorlar` :)
 
Ekli dosyayı görüntüle 11351 oda baskani
Ekli dosyayı görüntüle 11352 ikinci baskan
Ekli dosyayı görüntüle 11353 genel sekreter buralara mail atabilirsiniz
Daha onceleri oda yonetiminin e mail adresleri neden yok diye elestirmistim.Oda yonetiminin e mail adresleri
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinde varmis.Haksiz elestiri icin oda dan ozur diliyorum ve elestirimi degistiriyorum:
maillere bakmiyacaksaniz niye mail adresinizi paylasirsiniz ki?Siyasi yonetime mail atiyorsunuz cevap geliyor odaya mail atiyorsunuz cevap yok.Bence site yonetimi oda adina tweet adresi alsin.
 
@ECK
ben de yeni girdim işe. aynı sorun bende de var. prim asgariden yatıyor.böyle olacağını bilseydim girer miydim hiç.. o yüzden buradaki yazılanlara göre ben de ayaklanayım diyorum. işten çıkarsam da çıkarım. ne olacak sanki. zaten 2 ay oldu.. şimdi ÇMO ile mi görüşeceğim, Ankara'ya posta mı atacağım, 170'i mi arayacağım, avukat mı bekleyeceğim.. arkadaşlar her yerden olumsuz cevap almışlar. zaten sonuçlanması bile kim bilir ne kadar zaman alacak.. işverenle yüzyüze de görüşebilirim. olumsuz yanıt alırsam çıkarım zaten, durmam. bilmiyordum böyle bir şey olduğunu derse de o zaman yapın derim. yapamayız, çok masraf oluyor derlerse çeker giderim
 
aynen. baksana millet çıldırmış gibi. daha doğrusu çıldırtmışlar. aslında toplu hareket için ÇMO var ama oradan da bir şey çıkmıyor arkadaşların dediklerine göre. nerede toplanacağız nasıl yapacağız bilmiyorum.
 
Aynen bir garson maaşına çalışan arkadaşlarım var ki bende çok farklı sayılmam. odadan toplu hareketle ilgili birşey gelmesse bizim odaya karşı toplu hareket etmemiz gerekir bence
 
şu an ben de öyleyim yeni mezun olduğum için. ama bu prim muhabbeti kafamı bozdu. arkadaşlar o kadar uğraşmışlar ve bir sonuca varamamışlar. ben ne yapabilirim diye düşünüyorum. gidip işverenin boğazını mı sıkayım tehdit mi edeyim ne yapayım
 
Yok unutmadim valla pesindeyim ama isten ciktiktan sonra usa ye geldim ariyorum telefonda bilgi vermiyorlar bakana mail attim dedim cevap bekliyorum gene bisey yok illahi sahsi olarak ilce sgk ya gidip bilgi almam gerekiyormus nasil gideyim ?
 
Üst