• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Eğitim 2016 ''çevre görevlisi eğitimi'' başladı

Herkese hayırlı uğurlu olsun.Çok bekledik ama sonunda eğitim açıldı.Umarım herkes için yararlı olur.Aşağıda duyuruyu paylaştım.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .



Çevre Görevlisi Uzaktan Eğitimi, öncelikle adayların mezuniyet tarihleri göz önüne alınarak belirlenecek sıralamaya göre olacaktır. Adaylar, mezuniyet tarihleri esas alınarak, online uzaktan eğitim portalı (
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
) üzerinden gruplar halinde eğitim alacaklardır.

- İlk grup eğitim 01-15 Ekim 2016 tarihleri arasında başlayacaktır.
- Adaylar Çevre Görevlisi Uzaktan Eğitimlerine, E-Posta adreslerine gönderilen bilgilendirme mesajında belirtilen Eğitime başlama tarihleri göz önüne alarak başlayacak olup, en fazla 15 gün içerisinde Çevre Görevlisi Uzaktan Eğitim sistemine girerek eğitimi tamamlamak zorundadır.
- Her aday için; Uzaktan Eğitimi tamamlanmasına müteakip, elektronik olarak Eğitim Sertifikası düzenlenecektir.
- Süresi içerisinde eğitimi tamamlamayan adaylara sertifika verilmeyecek olup, Eğitimden de başarısız sayılacaklardır.
- Eğitim süresi içerisinde karşılaşılabilecek teknik sorunlar için uep@csb.gov.tr adresine e-posta gönderilebilecektir.
- Eğitim sonrasında adaylar çevre görevlisi belgelerini almak için, Bakanlığımız izin lisans yazılım portalı (
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
) üzerinden e-imza veya mobil imza (AVEA veya Turkcell) ile elektronik olarak başvuru yapacaktır. Adayların çevre görevlisi belgeleri elektronik olarak düzenlenecektir.
- Adaylar Çevre Görevlisi Belge başvurusunda kullanılmak üzere, Halk Bankası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kurumsal Tahsilat Hesabı 113 nolu gelir kalemine Ad-Soyad ve TC kimlik numaralarını belirterek “ Çevre Görevlisi Belge Bedeli” (2016 yılı için 250 TL) yatıracak ve dekont alacaklardır.
- Çevre Görevlisi Belge başvurusu ile ilgili yardımcı dokümanlara
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden ulaşılabilmektedir.
 
Bugün gelen maili aktarıyorum. Eğitimmi 8-15 Eylül tarihleri arasındaymış. Zaman makinesi olan var mı fazla?

Bugün gelen maili aktarıyorum. Eğitimmi 8-15 Eylül tarihleri arasındaymış. Zaman makinesi olan var mı fazla?
 
Mailime gelen cevap

E-posta adresinize bilgilendirme mesajı gelmeden videoları izlemeye başlayamazsınız. Eğitimlere başlama 15 günde bir olmayacak olup, birkaç gün ara ile eğitimlere alınacaksınız.


Bu şekilde bır kac gun arayla gruplar başlayacak anlasılan.Ayrıca 13. grupta olan arkadaslarım var baya bı grup var anlaşılan
 
Her videodan sonra değerlendirme soruları var. İlk video sonunda 32 adet değerlendirme sorusu çıktı. Yeni video bu değerlendirmeden sonra aktif oldu.
 
toplam 52 video bulunuyor.hepsinin süreleri farklı.testlerde başarısız oldugunuzda aynı videoyu tekrar açıyor.
 
Arkadaşlar egitimi yapan kisiler egitimi anlatabilir mi hangi konular var yonetmelikler hangileri degerlendirme sorularin zorluklari yada neye gore cikmaktadir yani videolardaki anlatilanlara gore mi cikmaktadir.
Sozde sinav yoktu bakanlik yine bi guzellik yapti
 
Mevcut mevzuatlar ve Bakanlığın yayınlamış olduğu duyurular çerçevesinde videolar bulunmaktadır. Bana göre değerlendirme soruları zor değil makul sorular bulunmakta. Sorular videoda anlatılan mevzuat çerçevesinde hazırlanmış.
 
kimse zor demedi ama gereginden fazla soru var ve işten zaman bulup nasıl hepsi dinlenir cozulur bilemiyorum inşaallah ben yetiştirim
 
Arkadaşlar bakanlığın duyurunun ilk maddesinde söylenen altı çizili olan bölüm şu şekilde Öncelikle Mezuniyet Tarihine göre gruplandırma yapılacaktır.
Peki biri bana şunun açıklamasını yapabilir mi ? Tarih dediğinizde sadece 2016 mı yoksa gün ay yıl olarak mı aklınıza gelmeli ? İşte bakanlığımıza göre tarih demek yıl demek buda şu durumu ortaya koyuyor 2016 yılı şubat ayında mezun olmuş biri olarak 8 aydır beklediğim çok gerekli ÇEVRE GÖREVLİSİ EĞİTİMİ' ni 2016 yılı haziran ayı mezunu arkadaşlar benden daha önce alacaklar :) Şubat ayı mezunu olarak 13. grupta yer alıyorum. Haziran ayı mezunu olup 7. grupta yer alanlar var bir iş yapılacaksa adaletli yapılmalı önce verdikleri sözü tutmalılar ki tarafsızca düşünüldüğü zaman bu yeni eğitimin en çok etkilediği mezun grubu 2016 yılı güz dönemi mezunlarıdır. Eğitim yapılacak diye beklenirken mayıs ayında vizeleme eğitimi yapıldı 8 ay bekletildi ve sonucu ortada. Kötü söze hakarete gerek yok bir şeyleri anlamak isteyen anlar diye ümit ediyorum.
 
@Çağrı TEK
Ben de 2016 Ağustos mezunuyum bu durumda çıkmaz ayın son perşembesinde başlayacak olan grupta olacağım galiba!!
 
şuan kaçıncı grup eğitime başladı ? bilgisi olan var mı..
 
2. grup eğitim aşamasında cumartesi günü başladı.

Şube müdürü Adnan bey ile en son konuşmama istinaden 1 hafta ile 10 gün içerisinde bütün grupların eğitimlerinin başlatılmasının planlandığını öğrendim. İlk grup üzerinden denemeler yapılıp 08.10.2016 tarihinde 2. grup eğitime başlatılmış ve bundan sonra peş peşe eğitimleri başlatmayı düşünüyorlar bir aksilik olmazsa inşallah 1 aya hepimiz çok değerli ÇEVRE GÖREVLİSİ olacağız...

@HillDenz hangi grupta olduğunuzu
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden sorgulama yaparak öğrenebilirsiniz tahminime göre 10 ila 17 arasındasınız :) baya bilinçlendim saolsunlar biraz çektirdiler bana 8 aydır başlarının etini yiyorum :)
 
@Çağrı TEK
Grubumu öğrenebildim, teşekkürler
 
Böyle giderse eğitim seneye bu zamana biter ancak. :/
 
@Tuğba Kurtaran
Yuh hem bu kadar grup var hem her grup 15 gün yapıyor, hiç yapmayaydılar eğitimi
 
Üst