• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

KPSS 2016 kpss açıklanıyor

cagriuldes

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Haziran 2016
Firma
Yağmur Plastik
Arkadaşlar bugün saat 16:30 Osym tarafından Kpss 2016 sonuçları açıklanıyor.Sınava girmiş meslektaşlarımın emeklerinin karşılığını alarak sonuçlanır sınav sonuçları umarım :)
 
@cagriuldes ben olaylar öncesinde bu duyumu almıştım.

@aldemir072 sizin hatırladığınız yakın zamanda yapılan 2014/4 olabilir mi ya da kodlaması her neyse işte çok önemli değil.
KPSS'nin içine girince geçmişe yönelik bir tarama yaptım evet bugüne kadar söylediğiniz gibi çok az alımlar olmuş (2014 puanı ile yapılan son alım 9 kişi - son puan 86,504) ama temennim 2016 nın ilk alımı itibari ile sayının artması. Bu söylentilerin doğru olması ve yüzümün gülmesi.

@Zeynep Emir keşke 1000 olsa :) Bu şekilde beklentiye giripte hayal kırıklığına uğramayız umarım.
 
ben pek ümitli değilim kendimi düşündüğümden değil (kpss de düşük bir puan aldığım için) keşke 1000 kişi alsalar fakat 99 kişiyi geçmeyeceğini tahmin ediyorum 3 haneye asla ulaşmayacak boşuna ümitlenmeyin.
 
yani bu kadar gerçekçi mi yaklaşmalıyız -max 100 kişi alınır- ya da

bir çok kurumda kadrolar boşaltılıyor umutlanmamız mı doğru bilemiyorum.

zaten beklentimiz hiçbir zaman fazla olmadı ama bazen kendi egomuz, puanımız vs. bunlardan sıyrılarak birlikte hareket edebilmeyi başarmalıyız. ama maalesef bizim mesleğimizde yok bu.

hayırlısı diyelim o halde.

gözümüz aydın. 167 personel daha görevinden alınmış. 250 şüpheli hakkında tahkikat sürüyormuş. Teknik Uzman Yardımcısı Alım Sınavı da iptal edilmiş.
haber linki şu:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Bence yeniden sınav yapmalılar. Bu olaylar olana kadar yapılan tüm sınavlarda şüphe var. Soruların çalınması olaylarının gerçekliği artık kanıtlandığına göre 2016 daki sınavlarda da atamalar yapılmadan önce yeniden sınav yapılması şart.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Son yayınlanan ilanı inceleyeniniz var mı? KPSS şartı konulmamış ve zaten çevre mühendisi de almıyorlar. Alım da mülakat ile yapılacak ve 3,0 ortalama ayrıca birde yds puan şartı konulmuş hey maşallah :(
Bu ilan benim gözümü çok korkuttu şahsen:kötü:
 
@Sevil Atila bende gördüm ilanı ve aynı şoku yaşadım, uzman kadrosuna girerse bir kaç arkadaşımız girer onların da dil şartı engelleri olur. Ben açıkçası dünkü umudumu, heycanımı bugün kaybettim @aldemir072 bey dün uyarmıştı ama :)

Açıkçası bu şekilde de alımlar devam edecekse, şahsıma dair kaygılarım var;
* özel sektör bizi o mülakat için ne kadar hazırladı?
* Ortalama neyin göstergesi ki şart koşuyor, tek ondan yana şansım var ama saçma
* Dil puanı kabusum zaten, aralıksız giriyorum ve 50 almam imkansız.
 
Sadece merak ettiğim için soruyorum: Bu tarz ilanlarda örneğin 3 yıllık mesleki tecrübeye sahip olmak deniyor. Bu tecrübe bilgisi SGK kayıtlarına göre mi değerlendiriliyor yoksa oda kaydına göre mi?
 
İşten çıkartılanlara bakmadım ama yeni ilanda çevre mühendisine 1 kişi bile kontenjan vermemişler.. İl Bankası da iptal etti.. Bahsedilen gelecek bu yıllarda da gelmezse daha da gelmez..
 
Seviyorum bu formdaki arkadaşları :) Umut vaat eden herkesi seviyorum. Umutsuzluk ve kendince gerçeklerden bahsedip bunun için hiç bir gayret göstermeyip üstüne bir de köstek olanları da bir o kadar samimiyetsiz buluyorum.

Şimdi şöyle bir çalışmamız var eğer katılırsanız çok sevinirim. Biz facebook'daki grupta her gün düzenli mail atıyoruz..

Aşağidaki mail adreslerine en altta yer alan daha önceden hazırladığım metni mail olarak göndererek haftaya başlayabiliriz.. Eşimizden dostumuzdan destek alırsak daha da güçlü oluruz..

info@dpb.gov.tr, mehmet.ceylan@csb.gov.tr, mustesarlik@csb.gov.tr, mehmet.kubat@csb.gov.tr, trabzon@csb.gov.tr, giresun@csb.gov.tr, rize@csb.gov.tr, salih.sagir@csb.gov.tr, huseyin.ozturk@csb.gov.tr, sinop@csb.gov.tr, artvin@csb.gov.tr, m.ozmen@csb.gov.tr, bolu@csb.gov.tr, kastamonu@csb.gov.tr, amasya@csb.gov.tr, karabuk@csb.gov.tr, bartin@csb.gov.tr, sakarya@csb.gov.tr, istanbul@csb.gov.tr, ankara@csb.gov.tr, izmir@csb.gov.tr, bursa@csb.gov.tr, antalya@csb.gov.tr, eskisehir@csb.gov.tr, konya@csb.gov.tr, adana@csb.gov.tr, aydin@csb.gov.tr, balikesir@csb.gov.tr, edirne@csb.gov.tr, kirklareli@csb.gov.tr, namik.guver@csb.gov.tr, gumushane@csb.gov.tr, mugla@csb.gov.tr, mersin@csb.gov.tr, manisa@csb.gov.tr, afyon@csb.gov.tr

MAIL ATILACAK METİN AŞAĞIDADIR.

ÇEVRENİN DOKTORLARINDAN KAMUYA MEKTUP VAR!
#KamuyaÇevreMühendisiLazım

Çevrenin Doktorlarına Yer Açın ki Türkiye gelecek nesillere güvenle taşınsın !
Ülkemizde plansız sanayinin ve plansız kentleşmenin yaygınlaşması ile birlikte çevre sorunları çeşitlenerek artmaktadır. Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki göreve başladığı ilk günden beri çevre vizyonu ve misyonu ile bizlerin yanında olacağının işaretlerini ilgili kanallardan vermiştir. 80 milyon nüfus ile yaklaşık 780.000 kilometrekare yüz ölçümüne sahip, üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye?mizde, çevre sorunlarının kamuda bulunan düşük sayıdaki istihdam edilen Çevre Mühendisleri ile tespiti, önlenmesi ve çözümü mümkün değildir.
Cumhurbaşkanımız da Kamuda Çevre Mühendislerinin bulunmasının öneminden bahsetmişti..
Sn. Cumhurbaşkanımız 2011 yılında yaptığı grup konuşmasında, ?Bir Çevre Mühendisinin olmadığı yerde belediye hizmeti mi olur? ?diyerek kamu yöneticilerine mesajını vermiştir. Biz Çevre Mühendisleri devlet kadrolarında yer alarak, çevreye zarar vermeden kalkınmaya katkı sağlamak istiyoruz. Doktorlar insan sağlığı için ne kadar önemliyse, Çevre Mühendisleri de çevre sağlığı için o kadar önemlidir. Yani ?
Çevrenin doktoru Çevre Mühendisidir.
Sürdürülebilir enerjiye yatırımın sağlanması, doğal kaynakların sınırsız tüketiminin engellenmesi, yeraltı ve yerüstü sularının kirliliğinin önlenmesi, ciddi sağlık sorunları yaratan hava kirliliğinin azaltılması, tarımsal üretimin halk sağlığına zararının önlenmesi, atıkların toplanması ve bertarafı gibi önemli konuların çözülmesi için Çevre Mühendisi istihdamının kamu kurumlarında yaygınlaştırılması ve arttırılması gerekmektedir. AB Uyum süreci kapsamında çevre sağlığı alanında yapılacak çalışmalar kaçınılmazdır. Ülkemizde çevre sorunları almış başını giderken, Çevre Mühendisinin devletimiz tarafından ikinci plana atılmasına anlam veremiyoruz.
Merkezi Atama Çevre Mühendislerini Küstürüyor !
2012 ve 2014 KPSS?ye yaklaşık 15000 Çevre Mühendisi girmiştir. 2014/2 atamalarında Çevre Mühendisine açılan 12 kadro, 2016/1 atamalarında ise 9 kadro mesleğimize verilen değeri ortaya koymaktadır. Çevrenin doktoru ,aldıkları eğitime ve kendilerine güvenen Çevre Mühendisleri olarak; bizlerin uğraşılarını, çabalarını, mücadelesini görmezden gelmemenizi, ihtiyaç duyulan Çevre Mühendisi kadrolarına atamaların yapılmasını bekliyoruz. Bizleri anlayacağınıza canı gönülden inanıyor, ilginiz için teşekkür ediyoruz?

ÇEVRENİN DOKTORU
ÇEVRE MÜHENDİSLERİ
#KamuyaÇevreMühendisiLazım

Mersinden geri dönüş geldi bile.. Mersin
11:19 (3 dakika önce)

Bir de sorum olacak ...

"Personel alım işleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Personel Daire Başkanlığı uhdesinde yapılmaktadır." dediler..
Şimdi Personel daire başkanının adı Mehmet Kubat imiş ama ben mail adreslerini bulamıyorum bir de onlara mail atmak lazım..
Başkanın bir de şube müdürleri varmış Mailleri nasıl buluruz ?
 
Ben Kocaeli'nde çalışacak düzgün (YENİ MEZUN) bulamadığım zamanlar aklıma gelince;

Kusura Bakmayın,
Üzülerek söylüyorum.

Üniversiteler çağdaş eğitim kurumlarıdır. Üniversiteler sizlere matematik kullanmayı, hesap yapmayı, yorumlamayı, sorunları optimum çözmeyi öğretmemesi gerektiğini düşünüyorum. Mühendis değerlendirme yapar, sonuca varır. Camiler, dini eğitim kurumları ise sizin manevi dünyanızı geliştirir. Manevi değerleri öğretir. Hayal etmek yerine beklemeyi, beklenti içinde olmayı öğretir.
Lütfen Mühendis olun Hoca olmayın.

Daha nasıl kibar anlatabilirim.
 
bakanlığımız bizim yapmamız gereken işleri başka mühendislere ve başka bölümlere yaptırınca haliyla çevre mühendisinden çok inşaat mimar jeoloji gibi bölümlerin mezunlarını alıyor. Çok uzucu bir durum. Bakanlıgımız var diye sevınsekmı uzulsekmı belli değil. Ülkemiz ne yazıkkı bu konularda çok saçmalıyor. eğitim sistemi berbat atanma sistemi berbat. İnsan 4 sene üniversite okuyor kendi bolumuyle ilgili sınava tabı tutulması gerekırken tarih vatandaslık türkçe gibi saçma sapan dersleden sorumlu tutularak kamuya personel alıyor. Bu şekilde alımların ne devlete yararı var nede bölümünü başarıyla bitirip atanmayı bekleyen biz öğrencilere...
 
Çevre Şehircilik bakanlığı İnşaat Müh. Mimar Avukat İşletme Kamu bilmem ne alıyor Çevre Müh canı sıkılınca alıyor yahu çok komik :) bakanlık bizim değil kimse kusura bakmasın artık mülakat varsa dayın var mı yok mu o işler olacak gerçi gelenler malum nasıl geldiği ....
 
Üst