• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Eğitim 2016 şubat çevre görevlisi vize eğitimi başvuruları başlamıştır

Sayın ilgili

2001 yılında kurulan Türkiye Çevre Koruma Vakfı, Bakanlığın desteklenmesi ve güçlendirilmesi faaliyetleri yanında, ülkemiz çevre değerlerinin korunması ve geliştirilmesine yönelik çalışmalara katkı ve destek sağlayan bir sivil toplum kuruluşu olarak faaliyetini sürdürmektedir.

Bakanlığımız Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, Çevre Yeterlilik Hizmetleri Daire Başkanlığı ve Vakfımız ile birlikte 1-2-3 Şubat ,8-9-10Şubat ve 22-23-24 Şubat 2016 tarihlerinde 3 grup olmak üzere RİXOS HOTEL / ANKARA’da (Atatürk Bulvarı 183//Kavaklıdere) “Çevre Görevlisi Vize Eğitimi” düzenleyecektir.

Eğitim 3 grup halinde yapılacak olup 2010 ve 2011 yıllarında belge alan “Çevre Görevlisi Belge” süresi 2016 yılında sona ermiş ve sona erecek olan çevre görevlilerinin katılması mecburidir. BU EĞİTİM 2016 YILI İÇERİSİNDE TEKRAR DÜZENLENMEYECEKTİR. BU SEBEPLE 2016 YILI İÇERİSİNDE BELGE SÜRESİ DOLMUŞ VE DOLACAK OLAN HERKES BU EĞİTİME KATILMAKLA MÜKELLEFTİR. Grupların dolmaması halinde TÜÇEV grupları birleştirebilir, grupların dolması halinde yeni grup açabilir. Grubun iptal olması halinde iptal bilgisi taraflara maille bildirilecektir bu sebeple geçerli mail adresi belirtip kontrol etmeniz gerekmektedir.

Katılımcılar Eğitim bedeli olan 400 TL’yi (KDV Dahil), Türkiye Çevre Koruma Vakfı İktisadi İşletmesi, T.C.Ziraat Bankası, Kamu Girişimci Şubesi, IBAN: TR44 0001 0025 3352 1264 1250 20no.lu hesaba(EFT, havale, elden vb. yatırılabilir) (Eğitim materyalleri ve sarf malzemeleri bu ücrete dahildir) yatırdıktan sonra
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden 22 Ocak 2016 tarihine kadar kayıt yaptırmakla mükelleftirler. Aksi takdirde ücret yatmış olsa dahi kayıtlar kabul edilmeyecektir.

Eğitim konaklamasızdır. Konaklama katılımcıya aittir. Eğitimler sabah 09:00 da başlayacaktır. Katılımcıların en geç 08:30’da otelde olmaları gerekmektedir. Eğitimin bitiş saati ise 18:00’dir. (saat 18 den önce belge verilmeyecektir bu sebepten dönüş biletlerinizi bu saate göre ayarlamanız gerekmektedir.)

Katılımcı bu üç gruptan kendisine uygun olan tarihi belirleyerek o tarihteki eğitime katılabilir ancak gruplar kontenjanla sınırlıdır seçtiğiniz grubun dolu olması halinde diğer iki gruptan uygun olan gruba kayıt yaptırmanız gerekecektir.

Eğitime iştirak edecek olan katılımcıların giriş çıkış tarih ve saatleri ayrıca net olarak kayıt formundaki açıklama kısmında da belirtilmiştir.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
SON BAŞVURU TARİHİ 22 OCAK 2016
 
Az önce vize eğitiminde çevre yönetim dairesinden personel ile görüştüm ve şubat ayında Vize dönemi olan arkadaşlar Vize ücretini cezalı olarak ödeyecekler maalesef. Aslında durumun biraz tuçevden kaynaklandığını ancak bakanlık olarak mevzuatını uygulamak zorunda kalıyoruz dedi
 
10.02.2016 belge bitiş tarihim, 1-3 şubattaki eğitime katıldım..
izinlisans portalından dün itibari ile başvuru yaptım, iki adet belge isteniyor.
1. belge dekontu: belge dekontu 400 lira 113 gelir kodu ile bakanlık döner sermaye kuta hesabına yatacak haracın dekontu olacak diye düşünürken...
Arkadaşların yazdıklarını gördüm, şimdi biz 600 lira mı haraç ödeyeceğiz ?
Ayrıca bu haracı internetten yatırabilirmiyiz eft, havale vesaire..?
 
halk bankasına bakanlığın döner sermayesi 113 gelir koduna 250 tl yatırıyorsun
''2016 birim fiyat listesindeki değer 250 tl''
 
@ahmedo
yanlış biliyorsunuz. arkadaş vize başvurusu yapacak 400 TL
 

Ekli dosyalar

  • Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    65.9 KB · Görüntüleme: 24
@Recep Harmandar

halk bankasına elden yatıracaksınız. belge bitiş tarihinden 1 ay önce başvurmanız gerekliydi. 10.01.2016 öncesi eğitime katılıp başvuruyu yapmış olmanız gerekiyordu.

bunun için 113 gelir koduyla ayrı ayrı başvuru bedeli 400 TL ve gecikme bedeli olarak 200 TL olmak üzere toplam 600 TL ödemek zorundasınız. Ki ben de aynı durumda aldım malesef
 
@Tarık Can Malesef öyleymiş.. Biraz önce bakanlık ile yaklaşık 1 saat telefon görüşmesi yaptım durumu izah ettim..
Bizi haklı görmekle beraber ellerinden bir şey gelmediğini söylediler. 600 lirayı paşa paşa yatırmamızı istediler çünkü mart ayında tarama yapacaklarmış yenilenmemiş belgeler iptal edilebilir miş.

Ama telefondaki yetkili bu itirazları sürekli bize yazıyorsunuz bizim elimizden bir şey gelmez, yönetmeliğin ilgili maddesine göre işlem yapıyoruz, Bakanlıktaki üst birimlere durumu anlatıp mail gönderirseniz çözüm sağlayabilirsiniz. dedi

Ayrıca şunuda belirteyim Tuçevi arıyorum Bakanlığı suçluyor, Bakanlığı arıyorum Tuçevi suçluyor .. :)
 
@Recep Harmandar

en son cümleyi ben yazacaktım aynen öyle.

burda suçlu bakanlık yönetmeliği yazarken de birisi yazıyor üst yönetim onaylıyor. üst yönetim yönetmelik hazırlamıyor ki. ayrıca üst yönetime ulaşamayız ki. herkes ŞİRİN biz SUÇLU
 
Kızım dolayısıyla 2016 vize eğitimini kaçırdım gidemedim izinlisans@csb.gov.tr sayfasından kaydımı silmişler ne olacak şimdi ya bilen arkadaş varmı cevap verirse sevinirim
 
@hatice
ANladığım kadarıyla süresi dolduğu için belgeyi iptal etmişler ? Eğer böyleyse ( mart ayı içinde bunu yapacaklarını eğitimde söylediler) . Maalesef ki belge bitiş tarihi itibariyle 1 yıl beklemen gerekiyor. Daha sonra başvuru yapıp 2,5 günlük adı eğitim olan şeyden sonra yeni belgeyi alabilirsin. Yani 2017 mart gibi
 
@Cem Akyüz

sınava da girecek malesef
 
@Tarık Can

Tarık Can bey; eğitime neden giriyor? Ben de çevre y. mühendisiyim, aynı durumdayım, belgemin süresi doldu ve yeniletemedim, çevre mühendisleri sınava girmeyecek diye biliyorum. Sadece eğitime katılmayacaklar mı? ve sıfırdan başvuru yapılacak ????
 
@selaya

Çevre görevlisi olacaklarda aranan nitelikler
MADDE 6 – (1) İşletmeler ile bunların çevre yönetim birimlerinde veya çevre danışmanlık firmalarında çalışacak çevre görevlilerinin aşağıdaki niteliklerden en az birini haiz olmaları zorunludur:
a) (Değişik:RG-6/5/2014-28992) En az 4 (dört) yıllık üniversitelerin çevre mühendisliği bölümünden mezun olmak veya çevre mühendisliği konularında yüksek lisans veya üzeri eğitim almış olmak ve çevre mevzuatı konusunda Bakanlıkça yapılacak/yaptırılacak eğitime katılmak.
b) En az 4 (dört) yıllık üniversitelerin mühendislik bölümlerinden veya fen/fen-edebiyat fakültelerinin fizik, kimya, biyoloji, biyokimya, jeoloji bölümlerinden veya veteriner fakültelerinden mezun olmak, temel çevre bilimleri ve çevre mevzuatı konularında Bakanlıkça yapılacak/yaptırılacak eğitime katılmak, temel çevre bilimleri ve çevre mevzuatı konularında yapılacak sınavlarda başarılı olmak.
c) Bu Yönetmeliğin 7 nci maddesinin ikinci fıkrası kapsamında çalışmış olmak.
Çevre görevlisi belgesi
MADDE 7 – (1) Bu Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin;
a) (Değişik:RG-6/5/2014-28992) Birinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen şartları haiz kişilerden Bakanlıkça yapılacak veya yaptırılacak çevre mevzuatı eğitimine katılarak tamamlayanlara Bakanlık tarafından çevre görevlisi belgesi verilir.

@selaya Hanım ben karıştırmışım kusura bakmayın kırmızı maddelere göre dediğiniz gibi sadece çevre mevzuatı eğitimine katılmaları gerekmektedir.
 
@Tarık Can

Tamam, çok teşekkürler Tarık Can Bey.....
 
Üst