• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

2016 yili tehlikesiz atik-tat ve gdt firmalarinin yapmasi gerekenler

Evrem Yeşil

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Mayıs 2013
Şehir
Adana
Firma
AMBALAJ
Merhaba arkadaşlar kafam karıştığı için bu konu başlığını açtım:)
firmalar 2016 yılında tehlikesiz atık belgesine sahip olan-tat lisansına sahip olan ve gdt lisansına sahip olanların yapması gerekenler bir başlıkta toplamak istedim.

benim anladığım kadarıyla,
1- ambalaj bilgi sistemine işlem yapacağız.
2-kütle denge tablosunu 2016 yılı içinde tehlikesiz atıklar için oluşturacağız.
3-tehlikesiz atık beyanı yapacağız.

her ay için bu 3 işlemi yapmakla sorumluyuz.

Doğru mudur?
 
@Arif Öztürk KDS Duyurular kısmında aşağıdaki bilgiler yayınlanmıştır.
Bilindiği üzere, Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği gereğince ambalaj atığı toplama-ayırma tesisleri ile geri kazanım tesisleri, Geçici Faaliyet Belgesi veya Çevre İzin ve Lisans Belgesi ile faaliyette bulundukları süre içerisinde toplanan-ayrılan geri kazanılan ambalaj atıklarına ilişkin verileri, “Ek-7 Toplama ve Ayırma Tesisi Beyan Formu” ve “Ek-8 Geri Dönüşüm ve Geri Kazanım Tesisi Beyan Formu” doldurmak suretiyle her ay elektronik yazılım programı (Ambalaj Bilgi Sistemi) üzerinden göndermekle yükümlüdür.
Bununla birlikte, 02.04.2015 tarihli ve 29314 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Atık Yönetimi Yönetmeliği’nin “Atık işleme tesislerinin yükümlülükleri” başlıklı 10’uncu maddesinin birinci fıkrasının (f) bendi gereğince atık işleme tesisleri “Çevrimiçi programlara kayıt olmak ve tesisine kabul ettiği, işlediği, bakiye olarak oluşturduğu atıklar ile atık işleme faaliyeti neticesinde oluşturduğu/ürettiği ürünlerin bilgisini içeren kütle-denge bilgisini hazırlamak ve çevrimiçi programı kullanarak bildirim yapmakla” yükümlüdür.
Bu kapsamda, ambalaj atığı toplama-ayırma tesisleri ve geri kazanım faaliyetini gerçekleştiren tesislerin mevzuatta yer alan yükümlülükleri doğrultusunda “Ambalaj Bilgi Sistemi” üzerinden bildirim yapmaya devam etmeleri, ayrıca 01.01.2016 tarihi itibariyle
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinde yer alan Atık Yönetim Uygulamasını kullanarak tesisine kabul ettiği, işlediği, bakiye olarak oluşturduğu atıklar ile geri kazanım faaliyeti neticesinde oluşturduğu/ürettiği ürünlerin bilgisini içeren kütle-denge bildirimini de yapmaları gerekmektedir.
Kütle denge uygulamasına ilişkin yardım videolarına Atık Yönetim Uygulaması altında yer alan “Yardım Videoları” kısmından ulaşılabilir.
 
Tehlikesiz atık toplama-ayırma belgesine sahip bir firmanın, ekte görülen sekmeler dışında ayrıca Özel Faaliyet Bölümü sekmesi de mi olmalı?
 

Ekli dosyalar

  • Atık Yönetim Uygulaması.png
    Atık Yönetim Uygulaması.png
    21.7 KB · Görüntüleme: 153
arkadaşlar yanlış mı anlıyorum TAT lar için zaten ambalaj bilgi sistemine girmiş olduğumuz alınan ve satılan mamülleri tek tek bir de KDS ye mi gireceğiz yani benim mantığım almadı aynı işlemi 2 farklı bilgi sistemine girmenin nasıl bir açıklaması olabilir
 
@Ceren Saydam ,
@İsmail melih can andaç


Ceren hanım duyuru da öyle bir ibare yok , direkt olarak ambalaj atıkları için KD yapacağız.
 
Hmmm güzel bir soru :) O zaman kds sistemini siz kullanırsınız. Ama tehlikesiz atık belgeniz yokken o çıkışı yaparasanız sorun yaşarsınız.
 
@Meryem GÜNGÖR
benim hem ambalaj TAT lisansı hem Tehlikesiz TAT belgem var fakat tehlikesiz atık alımım henüz yok , ama duyuruda tehlikesiz leri bildirin demiyor öyle olsaydı , niye ambalaj bilgi sisteminde duyuru yayınlandı ? :)
 
Ne yaptıkları konusunda bir fikrim yok inan bana :) Kafama takıldı yanlışlık olmaması açısından aradım il çevreyi hayır sadece tehlikesiz dendi hatta o zaman bir arkadaşla konuşurken oldu bu olay. Ne yapacağım konusunda arada kaldım. @Gülin Ç. Benim tehlikesiz belgem aralığın son günü ve atık yok o nedenle boş beyan yaptım aralığı şuanda da herhalde hepsini girerim.
 
benim tesisimde sadece tat var tehlikesiz atık yok az önce bir danışmanla görüştüm atık ambalaj sistemine girdiğin gibi ambalaj atıklarını geln-giden tehlikesiz atıklara girilecek dedi mantıklı değil ama çok da aramamak lazım sanki
 
Üst