• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

2016 yili tehlikesiz atik-tat ve gdt firmalarinin yapmasi gerekenler

Evrem Yeşil

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Mayıs 2013
Şehir
Adana
Firma
AMBALAJ
Merhaba arkadaşlar kafam karıştığı için bu konu başlığını açtım:)
firmalar 2016 yılında tehlikesiz atık belgesine sahip olan-tat lisansına sahip olan ve gdt lisansına sahip olanların yapması gerekenler bir başlıkta toplamak istedim.

benim anladığım kadarıyla,
1- ambalaj bilgi sistemine işlem yapacağız.
2-kütle denge tablosunu 2016 yılı içinde tehlikesiz atıklar için oluşturacağız.
3-tehlikesiz atık beyanı yapacağız.

her ay için bu 3 işlemi yapmakla sorumluyuz.

Doğru mudur?
 
@suleyman dalkıran
Kardeşim merhaba, tehlikesiz atik toplama ayirma tesisleri motat sistemine beyanları yapiyorlar. Ambalaj atigi toplama ayirma tesisleride atikambalaj sistemine beyan yapacak hem de motat sistemine beyan yapması gerekir. Bir de önemli bir kuralı hatırlatayım. Ambalaj atığı toplama ayirma tesisleri atik üreticilerinden aldığı ambalaj atiklarini bedelsiz almak zorunda ve lisansli gdtye satmak zorundadır. Lisansli tata satamaz. Ama tehlikesiz atiklarda bole bir kural yok. Birde ambalaj atiklari icin faturalara bedelsiz ibaresi yazilmasi gerekir.
 
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.Sistem üzerinden KDS olarak girişimi yapıyorum zaten.Atık beyan Sistemi(TABS) üzerinden beyan nasıl yapacağım ? yani toplama ayırma tesisi olarak ambalaj atıkları dışında bir atık ya da ürün oluşumu yok.toplama ayırma olarak beyan yapan var mı aranızda ? iyi çalışmalar
 
@suleyman dalkıran
Onu söylemeyi unuttuk. Sizin prosesiniz sonucunda cikan tehlikeli veya tehlikesiz atik yoksa boş beyan yapacaksiniz.Eger varsa atik sistemde beyan yapacağım seçeneğini tuslayarak beyan yaparsiniz. Örnek veriyorum tesisinizde makineden kaynakli atik yag cikti ya da tehlikesiz atik çıktı. Sen bunu lisansli firmalara verdiginde tabstan yapacaksin. Yalniz dikkat etmen gereken nokta kds ile bu sistemi karistirma.
 
Proses sonucunda tehlikeli ya da tehlikesiz atığım 2016 yılında çıkmadı.Sadece ambalaj atıklarıyla işlem yaptım.Bu yüzden boş beyan yapacağım.teşekkürler iyi çalışmalar.
 
Arkadaşlar ambalaj atıkları motat sistemine girilecek kd yapılacaktır.Mantığı yok bu işin ama benim anladığım bakanlık tek bir yerden hepsine ulaşabilsin diye duşunuyorum
 
Arkadaşlar konuyla biraz alakasız olacak ama il müdürlüğüne ulaşamıyorum o yüzden sizlere de sormak istedim. Danışmanlığı yaptığım tesis tehlikesiz atıklarını ilçe belediyesine makbuz karşılığı veriyor dolayısıyla sayısal veriler mevcut ancak beyan yaparken ilçe belediyesinin de belediyenin firmanın da adı çıkmıyor. Firmanın lisansı mevcut ancak motat'a kayıtlı olmadıklarını söylediler o sebeple beyan yapamıyorum fikri olan yada aynı sorunla karşılaşan biri varsa yardımcı olabilir mi
 
@Adalet savascisi açıklama kısmına erişemiyorum tesis adını girmem gerekmekte önce. (çevre görevlisi olarak beyan yapmaya çalışıyorum tabs sisteminden bir karışıklık olmasın, sistemler farklı mı bilmiyorum.)
 
Belirtmeye çalıştığım ben danışmanlık firması adına beyan yapıyorum (TABS) tat veya gdt firması girişi değil. Sistemler farklı sanırım. Benim karşılaştığım ekran aşağıdaki gibi. Ayrıca menüler de farklı sanırım
tabs ekran.jpg
 
@Ozgebilgic6526
sizin ürün ekleme gibi geldi. bizim sayfada ürün ekleme bu şekilde görünüyor.

il müdürlüğü ile görüşün ileride başınız ağrımasın

arkadaşlar merhaba,
il müdürlüğü 31.12.2016 tarihine kadar motat sistemi,tehlikesiz atık sistemine ait işlemleri bitirmemiz gerektiğini belirten bir resmi yazı yolladı. bende süre istedim. fakat sistem hiç aktif değil. bir çalışıyor bir çalışmıyor. aynı sorunu yaşayan var mıdır?
 
Arkadaşlar bende tat ve gdte çalışıyorum, belediye ile sözleşmemiz yok. Atık aldığımız bütün firmalardan bedelsiz mi almamız gerekiyor normalde yoksa belediye ile anlaşmamız olduğunda mı bedelsiz alım yapılabiliyor ?
 
@kubir Yönetmeliğe göre bedelsiz. İcraatte ise bedel karşılığı. Tabi bir de danıştay kararı var. Özetle bedelsiz alabiliyorsanız helal olsun onun dışında bedel karşılığı alabiliyoruz ambalaj atıklarını. Belediye sözleşmesininde pek bir önemi yok.
 
Üst