• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

21 aralık isg sınavında karşımıza çıkabilecek değişiklikler

Gülay

Yönetim Grubu
Katılım
22 Ocak 2013
Şehir
İstanbul
Firma
Borusan Mannesmann Boru San. ve Tic. A.Ş.
Arkadaşlar sınava girmeden önce emin olamadığım bazı bilgiler var.Yardımcı olabilirseniz ve hatta bu şekilde değişikliğe uğrayan maddeler varsa sizlerde paylaşabilirseniz kendim ve birçok arkadaşım için verimli olabileceği kanaatindeyim.Şimdiden herkese teşekkürler...
Binaların yangından korunması hakkında yönetmelik

Binalarda söndürme ve tahliye tatbikatları hangi aralıklarla yapılır?
a.Yılda en az 1 defa
b.6 ayda bir

Seyyar yangın söndürme tüplerinin montaj edileceği yükselik seviyesi nedir?
a.110 cm
b.90 cm

Seyyar yangın söndürme cihazlarının kontrol edilmesi gereken süre ne olmalıdır?
a.Yılda 1 defa
b.6 ayda bir
 
Arkadaşlar şimdi ölümlü kazaların en çok olduğu sektörü Maden mi kabul ediyoruz? İnşaat da en çok yaralanma kazaları mı? yukarıda okudum yorumları ama bunu net ifade eden resmi bir kaynak bulamadım.
 
@Gülay Kudret Birdal
Bizim kursun tekrar derslerinde, hocamız en çok iş kazasının bina dışı inşaat alanlarında gerçekleştiğini ifade etmişti..Taze taze aklımda kalan bu..
 
@Gül Can
Ölümlü kazalar mı bunlar Gül Hanım, yoksa sadece en fazla iş kazası gerçekleşen sektör inşaattır mı dediler.
 
@Gülay Kudret Birdal
İş kazası..Tekrar kursları devam ediyor, dokümanları yarın temin edeceğim, ölümlü kazalar kısmını dinlerken kaçırmış olabilirim, Sizi de bilgilendiririm aldığımda, bütün istatistikler mevcuttu ;)
 
Madenlerde iş kazası olduğunda bildirim süresi 2 gün müdür? Yoksa kanunda geçen 3 gün müdür?
 
Netleştiremediğim bir konuda yardımcı olur musunuz? 21 Aralık 2013 sınavına ikinci sınav hakkımı kullanarak C sınıfı belge almak üzere giriyorum. Ancak yükseltme sınavı hakkım da var ve bunu da kullanmak için şimdilik tarihi Mayıs 2014 olarak gözüken sınavda kullanmayı planlıyorum. sorun şu ki prim gün sayım hangi sınava (aralık 2013 Mayıs 2014) başvurduğum tarihteki prim gün sayım olacak bir türlü anlayamadım!!! okuduğum ve biraz önce 170 e sorduğum karadıyla 21 aralık 2013 ancak bu çok saçma geldiği için bir türlü kabullenemiyorum. yükseltme yapmak için sınav başvurusu yaptığım tarihteki prim gün sayımın dikkate alınması daha mantıklı değil mi? diğer türlü durum için geçerli mantıklı bir sebep bir türlü bulamıyorum
 
Sağlık ve güvenliğin korunması ile ilgili önlemlerin alınmasında aşağıdakilerden hangisi genel prensipler arasında yer almaz?
A-)Çalışanın tedbirli ve dikkatli davranması
B-)Önlenmesi mümkün olmayan risklerin değerlendirilmesi
C-)Risklerin önlenmesi
D-)Risklerle kaynağında mücadele edilmesi

ARKADAŞLAR BU SORUNUN CEVABI A DİYOR AMA B olması gerekmiyor mu?
 
)Ellerin darbe ve sıkıştırmaya karşı korunması için ne tür eldiven kullanılmalıdır?
A-)Eldivenlerin içerisine çelik bileşikler yerleştirilerek takviye edilen eldivenler
B-)Uçlarına çelik yüksüklerin konulduğu eldivenler
C-)Tel dokumayla takviye edilmiş eldivenler
D-)İyi kumaştan yapılmış eldivenler
 
@ibrahim yiğiter
A şıkkı bence de.Sebebine gelince, koruma önlemleri alınırken çalışanları değerlendirmeye almıyoruz; işveren, işveren vekili korunma önlemlerini alırken bu işte aslında şu problem var ama çalışan tedbirli olursa risk, tehlike... ortadan kalkar diyemez, çalışana gelene kadar kaynakta, olmadı ortam da yine olmadı çalışan üzerinde KKD ile önlem alır.
B seçeneğine gelince önlenemeyen risklerin değerlendirilmesine kesinlikle dikkat edilmesi gerekir, örnek doğal afet deprem, risk değerlendirmesi acil durum planlarında doğal afetleri değerlendirmiyor muyuz, değerlendiriyoruz.
 
@ibrahim yiğiter
önlenemeyen riske çok iyi örnek verememiş olabilirim, ama B şıkkı kesinlikle dikkate alınmalı ve çalışanlar dikkat ve tedbiri önlem sayılmamalı kısmının doğruluğunda eminim.
 
@ibrahim yiğiter
Bu soru direk bilgi sorusu o halde yorum yapmak hata olur.sınavda çıksa yapamazmışım
 
Aşağıdakilerden hangisi kapalı ortamlarda oluşan risklerden değildir?
A-)Elektrik
B-)Parlayıcı gaz ve buharlar
C-)Oksijen fazlalığı
D-)Fazla karanlık olması
 
@ibrahim yiğiter
A ile D arasında kararsızım ama A diyorum
 
Üst