• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yardim-Çed

tugceo

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Nisan 2016
Firma
Çevre
Arkadaşlar merhaba,
EK1 veya EK2 listelerinde yeri belirlenemeyen bir tesis için çed süreci nasıl işler?
Çed görüş yazısı mı alınmalı? Öyle is nasıl alınır gerekli belgeler nelerdir?
Bu süreçleri bilenlerin yardımını beklerim
 
Ek 1 ve Ek 2 listesine girmeyen firmalar kapsamdisi demektir. bu nedenle CED kapsamdisi gorusu alacaksiniz Il Cevre Mudurlugunden. Bunun icin bagli bulundugunuz ilin mudurlugunu arayip gerekli belgeleri sorun derim. Evraklari dilekceyle birlikte sunarsiniz islem tamamlanir
 
Ancak çed görüşü ne demek bu durumda. ek1 ve ek2de olup olmadıgını belirleyebiliyoruz her koşulda, görüş ne zaman alınır.
 
Simdi bir firmanin calisabilmesi icin Cevre Etki Degerlendirmesi (CED) yapilmasi gerekir. Eger Ek1ve Ek2 de ise CED raporu hazirlanir ve sunulur, CED izni alinir.Bunu CED burolari yapar. Ancak Ek 1 ve Ek2 ye girmiyorsa CED yonetmeligine gore kapsamindisindadir. Kapsamdisinda oldugunuzu belgelemeniz gerekiyor bu durumda. Bu belgeyi de bagli bulundugunuz IL cevre mudurlugu verir size. Kapsamdisinda kaldigina dair belgenin alinmasi sarttir. Bu belgeyede CED gorusu denir.

Yani CED yonetmeligine baktiginizda ek1 ve ek2 ye girmiyorsaniz kapsamdisi demektir
 
@tugceo
Kolay gelsin. Ced yönetmeliği kapsaminda dışında yer alıyorsanız dilekce ile beraber ekine kapasite raporu, is akim semasi ve özeti ile 1/5000 ölçekli nazim imar plani ile beraber başvuru yapabilirsiniz. Dilekce örneğini ilgili konuda paylaştım. Oradan ulaşabilirsiniz. Yine yardimci olacağımız bir durum olursa gerekeni yapariz☺
 
@sagapoo teşekkür ederim bilgilendirme için

@Olgaç Sürmelihindi
Olgaç bey teşekkür ederim bilgilendirme için, ancak dilekçe örneğini göremiyorum yardımcı olabilir misiniz lütfen?
Ayrıca il çevre müdürlüğüne bizzat gittim,tesisin kapsamını onlarda belirleyemedi. en sonunda ek2 ye göre hareket edin dediler.ancak elimizde yazı/belge yok. süreç yine bu şekilde mi ilerlemelidir?
 
Merhaba, yakın zaman içinde kapsamdışı olduğu belli olan tesis için görüş istedim. Benden;proje özeti, proses akım şeması, taahhütname, tapu veya kira kontratı, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi, vaziyet planı istediler. Lokasyon Ankara.
Siz de isterseniz yazılı olarak başvurun, onlar karar versinler hangi evrakları istediklerine, duruma göre de istenilenleri hazırlayıp gönderirsiniz.
 
detaylara fazla takılmayın.
bir dilekçe örneği verinde biraz komik olmuş. dilekçe yazamıyorsanız terk edin bu şehri diyecem basit bir dilekçe .
su adreste su işi su vergi numarası ile yapacagız. faliyetimizin çed yönetmeliği kapsamında değerlendirilmesini talep ediyoruz imza kaşe.
eklerinede kapasite raporu varsa koyun yoksa tahmini kapasaite bilgilerini yazın(A4 FORMATINA NASIL YAZACAGIM DİYE SORMA),TİCARET SİCİL GAZETESİ, VERGİ LEVHASI İŞ AKIM ŞEMASI VE ÖZETİ BİR KAÇ KELİME İLE. proses özetinde önemli olan yan ürün oluşup oluşmadığı belirtilmelidir.birde taahhütname.

şu adres yapacagım su faaliyet için e2872 çevre kanununa ve bağlı yönetmeliklere uyacagıma dair gibi birşey süsle püsle imza sürküleri ile birlikte başvuru yap hatta kargoya ver , şu il şehircilik müdürlüğü evrak kayıt bölümü diye
 
@tugceo Ek-1 ve Ek-2 listelerinde çed kapsamları yazılıdır. Siz bunlardan hiçbirine uymuyorsanız yukarılarda da bahsedildiği gibi firma bilgileriniz ile faaliyet göstereceğiniz konuyu ve konuyla ilgili çed yönetmeliği kapsamında değerlendirilmesini isteyen bir dilek istek dilekçesi yazarsınız. Gerekli incelemeler yapılıp size bilgi verilir. Bakanlıktaki arkadaşlarda sizi başlarından savmış gibi duruyor. Ek-1 veya Ek-2 ye girmeyen bir tesis için nasıl Ek-2 ye değerlendiririz o zaman gibi cevap verildiğine de şaşırmış haldeyim.
 
@Demir ADAM
Bu tür başvuru/beyanlarda format önemli, yazdığınız her cümleden siz sorumlusunuz. Çalıştığınız kurumların ciddiyetine göre bir kelimeniz bile saatlerce toplantı yapmanıza sebep olabiliyor. Burası bir bilgi paylaşım sitesi, bilmeyeni yargılamak da genel problemimiz. Soru saçma geldiyse cevaplamamakta özgürsünüz. İl çevre müdürlükleriyle aynı mantıkta çalışıyorsunuz anladığım kadarıyla. Bilmiyorsan yapma, öğrenme, öğreneceksen de dur önce egomu tatmin edeyim..
Yinede paylaşım için teşekkürler.
 
@tugceo

Aynı mantıkla çalışmazsak anlaşamayız

Maden önemsiyorsun bir kaç bilgi..
1-Çed de önemli olan bilği kapasite raporudur. Yaptığın işin üretim konusu ve kapasitesi yazıyor . resmi onaylanmış bir belgedir. (yoksa a4 e sen yazacaksın detayları)
3- Diğer bilgiler belgeler tamamen memurun kendisini kolaylaştırmak için istenilen belgelerdir. eksik olursa sorun olmaz telefon eder veya tutanagına yazar ister . kargo veya mail ile gönderirsın yada elden teslim edersin
4-birde kapsam dışı değilsen makina ekipmanın kurulu olup olmamasıdır.işin detayına girmeyeceğim.

Bir gün kpss'den atanırsan il müdürlüğüne lütfen işleri zorlaştırmayın.

SORUN BİLMEMEK DEĞİL ÇED OLAYINA KADAR GELİP SORU SORUYORSANIZ MUHTEMELEN ÇEVRE MÜHENDİSİ EĞİTİMİ ALMIŞSINIZ OLAY DİLEKÇE YAZAMAMAKTA.
yada merak edip çevre ve şehircilik il müdürlüğünün sayfasına bakmadınız. Hemen hemen bütün illerde detaylı ne yapılacağı anlatılmıştır.


Kalpleri kırdıysam da özür dilerim.
 
Üst