• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Akan sudaki çamuru tutma?

O

oseflek

Merhabalar. Yeni sorunlarımız var...
bir hes projemizde su cebri borudaya çok bulanık gelior ve çok bulanık çıkıyor. burada bir çöktürme havuzu tasarlanmış ama pek iş yaptığı söylenemez. yer küçük olduğudnan büyütülmesi söz konusu deil. kimyasal arıtma da var. ancak 4m3/h lik bir debi var ve arıtmanında kapasitesi yetersiz.
buraya doğal arıtma yolları ile bir çalışma yapıp suyun çamuurunu tutmak mümkün olurmu? suda başka bir kirlilik söz konusu deil. tek derdimiz suyu biraz berrklaştırabilmek. 4m3/h lik kum filtrelerinin boyutu ne kadardır mesela?
Ayrıca DSİ nin her köye bir arıtma tesisi gibi bir kampanyası varmış. doğal arıtma yapılacakmış. onunla ilgili bir bilgisi olan varmıdır?
son olarak dere ayatğında yapılan çalışmalarda iş makinaları falan suyun içine indiğin uyulması gereken bir prosedür varmış suya tamponlar yaparak bulanması önleniormu? o sistem nasıl yapılıyor??
 
arıtmanızda çamur presi olarak ne kullanıyorsunuz beltpres,filtrepres?
beltpres için herhangi bir çalışma yapmadım ama filtrepres ise katyonik poli kullanmanızı tavsiye ederim.
ya da çöktürme havuzunuzda bir problem olabilir, savaklardan süzülen suyunuzu kontrol edin, gerekirse bekleme süresini uzun tutun.
 
çok bulanık sularda kum filtresi iş görmez çok sık tıkanır sürekli geri yıkama yapılması lazım onunlada kimse uğraşmaz diye düşünüyorum ayrıca belli bir zaman sonra filtre işlevini yitirecektir bence bekleme süresini arttırmalısın ki çamur çöksün bunun içinde ya çökeltme havuzunun hacmini büyütmen gerekiyor ya da kimyasal kullanarak AKM'yi hızlı çökeltmen gerekir. basit bir deneyle çökelme hızına bakabilirsin. birde merak ettiğim bir konu havuza su girişi nasıl oluyor. havuza suyu tabandan, havuzun ortasından ya da üzerinden direkt olarak verdiysen arkadan gelen su havuz içerisindeki suyu karıştıracağından çökelme olmayacaktır. havuz içerisindeki su mutlaka hareketsiz olmalı ki su dinlenip çökebilsin diye düşünüyorum ben. karar senin.
 
Üst