• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Akaryakıt istasyonlarında deşarj izni

Emine Başaran

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Haziran 2011
Firma
duyum osgb duyum danışmanlık
Arkadaşlar biz yeni açılmakta olan bir benzin istasyonu için deşarj izni başvurusunda bulunacağız,bu işletme yıkama sularını ön arıtmadan geçirerek kendi fosseptiklerine (alıcı ortam) vermeyi planlıyorlar.Benim sorum şu: Bu işletme için sadece deşarj izni alana kadar mı danışmanlık hizmeti veriliyor ya da devamlı hizmet almak zorundalar mı? bir bilgisi olan var mıdır?Çevre müd. net bir cevap vermemişti buarada.
 
Emine hanım eğer tesisininiz Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik Ek-1 ya da Ek-2 sindeki tesis tanımlarından herhangi birine uymuyorsa danışmanlık almaları gerekmez ama izin alabilmek için mutlaka elektronik ortamı kullanacakları için evet izni alana kadar danışmanlık alırlar.İzin bittikten sonra danışmanlık alma konusunda bir zorunlulukları yoktur ama iş izni almakla bitmiyor mevcut tesisin düzenli yaptırılması gereken analizlerinin takibi, işletiminin takibi vs. için danışmanlık verebilirsiniz.
ÇEVRE GÖREVLİSİ VE ÇEVRE DANIŞMANLIK FİRMALARI HAKKINDA YÖNETMELİK
Çevre görevlisi çalıştırma ve çevre yönetim birimi kurma kriterleri
MADDE 7 – (1) Tesis veya faaliyetlerden;
a) Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmeliğin Ek-1 listesinde yer alan faaliyet veya tesisler, çevre yönetim birimlerini kurmak ya da yetkilendirilmiş çevre danışmanlık firmalarından çevre yönetimi hizmeti almak,
b) Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmeliğin Ek-2 listesinde yer alan tesisler, en az bir çevre görevlisi istihdam etmek ya da yetkilendirilmiş çevre danışmanlık firmalarından çevre yönetimi hizmeti almak veya çevre yönetim birimi kurmak,
zorundadır.
(2) Organize sanayi bölgeleri yönetimleri bünyesinde, en az bir çevre görevlisinin istihdam edilmesi veya çevre yönetim biriminin kurulması ya da çevre danışmanlık firmalarından çevresel faaliyetlerin yürütülmesi hususunda çevre yönetimi hizmetinin alınması zorunludur.
(3) Belediyeler, il özel idareleri ve mahalli idare birlikleri veya bunların iştirakleri, Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmeliğin Ek-1 ve Ek-2 listelerinde yer alan tesis veya faaliyetleri çevresel açıdan yönetmek üzere en az bir çevre görevlisi çalıştırmakla veya çevre yönetim birimi kurmak ya da yetkilendirilmiş çevre danışmanlık firmalarından çevresel faaliyetlerin yürütülmesi hususunda çevre yönetimi hizmeti almakla yükümlüdür.
(4) Sağlık kuruluşları ve hastanelerden, yatak kapasitesi 20 ve üzerinde olanlar en az bir çevre görevlisi çalıştırmak veya çevre yönetim birimi kurmak ya da yetkilendirilmiş çevre danışmanlık firmalarından hizmet almakla yükümlüdür.
 
ÇKAGİLHY ek-2 listesinde benzin istasyonlarına yer verilmiş.
"10.12 Endüstriyel nitelikli diğer atık sular (sulu baca gazı arıtım sistemi kullanan tesisler, tutkal ve zamk üretim tesisleri, benzin istasyonları, içmesuyu filtrelerinin geri yıkama suları, su yumuşatma, demineralizasyon, rejenerasyon, aktif karbon, yıkama tesisleri, soğutma suyu ve benzeri tesisleri).*"
Yönetmeliğe göre sürekli danışmanlık alması gerekir. Ancak denetim yeterli olmadığından pek hizmet alan yok.

ayrıca https://www.cevremuhendisleri.net/konu/benzin-istasyonları.3059/#post-11439 bu konu daha önce açılmıştı.
 
Üst