• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Almanya 2022'de nükleerle vedalaşıyor

Göksel Kurtuluş

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Kasım 2009
Firma
Sağlık Kurumu
30 Mayıs 2011Fukuşima felaketinin ardından başlayan nükleer tartışmalar, İsviçre'den sonra Almanya'yı da tarihi bir adıma zorladı. Almanya'da koalisyon hükümeti 2022 yılına kadar tüm nükleer santralleri kapatma kararı aldı.


Duyuruyu, gece geç saatlere kadar süren kabine toplantısından sonra konuşan Çevre Bakanı Norbert Rottgen yaptı.

Başbakan Angela Merkel Japonya'daki Fukuşima Nükleer Santrali'ndeki felaketin ardından nükleer güçle ilgili bir etik komisyonu oluşturmuştu.

Japonya'daki felaketten sonra Almanya'da nükleer enerjiye karşı kitlesel gösteriler yapılmıştı.


Çevre Bakanı Rottgen, üretimin durdurulduğu yedi nükleer reaktörle, Kruemmel Nükleer Enerji Santrali'nde tekrar üretime başlanmayacağını bildirdi.

Altı nükleer santralin en geç 2021'de kapanacağını söyleyen bakan, en yeni üç santralin de 2022'de kapatılacağını belirtti.

Rottgen, "Bu kesin bir karar. En son inşa edilen üç santral 2022'de kapanacak. Karardan geri dönüş yok' dedi.


Bakan, kapatılmaya karşın yılda 2,3 milyar euro elde etmesi beklenen harcanmış nükleer yakıt vergisinin toplanmaya devam edeceğini söyledi.

Ülkedeki nükleer enerji endüstrisi, santralleri erken kapatmanın ülkenin sanayi üretimine büyük darbe vuracağını savunuyordu.

Almanya'nın Fukuşima felaketinden sonra bazı eski reaktörlerde üretimi durdurmuştu.

Bundan önce ülkenin enerji ihtiyacının yüzde 23'ü nükleer santrallerden karşılanıyordu.

Nükleer enerji karşıtlığı sayesinde Yeşiller Mart sonunda yapılan seçimde, Hristiyan Demokratların kalesi olarak görülen Baden-Wuerttemberg eyaletinde birinci olmuştu.
 
Üst