• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Amb. atık. kontrolü yön.taslak çalışmaları kapsamında değerlendirme top yap.

TAÇ

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Aralık 2012
Firma
yok
Bilindiği üzere, ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması çalışmalarının veriminin arttırılması ve ilgili Avrupa Birliği Direktifi ile bu direktifteki revizyonlara ve yeni gelişmelere uyum sağlanabilmesi amacıyla Bakanlığımızca Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği’nde revizyon çalışması başlatılmış ve hazırlanan Taslak Yönetmelik 23.03.2016 tarihinde görüşlere açılmıştır.
Yönetmelik Taslağına ilişkin görüşler Bakanlığımızca değerlendirilmiş olup, görüşlerin değerlendirilmesi ile oluşan “Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı”nın son haline buradan ulaşılabilmektedir.
Taslak Yönetmeliğin son halinin ilgili taraflarla bir kez daha değerlendirilebilmesi amacıyla belediyeler, ekonomik işletmeler, yetkilendirilmiş kuruluşlar, sanayi işletmeleri ve lisanslı tesislerin katılımı ile Müsteşarımız Prof. Dr. Mustafa ÖZTÜRK başkanlığında, 20.10.2016 günü, saat 14:00’de Bakanlığımız hizmet binası (Mustafa Kemal Mahallesi Eskişehir Devlet Yolu Dumlupınar Bulvarı 9. km. No: 278 Çankaya /ANKARA) konferans salonunda bir toplantı gerçekleştirilecektir.
 
Konuyu herkes siteden okumuştur diye tahmin ediyorum ama taslakta gdt ler için çevre görevlisi zorunlu denilmiş dikkatimi çekti belki okumayanlar vardır diye paylaştım.
Ambalaj atığı geri dönüşüm tesislerinin sağlaması gereken kriterler
MADDE 30– (1) Ambalaj atıklarının işlenerek asıl kullanım amacı ya da diğer amaçlar doğrultusunda ürünlere, malzemelere ya da maddelere dönüştürüldüğü geri dönüşüm tesislerinin;
ı) Çevre mühendisliği meslek grubundan en az 1 adet çevre görevlisinin tam zamanlı olarak istihdam edilmesi,
zorunludur.
 
Firmamızın izin/lisans konuları:
-ambalaj atığı geri dönüşüm,
-tehlikesiz atık geri dönüşüm,
-hava emisyon
-atıksu deşarjı.

Ek1 tesisiyiz ve benim çevre görevlisi belgem olmasına rağmen, (en az 2 çevre görevlisi bulunmalı şartından) yönetim birimi kuramadığımız için bir firmadan danışmanlık alıyoruz.

Benim anlamadığım şu;
Yeni yönetmelik ile;
ı) Çevre mühendisliği meslek grubundan en az 1 adet çevre görevlisinin tam zamanlı olarak istihdam edilmesi zorunludur.
maddesi için ayrı bir çevre görevlisi, diğer izin-lisans konuları için ayrı bir yönetim birimi mi olmalı?
 
Ben o maddeyi gdt ler için çalıştırma zorunluluğu yoktu artık tat gibi onlara da gelmiş diye yorumladım. Siz zaten tek firmada tüm işlemleri yürütüyorsunuz o yüzden her madde için bir çevre görevlisi söz konusu olmayacaktır.
 
a) 400.000 ve üzeri nüfusa hizmet edecek ayırma faaliyetinin yürütüleceği tesisler 1. Tip tesis olarak değerlendirilir; bu tesislerin toplam alanının en az 3.000 m2 ve en az 80 ton/gün ayırma kapasitesine sahip olması gerekmektedir.
b) 100.000-400.000 arası nüfusa hizmet edecek ayırma faaliyetinin yürütüleceği tesisler 2. Tip tesis olarak değerlendirilir; bu tesislerin toplam alanının en az 2.000 m2 ve 20 ton/gün-80 ton/gün arasında ayırma kapasitesine sahip olması gerekmektedir.
c) 100.000’e kadar olan nüfusa hizmet edecek ayırma faaliyetinin yürütüleceği tesisler 3. Tip tesis olarak değerlendirilir; bu tesislerin toplam alanının en az 1000 m2 ve 5 ton/gün-20 ton/gün arasında ayırma kapasitesine sahip olması gerekmektedir.
(3) Belediye yönetim planı kapsamı dışında faaliyet gösterecek ayırma tesislerinin en az 3. Tip tesis kriterlerini sağlaması gerekmektedir.
(4) 1. Tip ayırma tesislerinde çevre mühendisliği meslek grubundan olmak üzere, ayırma tesislerinde en az 1 adet çevre görevlisinin tam zamanlı olarak istihdam edilmesi gerekmektedir.

1. Tip tesis modeline uymuyorsak işsiz mi kalacağız ?
 
1. tip lerde çevre müh olan bir çevre görevlisi dyor; diğerlerinde başka bölüm mezunu olupda çevre görevlisi olanlarda olabilir diye yorumladım ben
 
@tuubabdullah
Bende o şekilde yorumladım birde ayırma tesisleri bunu yapabilmek için belediyelerle yapılan sözleşmede 1 cevre mühendisi olması gerekmektedir yazıyor o yuzden tesis cevre mühendisi bulundurmak zorundadır diye tahmin ediyorum.
 
Bu değerlendirme kapsamında mart ayında çıkan taslak üzerinde mi çalışma yapılacak ? Mart ayında çıkan taslaktan sonra bir taslak daha çıktı mı ?
 
arkadaşlar toplama ayırma tesisinde görev yapıyorum. tehlikesiz atıkları toplama ayırma belgesinin süresi 6 ay sonra dolacaktır. yeniletme işlemi için neler gerekli ne kadar süre öncesinden yeniletme işlemlerine başvurmam gerekiyor? süreci anlatırsanız memnun olurum. teşekkürler.
 
Cevre muhendisi demek yerine niye Çevre Mühendisliği Meslek gruplarından demişlerdir çevre görevlisi zaten çevre muhendisinin yaptığı işi yapıyor bölümünün ne olmasi gerektiği çevre görevlisi belgesi alma şartlarında belirtiliyor. Ayrıca sadece 1. Tıp için belirtilmis.

Ayrica başka lisans bölümü mezunları çevre muhendisliginden yüksek lisans yapınca çevre muhendisi meslek grubundan mi oluyor bilemedim. Tanımlamalar sıkıntılı
 
Arkadaşlar son taslakta geri dönüşüm tesislerinin hepsi şart aranmaksızın çevre görevisi bulundurmak zorunda ve ayrıca
-400.000 ve üzeri nüfusa hizmet edecek ayırma faaliyetinin yürütüleceği tesisler 1. Tip tesis olarak değerlendirilir; bu tesislerin toplam alanının en az 3.000 m2 ve en az 80 ton/gün ayırma kapasitesine sahip olması gerekmektedir.
-1. Tip ayırma tesislerinde çevre mühendisliği meslek grubundan olmak üzere, ayırma tesislerinde en az 1 adet çevre görevlisinin tam zamanlı olarak istihdam edilmesi gerekmektedir.

Benim anlamadığım belediye ile anlaşma yapmayan sadece endüstrilerden ambalaj atığı toplayan firmalar çevre görevlisi bulundurma zorunluluğun kalkıp kalkmadığı, sanırım büyük ihtimalle bu zorunluluk kalktı.
 
1. Tip ayırma tesislerinde çevre mühendisliği meslek grubundan olmak üzere, ayırma tesislerinde en az 1 adet çevre görevlisinin tam zamanlı olarak istihdam edilmesi gerekmektedir.

Benim bu ibareden anladığım 1.tip tesislerde çalışan çevre görevlisi mesleği çevre mühendisi olacak, diğerleri için sadece çevre görevlisi olmasının yeterli olduğu.

Yani çevre görevlisi istihdamı hala zorunlu.
 
Üst