• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj atığı alım sözleşmesi

Duygu Erit

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Eylül 2010
selamlart elinde ambalaj atığı alım sözleşmesi olan varsa paylaşabilirmi?
 
Sürecin ne kadar yavaş işlediği malum, Bakanlık da mevcut uygulamayı olabildiğince sürdürme görüşünde zaten yıllardır.

@Fatih Közen

Kısacası muhtemel yönetmeliğe bakıp pek de umutlanmamak lazım. Hoşumuza gitmese de şu anki işleyiş bedelsiz vermek ne yazık ki..

@gokcaykut

Yalnız değilsiniz :melek:
Elle tutulur birkaç büyük firma ve Bursa-Kocaeli gibi denetimin sıkı olduğu illerdeki tesisler dışında şu an yönetmeliği uygulayan pek yok..
 
ya zaten bedelsiz verilmez orası ayrı mevzu da ... bakanlığa bildirim kısmında kendi belediyesi içindeki tat firması ile anlaşma yoluna gidiyor çoğu firma
 
arkadaşlar beledıylere bedelsız fırmalar vermek zorunda yönetmelik öyle açıp bir kere okuyun aklınızdaki tüm sorular gidecek:)) bende bir soru soracam:)))
ambalaj atığı için belgelendırme yapmak zorunda olan fırmaları nerden bulabılırım:?????
 
Ben yönetmelikte dahil olmak üzere buradaki yazıları okudum,
Dışardan hammadde ve yarı mamül alarak üretim yapan bir fabrikada çalışıyorum, sanırım durum şöyle;

1- Piyasaya sürenler olarak Çevko veya Tükçev (bildiğim kadarı ile başka firma yok) ile anlaşma imzalayarak piyasaya sürdüklerimizin geri kazanımını sağlamak

2 - Fabrika içerisinde oluşan ambalaj atıklarının belediye tarafından istenilen tesise hibe edilmesi.

3 - bunun dışında ambalaj atıkları için bir ambalaj atıkları yönetim planı hazırlamalıyım???

Sorularım:
- Atıklarımın tamamını hibe etmek yerine bir kısmını belediye firmasına, geri kalanları ise onaylı firmalardan satın alanlara satmam mümkün mü??
- Sadece tehlikeli atık yönetim planı yeterli değilmidir? Ambalaj atıkları içinde ayrı bir plan yapmak gerekir mi??
 
@yara_bandi
burada böyle deniliyor ama bildiğim bütün fabrikalar atıklarını bedel karşiliği tat lara vermekte ??? burada bir sorun olmalı sanki?
 
@Retaw

Ambalaj atıklarınızı belediye ile anlaşmalı olan firmaya vermekle yükümlüsünüz (tamamını), geri gönüşüm firmalarına veya belediyenin atık toplama planına dahil olmayanbir firmaya veremezsiniz (ambalaj atıkları için geçerlidir).

Siz ambalaj atıkları için bir yönetim planı yapmayacaksınız, onu belediye ve onunlaanlaşan TAT lar yapıyor, sizinle bir alakası yok. Sizin yükümlülüğünüz; tehlikeli ve tehlikesiz atıklar için ayrı ayrı 3 yıllık yönetim planı oluşturmak ve valiliğe onaylatmaktır.

Ayrıca piyasaya sürdükleriniz için ÇEvko ve Tükçev dışında herhangi bir lisanslı TAT ile de çalışabilirsiniz.
 
@Retaw

1.si için TÜKÇEV ve ÇEVKO dan başka Yetkilendirilmiş Kuruluş Yok.
2.si için fabrika içerisinde oluşan ambalajlar(sizin kendi ambalajlarınız ve üretim sırasında oluşan fireler gibi olarak basitce belirtilebilir) satılabilir. Fakat size dışardan gelen ambalajlar (başka markalı ambajlar olarak basitce belirtilebilir), fabrika dışı ambalaj atıklarınız eğer anlaşmalı olduğunuz belediyenin AA Yönetim Planı onaylanmışsa (yüksek ihtimal resmi yazıyla size iletilmiştir) belediyenin sistemine bedelsiz vermekle yükümlüsünüz.
3.siz fabrika içinde atık yönetim planı yapabilirsiniz.(Bu tüm atıkları kapsar) ama bu planın Ambalaj Atıkları Yönetim Planı ile alakası yoktur. AAYP yi belediye ve Tat beraber hazırlar ve o belediye sınırları içerisinde ki faaliyetleri kapsar.
 
Üst