• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj atığı yönetmeliği

Yağmur Cengiz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Temmuz 2009
merhabalar
ambalaj atıkları toplama ayırma tesisisimiz geçici çalışma izni aldı ve bildirimler yapmamız gerekli her ay çevrerman.gov a ve bu bildirimlerin kaşeli ve imzalı çıktısını her ay il çevre müdürlüğüne yollamak zorundayız benim sormak istediğim bu dosyanın içine başka bir şey daha koymamız gerekli mi ve diyelim ki ocak ayının bildirimleri şubatın 15 ine kadar girilebiliyor bu çıktılarda ayın kaçına kadar müdürlüğe gönderilmeli ? şimdiden teşekkürler
 
dosya ile ilgili net bilgim yok ama bildiğim kadarıyla ınternet bıldırımlerını müdürlük herhangi bir karısıklık olmasın diye her ay düzenli giriş yapılsın istiyor.yani sen listeleri doldurdugun zaman herseyden emın oldugunda ıstedııgnde gönder butonuna basabılırsın arkadsım:)
 
her firmanın kendine has fatura kapatma tarihi vardır. buda genelde takip edilen ayın sonlarına doğru olur. sizin yapmanız gereken bildirimlerinizi fatura kapatma tarihinden sonra fatura bilgileri ile giriş yapmanızdır. Bu bildirimlerde tesise giriş ve çıkış faturaları gider pusulaları ve belediyece onaylanmış kaynağında ayrı toplama makbuzlarıdır. bildirimleri sisteme eksiksiz ve doğru olarak kaydettiğinizin kontrolünü yaptıktan sonra raporlar menüsünden firma durum raporu seçilerek EK 8 (tabi sadece TAT içinse ) satırının karşısındaki gönder butonuyla iletmeniz gerekmektedir. bu sayede ilgili çevre orman müdürlüğüne kaydınız iletilmektedir. daha sonra raporlar, firma durum raporu, Lisanslı firma (TAT) menüsünden EK8B ve EK8C'ye tıkladığınızda ilgili ayı seçmeniz gerekmektedir. Çıkan pencerede seçmiş olduğunuz ayın verileri karşınıza çıkacaktır ve sol üst köşede excel butonuna bastığınızda veriler excel ortamında karşınıza çıkacaktır. bu dökümü yazdırıp bir üst yazı ile çevre orman müdürlüüne göndermeniz gerekmektedir. Tabi her 4 ayda bir tesiste çevre mühendisinin çalıştığını belgeleyip ekte onuda sunmanız gerekmektedir. Son teslim tarihine gelince ilgili müdürlüğe fatura kapatma tarihinizi bildirdiğiniz takdirde bir sonraki ay teslim koşuluyla size uygun bir tarih verebilirler. Ayrıca götüreceğiniz çıktıda firma kodu ve ismi, verilerin sisteme kayıt tarihi, hangi aya ait olduğu otomatik olarak görünecektir. yani dökümanları tek tek kaşeleyip imzaşamaya gerek yoktur sadece üst yazıda firma bilgileri, kaşesi kullanılarak arzuhalinizi bildirebilirsiniz. Umarım faydalı olabilmişimdir. İyi Çalışmalar dileklerimle
 
ambalaj atıklarını toplama ve ayırma tesislerinde çevre mühendisi bulundrma zorunlulugu var.pekı bu tesislere çevre muhendısı dısında çevre gorevlisi alınması yada danısmanlık alınması gereklımıdır.?
 
Çevre görevlisi veya hizmet alımı her şekilde gerekiyor ancak bir ara bu yönetmelikle ilgili olarak yeni taslakta Çevre Mühendisi bulundurma zorunluluğunun kalktığından söz ediliyordu. Bu alanda çalışan arkadaşlarımız daha iyi bilgi vereceklerdir.
 
@aslicevre

Bu soruyu şöyle açıklayabilirim;

Firma faaliyeti;

Resmi Gazete Tarihi: 29.04.2009 Resmi Gazete Sayısı: 27214
ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİK'te
EK-2 Listesinde;
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
kapsamına girmektedir.

Dolayısıyla ya 1 adet Çevre Görevlisi ya da Çevre Danışmanlık Firmalarından Danışmanlık hizmeti alması gerekmektedir. şayet bünyesindeki Çevre Mühendisi "Çevre Görevlisi Belgesi"ni alırsa, danısmanlık hizmeti almasına gerek kalmaz. Yani zorunlu bulundurması gereken Çevre Mühendisi ile "Çevre Görevlisi" zorunluluğunu çözebilir. Onun için o Çevre Mühendisi'nin bir an önce ÇGB 'ye başvurması ve alması gerekecektir. Şayet aldıysa sistemde o firmanın çevre görevlisi oldugunu gösterirse sorun kalmaz.

umarım açıklayıcı olmustur :)
 
yeterınce acıklayıcı oldunuz :) tesekkurler ancak ambalaj atıklarını toplama ,ayırma,geri dönüşüm ü ek-1 kapsamında olması gerekıyor.ben mı yanlıs hatırlıyorum
 
@aslicevre

EK-2 Kapsamında isterseniz eke koydugum yönetmeliğe bakabilirsiniz. Benim anladıgım kadarıyla tehlikeli atık geri dönüşümleri EK-1 yapmıslar, tehlikesiz ambalaj atıkları gibi mesela bunları EK-2 koymuslar.
 

Ekli dosyalar

  • ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİK.doc
    452 KB · Görüntüleme: 48
Aslı Hanım Ambalaj Atığı Toplama Ayırma Tesisleri, Çevre Denetim Yönetmeliği kapsamında Ek- 1 ( Çevreye Kirleticisi Yüksek Olan Faaliyet veya Tesisler) de yer almaktadır. değerlendirmenizi bu yönde yapmanızı tavsiye ederim. Ambalaj atıkları yönetmeliği kapsamında oluşturulan taslakta çevre mühendisi bulundurma zorunluluğu ibaresi bulunmuyor ancak bakanlık yetkilileri de bu konuda tam bilgi veremiyorlar. sonuçta taslak nihaileştiği zaman hep beraber görme imkanımız bulunacaktır.
İyi Çalışmalar temennilerimle
 
Arkadaşlar derdimi anlatamıyorum galiba. Çevre Denetim Yönetmeliği eklerini değil, Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkındaki Yönetmelik eklerini kaale alınız...
 
Resmi Gazete Tarihi: 12.11.2010 Resmi Gazete Sayısı: 27757
ÇEVRE GÖREVLİSİ VE ÇEVRE DANIŞMANLIK FİRMALARI HAKKINDA YÖNETMELİK

Çevre görevlisi çalıştırma ve çevre yönetim birimi kurma kriterleri
MADDE 7 – (1) Tesis veya faaliyetlerden;
a) Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmeliğin Ek-1 listesinde yer alan faaliyet veya tesisler, çevre yönetim birimlerini kurmak ya da yetkilendirilmiş çevre danışmanlık firmalarından çevre yönetimi hizmeti almak,
b) Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmeliğin Ek-2 listesinde yer alan tesisler, en az bir çevre görevlisi istihdam etmek ya da yetkilendirilmiş çevre danışmanlık firmalarından çevre yönetimi hizmeti almak veya çevre yönetim birimi kurmak,
zorundadır.

BUNU YORUMLAR MISINIZ???
 
yeni çıkacak olan ambalaj atıkları yönetmeliğinin yürürlüğe ne zaman gireceği konusunda bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim
 
"Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmeliğin" eklerine bakılması gerekiyor.Bakanlığın düzenlediği son eğitimde, bakanlık yetkililerince yapılan açıklama da budur.
 
04.12.2010 tarihli Ambalaj Atıkları Kontrolü Yönetmeliği Taslağı

Merhaba Arkadaşlar,
Son yayınlanan taslak yönetmelikte aşağıdaki madde mevcuttur, bu maddeyi yönetmeliğe neden eklendiğine dair il çevreye kadar kimse bilmiyor, düşüncesi, bilgisi, yorumu olanlarının cevaplarını bekliyorum,

İyi çalışmalar.


GEÇİCİ MADDE 3. (1) 2010 yılında Belgelendirme yükümlülüğünü yerine getirmeyen ekonomik işletmelere toplamadıkları ambalaj miktarlarına ilave edilen %10 luk artış uygulanmayacaktır.
 
acaba bunun nedeni, yalnızca anlaşmalı belediyelerden toplanan ambalaj atıklarının belgelendirilebilmesi nedeniyle pek çok firmanın belge bulmakta zorluk çekmesi olabilir mi?
Bildiğiniz gibi daha önceden anlaşmalı belediyeler sınırları dışındaki fabrikalardan toplanan atıkların belgeleri de kabul ediliyordu.
 
Üst