• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj Atıklarının Toplanması

Ömer Taşdemir

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Ocak 2012
Arkadaşlar gebze organize sanayi bölgesinde bulunan firmamızın ambalaj atıklarını(kağıt,karton,plastik v.s.) alacak lisanslı firma önerebilir misiniz?
 
@omertasdemir
organize sanayi bölgelerinin kendilerine ait uygulamaları olabilir. ambalaj yönetmeliği dışında OSB olarak bir firma ile anlaştılarsa onlara vermeniz gerekiyor.
 
Değişen yönetmelik taslağına göre bedelsiz kavramı sadece evsel kaynaklı ambalaj atıkları için geçerli bu durumda toplama ayırma tesisleri belediyelerle yapmış oldukları anlaşmalar doğrultusunda aldıkları atıkları bedelli mi alıcak ? yani osb ile ilgili madde kalktı tüm işletmeler isterse bedelli verecek doğru mu anlıyorum taslağı?

Yönetmeliğin 5 inci maddesinin (d) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, aynı maddeye (ı) bendi eklenmiştir.

“d) Evsel kaynaklı ambalaj atığı üreticileri, oluşturdukları ambalaj atıklarını, ilgili oldukları belediyeler tarafından hazırlanarak Bakanlığa sunulan ambalaj atığı yönetim planı doğrultusunda belirlenen toplama sistemine uygun olarak biriktirmek ve belediyenin sistemine bedelsiz olarak vermekle yükümlüdürler.

ı) Sanayi ve ticari kaynaklı ambalaj atığı üreticileri, oluşturdukları ambalaj atıklarını ayrı olarak biriktirmek ve çevre lisanslı toplama ayırma veya geri dönüşüm tesislerine vermekle yükümlüdürler.”
 
@seycan

Yönetmelik yayınlandı. Taslak artık geçerli değil. Firma eğer sanayi işletmesi tanımındaysa belediyeye veya lisanslı firmaya bedelli olarak verebilir. sanayi işletmesi tanımı önem taşıyor.
 
Arkadaşlar birşey soracağım; Firmada oluşan ambalaj atıklarını ( kağıt karton, plastik, naylon, metal) bunları Bazı Tehlikesiz Atıkların Geri Kazanımı Tebliğine göre Tehlikesiz Atıklar Toplama-Ayırma Belgesi almış bir firmaya verebiliyorum değil mi? Ayrıca bu tebliğin Ek-2'sinde tebliğ kapsamında olmayan tehlikesiz atıklar tablosu mevcut ve bu ambalaj atıklarını 1501 kodu altında veremeyeceğim mi demek oluyor. Ambalajlar için de artık bir atık yönetim planı oluşturulacak diye biliyorum. Bunları hangi kod altında vereceğim?
 
Ambalaj atığı olan atıklarınızı 15 li kodlarla ambalaj atığı toplama ayırma konulu çevre lisansına sahip firmalara vermeniz gerekmektedir. Üretim artığı kağıt, plastik vb. leri ancak tehlikesiz atık toplama-ayırma belgeli firmalara verebilirsiniz.
 
Üretim atığı olarak belirttiğiniz kağıt, karton, plastik, naylon v.s. gibi ambalajlar ile 15'li kodlarla belirttiğiniz ambalaj atıkları arasında ki fark nedir acaba?
 
ambalaj atığı diye nitelendirilen atıklar örneğin fabrikadaki üretim için gelen ham maddenizin etrafında sarılı olan naylonlardır kağıtlardır. Üretim atığı olanlar ise örneğin bir tabela yapan firmayı düşünün plastiği keserken kenarından çıkan üretim fireleri üretim artığı diye nitelendirilir ve tehlikesiz atık kapsamında değerlendirilir. Ancak ilk anlattığım ambalaj atığı plastiktir.
 
bir hastanenin çevre görevlisiyim.. Kontamine olmamış plastik serum şişelerini değerlendirilmesi için firmaya vermek istedim ama almak istemediler..Aslında değerlendirilmeleri gerekir bence..
 
Arkadaşlar iyi akşamlar,biz ambalaj atıkları toplama ayırma tesisi geçici faliyet belgesi için başvuran yeni bir şirketiz.Bildiğim kadarı ile belediyeler ile sözleşme zorunluluğu ortadan kalktı.Sormak istediğim eğer belediye ile bir sözleşme yapılmaz ise piyasadan fabrika ve tesislerden alım yapılsa lisans aşamasında sıkıntı yaşanırmı acaba...
 
Merhaba arkadaşlar konu ile alakasız oldu ama elinde ambalaj atıklarıyla alakalı okul eğitim sunumları varsa paylaşabilir misiniz.Ben bir tane hazırladım fakat çeşit olsun istiyorum.Şimdiden teşekkürler...
 
2009 yılında hazırladığım sunum ektedir. Acemilik dönemime ait olduğu için çok uzun tutmuşum ama zamanında çocukların ilgisini çekmişti, umarım size de fikir verir. Size sunumunuzu 10 slayt civarında tutmanızı ve görsel bir takım materyal kullanmanızı öneririm
 

Ekli dosyalar

  • SARAY SUNUM İLKÖGRETİM.pdf
    15.7 MB · Görüntüleme: 152
Arkadaşlar 1 hafta kadar önce bir ambalaj atıkları toplama ayırma firmasında işe başladım.BEnden önceki mühendis arkadaş pek araştırmadan 2 farklı fabrika ile piyasaya sürdükleri ambalaj atıklarını toplayacağımıza dahil sözleşme imzalamış. Yıllık yaklaşık 800 ton/yıl cıvarında bır ambalaj atığı.Bu SÖzleşmeler firmaların 2011 yılı için piyasaya sürdükleri atıkları kapsamakta.sözleşmelerde 2012 yılının 7. ayında imzalanmış.Biz belediyeyle anlaşmalı olduğumuz için belirli bir bölgeede kaynakta ayrı toplama yapmaktayız.Bu miktar ise aylık yaklaşık olarak 200-250 ton/ay arasında olmakta.Ayrıca bazı fabrikalardan da 100 ton/ay civarında bir ambalaj atığı almaktayız.İLk defa bir toplama ayırma firmasında çalıştığımdan konu ile pek bilgili değilim.Sormak istediğim bu firmaların belgelendirmesini nasıl yapmam gerekmekte ve en son hangi tarihe kadar.Belediye ile herhangi bir işlem yapmam gerekiyormu,yoksa sadece il çevre veya bakanlığamı bildirmem gerekiyor.Bu bildirimleri için hangi verileri kullanmam gerekiyor.Kaynakta ayrı topladığımız atık verilerini mı?Şimdiden teşekkür ederim...
 
belgelendirmede sadece belediye ile yapılan çalışma kapsamında toplanan ambalajlar kullanılabilir. toplanan ambalajlarla ilgili bakanlığın sistemine giriş yapılması gerekiyor. İl müdürlüğü ile görüşün.
 
Üst