• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Anaerobik arıtma

M

Mustafa Bayaroğulları

Merhaba arkadaşlar kağıt sanayi de işe başladım. Bildiğiniz gibi kağıt sanayi atıksularının KOİ değeri çok yüksek, bunun için hem anaerobik hemde aerobik arıtma yapılması gerekiyo. Anaerobik arıtma hakkında internetten araştırmalar yaptım. Ama doğru dürüst bir bilgiye ulaşamadım. Anaerobik arıtım prosesini ve özellikle dikkat etmem gereken parametreler var mı? Bu konu hakkında bilgi verebilir misiniz? Teşekkür ederim ...
 
Merhabalar. öncelikle atıksuyunuzun arıtılması için kurmayı düşündüğünüz anaerobik sistem oldukça mantıklı ve kesin çözüm olacaktır.
Şirketim bünyesinde anaerobik tesis kurulumu yapılmakta olup size her türlü konuda yardımcı oluruz.
Anaerobik sistemle arıtma yapan kağıt fabrikaları bulunmakta olup, bu tesislerin yapımında ve işletmesinde çalışmış arkadaşlarımız şirketimiz bünyesinde mevcuttur.
Bizlere iletişim için bilgi bırakırsanız size en hızlı şekilde dönüş yapılacaktır.
her konuda bilgilendirmeler yapılacaktır.
sorularınız olursa her zaman cevaplaya biliriz. yalnız şahsi iletişim adresinizi verirseniz oradan konuşmamız daha doğru olacaktır.
iyi çalışmalar.
METREKÜP ARITMA TEKNOLOJİLERİ
gulfem@metrekup.com.tr
0216 548 14 50
 
Kağıt sanayi atıksularının biyolojik arıtımında genellikle nutrient eksikliği sözkonusu oluyor. Dışarıdan nutrient ilavesi gerekebilir. Bence bu durumda göz önüne alınırsa iyi olur.
 
Konuları Hortlatıyorum Ama Aramada Çıkan Arkadaşlara Belki Faydası Olur

Gerekli Değerleri Verirseniz Kağıt ve Deri Atık Suları Hakkında Bire Bir Yardımcı Olabilirim

Genede Bir Ön bilgi sunayım

Öyle Bir Tesiste Fiziksel, Kimyasal, Biyolojik Arıtımı Kullanmak gerek Alıcı Ortama Göre Ve Kağıt Fabrikalarının tamamında Bütün Enstrümanlar ve Arıtma Adına Bütün Ekipmanlar Kullanılır, Bütün ekipmanlar Geniş oldu ama ekipman seçimleri yazmak uzun süreceği gibi atık su analizlerini de gerektirir...
 
@Çiğdem Aksoy
Çiğdem hanım merhabalar bu konu hakkında biraz bilginiz var sanırım bende şimdi bir proje çalışmam var size bu bilginiz eşiğinde sorular sorabilirmiyim yada elinizde bu konularla ilgili taslak veya veriler var mı ?
 
Anearbik sistemde bazı tesislerde yüksek giderim için granül bakteri kullanılıyor.
Normalde yüksek giderim için çok uygun fakat işletme için cok dikkatli etmeniz gerekir.Öncelikle sıcaklığı 38-40 derece tutmanız gerekir.Sıcaklık 42 ve üstünde olursa bakteriler ölür.Sıcaklık 38 altında olursa bakterinin çalışma verimi düşüyor.25 c sonra bakteri kendini korumaya geçiyor ve hiç bir faaliyet göstermiyor.5C altında ise bakteri ölüyor.Eğer bakteri ölürse kesinlikle dışarıdan bakteri alınması gerekiyor.Şuan Türkiyede bu bakterilerin temini cok zor kimse vermeyi bırak satmayı bile düşünmüyor.Böyle olunca yurt dışından getirmeniz gerekiyor.200 ton (%20) aktif bakteri fiyatı 100000tl civari
Uzun zincirli yağ asitleri kirliliğinizde mevcut ve uzun zincirli yağ asitlerini kısa zincirli yağ asitleri çeviremeyen bakteriniz sıkıntılı ise asetik asit oluşmayacak ve ve bu seferde metan bakterileri iş görmeyecek.Bu durumda da metan gazı oluşma verimi düşecek.pH sensörlerinizde oluşan herhangi bir hatada 7,00-,7,15 arasında olması gereken değer altında ve ya üstünde değerlerde bakteriler zarar görecek.
Bazı yıllar tankın altında olan dağıtma difüzörlerinde tıkanma (kumlaşma) olacak ve o bölgede ki bakteriler besi eksikliğinde ölecek.ve ölen bakteri kum gibi sert oluyor buda diğer yerlerin tıkanmasına sebeb olacak Bu durum sıcaklık dağılımdaı farklı olacak
Bazı yıllarda üst savaklarda tıkanma olacak ve bakteri tutan savaklar iş görmeyecek ve bakteri havalandırma havuzuna kaçacak.
Bunun gibi bir çok faktörler var.Fakat az alanda kısa zamanda yüksek kirlilikte mükemmel çözüm.Benim sadece amacım işletmesi cok zor
 
Merhabalar;
Granül bakteri ile çalışan arkadaşlar var ise benim ile iletişime geçmeleri mümkün müdür?
 
40dereceye çıktığınız zaman anaerobik reaktörlerde bakterileriniz ölmez, sorun enzimlerdedir. 38 dereceden sonra bakterilerin enzimi bozulmaya başlar. Fazla sıcaklık ile alakalı olan sıkıntı buradadır. Fakat neden sürekli granül bakteri arayışı var? Sisteme niçin sürekli dışarıdan bakteri verme ihtiyacı duyuyorsunuz öğrenebilir miyim? KOİ yüksek olması anaerobik sistemler için iyidir fakat, selülozik yapıların parçalanması daha zordur. Bu sebeple besin takviyesine ihtiyaç duyulabilir.
 
Üst