• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık üreticisinin sorumlulukları

Çağla KAYA ŞİMŞEK

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Mart 2013
Firma
....
Arkadaşlar merhaba,
Atık üreten kişilerin sorumluluklarını nereden bulabilirim? Mesela bir hastahanede çalışan hemşirenin sorumluluğu nedir?
Şimdiden teşekkürler.
 
@çağla kaya

Merhaba Çağla Hanım;
Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği; Madde 9'da bulabilirsiniz. Eğer hastane ile ilgili ise Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği Madde 8'de atık üreticisinin sorumlulukları belirtilmiştir.
 
Sanırım kalite gerekiği görev tanımları ve sorumlulukları hazırlıyorsunuz. Hastanede hemşire eğer çevre birim sorumlusu olarak değerlendirdiysen çevre mevzuatu kapsamında gerekli bütün sorumlulukları firma bazında yükleyebilirsin :p atıkların hastane içinde kaynağında ayrılması, atık alanına taşınması, muahafaz edilmesi, vb. :p
 
Yok hayır Bilal bey genel bir eğitim sunumu hazırlıyorumda çevre bilincini arttırmak amacıyla iş yerindeki çalışanlarında sorumluluklarının olduğunu ve cezai yaptırımlarının olduğunu belirmek istiyorum.
 
Çevre Yönetim Hizmetini veren çevre görevlisi, danışmanlık firması ya da çevre yönetim birimi organizasyonu sağlar. Atık kaplarının uygun yerlerde olması kaynağında sağlıklı ayrıştırma konularında eğitim verir. Sağlık çalışanını muhatap alan bir yaptırım yok ne yazık ki. Sadece atık bertaraf giderlerinin arttığı yönünde hastane idaresine bilgilendirme yapılırsa çalışanlar üzerinde dolaylı bir kontrol mekanizması oluşturulabilir. Enfeksiyon komitesiyle koordineli çalışırsanız destek açısından enfeksiyon komitesinin varlığı çevre yönetim hizmetinden daha eski ama misyon olarak aynı. Atıkların etiketlenmesi de bir çözüm düzenli ayrıştırma konusunda. Allah kolaylık versin :)
 
Hazırlayacağınız çevre bilincini arttırmaya yönelik slaytta sorun yaşamayacaksınızdır, çalışanlara yönelik olarak sorumlulukları konusunda farkındalık yaratmak istiyorsanız, atığın oluşumundan geçici depolama alanına kadar geçen süreçte kim neyi ne zaman nasıl yapacak net bir şekilde ortaya koymanız yerinde olacaktır. Ve aksi durumda cezai duruma maruz kalınacağı, bunun ücretlerinden rücu edilebileceğini ifade edin, yeterli olacağı kanaatindeyim.
 
@çağla kaya
Elbette.
Çevre kanunu Madde 3
herkes, çevrenin korunması ve kirliliğin önlenmesi ile görevli olup bu konuda alınacak tedbirlere ve belirlenen esaslara uymakla yükümlüdürler. diyerek işe başlayabilirsiniz.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
bu linkte de yasaklar ve idari para cezalarının miktarları var. hepsi olmasa da atığın usulsüz bertaraf edilmesi, havanın kirletilmesi gibi ilgili maddeleri kullanabilirsiniz.
 
Üst