• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık varillerin tesis içi geri kazanımı hk.

superben

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Eylül 2011
Arkadaşlar ;
Tesisi içerisinde oluşan boş yağ varillerinin Çevre ve Şehircilik İl müdürlüğü'nden yada Bakanlığımızdan izin lisans alınmasına gerek kalmadan geri kazanımı yapılabilir mi? metal hurda olarak kullanılabilir mi? Yasal boyutu hakkında bilgi alabilir miyim?

Yapılması düşünülen faaliyet aşağıdaki gibidir;
1- Sadece tesis içi atık yağ varillerini kapsayacak, dışarıdan atık alımı olmayacak.
2-Atık minimizasyonu kapsamında yapılacak
3-Yıkama, temizlik sonrası oluşan atık sular arıtma tesisine iletilecek
4-Yıkama sonrası atıksu arıtılıp yeniden aynı iş için kullanılacak
5-Faaliyet sonucu oluşan de kontamine variller hurda olarak değerlendirilebilecek.
 
Aşağıdaki yönetmelik maddesine göre lisansa gerk kalmadan yapılabiliyor sanırım. Sadece resmi başvuru ve kayıt altına alınması yeterli sanırım.


Başbakanlık
Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır
Kuruluş: 7 Ekim 1920
05.07.2008
CUMARTESİ
Sayı: 26927


Çevre ve Orman Bakanlığından:

ATIK YÖNETİMİ GENEL ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK



ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Yükümlülükler ve Atık Bertaraf Maliyetinin Karşılanması

Lisans alma yükümlülüğü
MADDE 9 – (1) EK-II A’da ve EK-II B’de belirtilen faaliyetleri yapan gerçek ve tüzel kişiler Bakanlıktan lisans almakla yükümlüdür.
(2) Lisans, atık türleri ve miktarları, yasal teknik zorunluluklar, her aşamada alınması gereken güvenlik önlemleri, geri kazanım ve bertaraf yöntemleri ile tesis alanına ilişkin bilgileri içerir.
(3) Lisans belirli bir süre için verilir, süresi sonunda talep edilmesi ve belirlenen şartlara uyulması durumunda yenilenir. Gerektiğinde lisansa ilişkin özel yaptırım ve koşullar uygulanır.
(4) EK-II A’da ve EK-II B’de bulunmayan yöntemleri kullanan ve yürürlükteki yasal ve teknik düzenlemelere uygun olmayan lisans talepleri reddedilir.
(5) Bakanlık, atık yönetim planlarında türü ve miktarı belirtilmek suretiyle atığın üretildiği yerde kendi atıklarının geri kazanımını yapan ve piyasaya sürmemek üzere geri kazanılan ürünlerin tamamını aynı tesis içerisinde tekrar kullanan tesis veya kuruluşları lisans uygulamasından muaf tutmaya yetkilidir. Ancak bu tesis veya kuruluşlar Bakanlık tarafından kayıt altına alınır. Geri kazanımın üreticinin kendisi tarafından yapılması durumunda 5 inci maddenin birinci fıkrasının (c) bendinde belirtilen esaslara uyulması zorunludur.
 
Ör: Plastik firması kendi üretiminden kaynaklanan firelerin geri dönüşümünü yapabiliyor.
Sizinde arıtma tesisiniz var anladığım kadarıyla, varilleri yıkayıp, sularını arıtmaya göndereceksiniz ve varilleri tekrar kullanacaksınız. Uygun gibi görünüyor. Yine de görüş alın derim.
 
Üst