• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık yönetimi

elmar1123

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Temmuz 2017
Firma
lkmlkl
İyi günler arkadaşlar. Ben Finlandiyada Tana atık yönetimi şirketi için Türkiyede pazar araştırması yapmaktayım. Firmamız atık yönetiminde kullanılan makinaların imalatı ile meşgul. Benim görevim Türkiyede atık yönetimi ile herhangi bir şekilde ilgili olan şirketlerin iletişim bilgileri ile birlikte listesini hazırlamak. Şu ana kadar birkaç yerli ve yabancı veri tabanı kullanarak bu alanda faaliyyet gösteren özel şirketlerin isimlerine ulaşa bildim. Sorum Türkiyede belediyelerin atık yönetimindeki konumu ile ilgili. Belediyeleri potansiyel müşteri olarak listeme ilave etmem doğru mu sizce? Yoksa hepsini tek tek arayıp konuşmam sormam mı gerekir? (bulduğum şirketlerin/belediyelerin şu anda bizim makineleri satın alıp almamaları önemli değil, sadece belirtilen alanda faaliyyet göstermeleri yeterlidir)

Teşekkürler.
 
belediyeler evsel atık yönetimini üstleniyorlar, ambalaj atıklarını taşeron firma üzerinden toplatıyor bir çoğu, ambalaj atık yönetimi konusunda kendi tesisi olan belediye sayısı azdır diye düşünüyorum.
 
@emin2 aynı soruyu soracaktım. belediyeler bildiyim kadarıyla firmalara belirli bir süreliğine lisans veriyorlar. bu halde firmalar makineleri genelde kendileri mi alır yoksa belediyeler makinaları alıp firmalara kiraya mı verir. makinalardan kast ettiğim shredder, chipper ve kompaktörler genellikle.
 
Belediyelerin bazıları bilinçli ve çalışmalarını desteklemek adına evsel ve ambalaj atıkları dışında kalan atıklarla da ilgileniyor ve yatırım yapmaya çalışıyorlar. Kadıköy, Ataşehir, Pendik Belediyeleri bu bilinçteki belediyelerden yalnızca benim bildiklerim. Fakat bütçe ayrılması konusunda sorunları olması dolayısıyla önceliğinizi özel şirketlere vermenizi, sonrasında belediyelere yönelmenizi tavsiye edebilirim.
 
Doğuanadolu da da(Van, Batman, v.b) atık yönetim sistemleri ihale usulu yapılıyor. Belediyelerin kendi araç envanterleri yok. Ayrıca atıklar vahşi depolama ile gelişi güzel depolanıyor.
 
@elmar1123
Lisansı belediyeler değil, il çevre ve şehircilik müdürlükleri veriyor.
ve evet belediyeler genellikle taşeron firmalarla işi yürütüyor. bu bağlamda zaten toplama ayırma belgesi olan firmalara ulaşman yeterli oalcaktır. @elmar1123 güncellenmeyen ama yine de işini görebilecek bir liste var ekte. ayrıca şu linkten de bakabilirsin.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • webmenu8638.xls
    219.5 KB · Görüntüleme: 25
Arkadaşlar, işletmemizdeki ambalaj atıklarını toplanması için sözleşme imzalayacak firma bulamıyorum. Şehir içindeki firmalar işletmemizin uzaklığından dolayı bizimle iş yapmak istemiyor. Şehir dışından bir firma ile sözleşme imzalamamın mevzuat açısından bir sıkıntısı var mıdır?
 
@cilgincevreci
Sözleşme imzalamanıza gerek olduğunu sanmıyorum. Lisanslı firmaya gönderdiğinizi belgelemeniz yeterli. Ya da belediyenin lisanslı firmasına da bedelsiz - bedelli verebilirsiniz
 
@cilgincevreci

Herhangi bir TAT a atıklarınız verebilirsiniz. aşağıdaki şartları sağlıyorsanız.

d) Ambalaj atığı üreticileri, ambalaj atıklarını, bağlı bulundukları belediyenin ambalaj atıkları yönetim planına uygun olarak, diğer atıklardan ayrı biriktirmek ve belediyenin toplama sistemine bedelsiz vermekle yükümlüdür. Ancak, organize sanayi bölgeleri yönetimleri, organize sanayi bölgeleri bünyesinde yer alan sanayi işletmeleri ve diğer sanayi işletmeleri, satış noktaları ve alışveriş merkezleri, belediyenin yönetim sistemi dışında kalan sivil hava ulaşımına açık hava alanları ile bu hava alanları bünyesinde yer alan tüm tesisler, belediye mücavir alan sınırları dışında kalan ambalaj atığı üreticileri 23 üncü maddede belirtilen şartları sağlamaları durumunda, oluşan ambalaj atıklarını çevre lisanslı/geçici faaliyet belgeli toplama ayırma tesisine veya belediyenin toplama sistemine bedelsiz şartı aranmaksızın verebilirler.
 
kyk yurduna ait arıtma tesisinde belediye vidanjör gönderemediği için ordan çıkan çamurlu atıklar vahşi depolama alanına atılıyormuş, gfb için yapılacak başvuruda il müdürlüğüne bu şekilde beyan edilirse nasıl bir yaptırım olur?
 
tehlikeli değil. ben dile getirdim kendilerine yasak olduğunu ama belediye vidanjör göndermediği için böyle yapıyorlarmış. :/
 
Merhaba
Ben de ufak bir katkı yapayım. Arıtma tesislerinden çıkan çamur aktif çamur ise kesinlikle zaten vahşi olmasa bile depolamaya değil belediyeye ait atık su arıtma tesisine (eğer kabul ederlerse) verilmelidir. Aktif çamur için belediyeye yazı ile başvurup tesise kabul edileceğine dair bir yazı alabilirseniz gfb de onu kullanabilirsiniz aksi halde gfb sıkıntıya girer. Yok aktif çamur değil stabilize edilmiş çamur ise şartları sağlaması durumunda düzenli depolama tesisine gönderebilirsiniz yada yakma tesisine yada yine kriterleri sağlıyor ise toprakta kullanılabilir (imkansız olmakla birlikte). Bunun dışında gfb de direkt toprağa verdiğinizi beyan ederseniz çevre kanununa göre ilgili maddeye istinaden idari para cezası, savcılığa suç duyurusu vs.
 
teşekkür ederim cevaplar için. belediyeye ait arıtma tesisi yok, belediye ile sorunu çözmeye çalışacaz bakalım..çok sağolun
 
Evin Hanım o zaman tesise yakın ve atıksu arıtma tesisi olan başka bir belediye ile görüşün derim. Taşımasını kendinizin yapması durumunda kabul edebilirler. Çünkü atığı vereceğinizi beyan ettiğiniz belediyenin atıksu arıtma tesisi ile sonlanmıyorsa kanalizasyon sistemi bu durumda sizin atık ne oluyor gibi bir soru sorardım ben. Sonuçta biz atığı belediyeye verdik kurtulduk diyemiyoruz sanırım
 
AAT var suyu temiz gönderiyorsunuz ve çamur çıkıyorsa sizin çamur bertarafı yapan bir firma ile sözleşme yapıp bu çamuru onların almasını sağlamanız gerekir. Aksi takdirde ceza size yazılır, belge durumu riske girer. Maalesef durum bu .
 
Üst