• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atıkların düzenli depolanmasına dair yönetmelik kapsamında hazırlanacak iyileştirme planı

zuhall

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Mart 2009
Atıkların düzenli depolanmasına dair yönetmelik 2010 da yürürlüğe girdi. Ve yürürlülük tarihi,nden en geç bir sene sonra düzenli depolama tesisleri bu iyileştirme planını hazırlayıp/hazırlatıp bakanlığa sunmakla yükümlü. Şimdi bakanlığın sitesinde bir iyileştirme plan formatı var. Burada iyileştirme planının yetkili kurum ve kuruluşlara yaptırılması diye yazıyor? Peki bu kurum ve kuruluşlar hangileri??

Bu konuda bilgisi olan var mı acaba?
 
Zuhal hanım yetkili demiyor uzman kurum/kuruluş diyor.

maalesef benim konuştuğum il çevrede konudan bi haber
 
Evet bizim il çevredeki arkadaşalrında çok bir bilgisi yok. Çünkü iyileştirme planlarını bakanlık inceleyecekmiş. bakanlıktan görüştüğüm kişi sizde hazırlayabilirsiniz dedi. Ancak her uzman bir kuruluşa hazırlatmanız daha sağlıklı olur dediler. Oldukça detaylı bir iyileştirme plan formatı var haritalar sunulacak gözlem kuyuları açılacak vs.
 
bu iyileştirme planı mevcut düzenli depolama tesisleri için geçerli değil mi ? Çünkü bizim sorumlu olduğumuz maden zenginleştirme tesisi için iyileştirme planı istemişler. ama bizim düzenli depolama tesisisimiz yok. ayrıca böyle düzenli depolama tesisi yapmak gibi bir zorunluluğumuz var mı ?
 
maden zenginleştirme sonrası oluşan atıklarınızı nerede depoluyorsunuz? Atık barajı kullanmıyormusunuz bu atık barajı
b) II. sınıf düzenli depolama tesisi: Belediye atıkları ile tehlikesiz atıkların depolanması için gereken altyapıya sahip tesis.
c) III. sınıf düzenli depolama tesisi: İnert atıkların depolanması için gereken altyapıya sahip tesis.
kapsamına girmemekte midir?
Bu kapsamda ;
LİSANS KONULARI > Bertaraf > Düzenli Depolamaya girmemekte midiR?
Çevre Lisansından muaf durumda mısınız?

Eğer muat değil kapsama giriyor iseniz bu konuda İyileştirme Planı hazırlamanız gerekecektir.
 
krom zenginleştirme tesisinden çıkan atıklar aslında ekonomik değeri olan yani içerisnde hala düşük oranda da olsa krom cevheri ihtiva eden atıklar. Bu nedenle işletmeciler teknolojinin gelişmesiyle beraber bu atığı tekrar kullanacaklarını düşünüyorlar. geçmiş yıllarda zenginleştirme tesisindenden çıkan atıklar bu şekilde değerlendirilmiş hatta bu atığın bulundğu yerlere zenginleştirme tesisi kuran firmalar bile var. Sorumlu olduğum firma atığı stok alanında depoluyor. Bazen tenorüne göre tekrar zenginleştirme işlemine alıyor. Bu nedenle bu atığı bertaraf etmek istemiyoruz. Sorunumuzda burdan kaynaklanıyor.
 
Bakanlıkla bu konuyla ilgili görüme yapmayı düşünüyoruz zaten. Hatta ilgili il çevre siz bakanlıkla görüşün sonucuda bize bildirin dedi :) Ama sizinde bildiğiniz gibi bakanlık taşınma telaşında.. Önümüzde ki hafta bakanlıkla önce yüzyüze görüşüp sonrasında resmi görüş istemeyi düşünüyoruz.
 
Üst