• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

atıksu arıtma tesisi inşaat aşaması

O.OKUR

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Kasım 2015
Firma
çevre firması
atık su arıtma tesisi inşaat ve işletme aşamasında geçici kabul evresi ve bi sonraki imza dönemi hakkında bilgisi olan yardımcı olursanız sevinirim..
 
Şimdi arıtma tesisini kim yapıyor . Belediye kendisi mi ihaleye çıkıyor yoksa iller bankası bünyesinde hibe programı üzerinden iller bankası ve belediye ortalaşa mı yapıyor ?
1. Belediye kendisi ihaleye çıkarsa istekliler girer ihaleye ihale kimse kalırsa gelir yer teslimi yapılır yükleniciye. idare ve yüklnici arasında sözleşmeler imzalanır. Bu sözleşmeler; idari,özel,genel olarak değişebillir artabilir.Projeler hazırlanır tabi projeler proje firmalarına hazırlatılır ya da yüklenicnin yeterliliği varsa projeyi çizer. Zemin etüdleri,enerji nakil hatları,tesis alanı belirlenir. Yüklenici işe başladıktan sonra artık belediyenin ön gördüğü şekilde hakedişi verilir ve işin yüzdelik kısmına göre yükleniciye belediye ödeme yapar.
2.Yüklenici ve idare arasında sözleşmede hangi maddeler yazmışsa hepsine sadık kalınır.
3.Yüklenici tesisin makine ,inşaat ve elektriğini bitirirse idare kuru kabul yapar, sonra su alarak bu ekipmanları dener. bi sıkıntı varsa süre verilir ve düzeltilmesini ister. verilen sürede yapmazsa cezai işlem devreye girer. Eğer sıkıntısı yoksa kuru ve ıslak kabülü yapılır. 6 aylık süreden sonra yüklenici idareye geçici kabul dilekçesi verir ve beledye kontrol heyeti kurar geçici kabüle gider tesisi denetler eksik raporu hazırlar yükleniciye bildirir ve eksikleriyle geçici kabül yaparsa yapar , yapmayabilirde. çünkü geçici kabülden sonra 1 yıllık işletme süresince bu eksikleri giderebilir. En son kısım kesin kabüli. Geçici kabule kadar tesisin tüm giderleri( elektrik hariç) yükleniciye aittir. Kesin kabul yapılırsa artık belediye sorumlulığundadır.

Eğer İller bankası ihale yaparsa belediye ihaleye karışmıyor onlar yapıyor yükleniciyi onlar belirliyor özel şartnamaler hazırlanıyor. Projeleri hazırlanıyor. Tek fark iller bankası da kontrol belirliyor ve kabüllerin hepsinde belediyyle ortak çalışıyorlar, eksikleri beraber belirliyorlar. hakedişleri iller bankası hazırlıyor kuruma bildiriyor. Hibeli olursa projesi yüzdesinin çoğunu o veriyor diğer kalanını belediye ödüyor. Geçici kabül ve kesin kabülde iller bankası ankaradan heyet istiyor ve idareyle beraber kontrol mühendislerinin dışında geçici kabul ve kesin kabul heyeti oluşturuluyor. Genelde iller bankası yükleniciden yana tavır alır. :)) kolay gelsin .
Daha fazla soru için: cm.mervanzirek@gmail.com
 
çok teşekkür ederim

@cm.mervan elinizde atık su arıtmaya dair geçici kabul ve kesin kabulün ayrıntılı anlatıldığı sunum slayt varsa paylaşabilir misiniz...yarın geçici kabul günü ....
teşekkürler
 
Üst