• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atıksu arıtma tesisi

Şeyda Canıtez

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Ekim 2016
Firma
üzümcü
Herkese merhaba,
Atıksu arıtma tesislerini her firma yaptırmak zorunda mı? bu işi belediyelerin yapması gerekmiyor mu? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
@Şeyda Canıtez

Belediye mücavir alanı sınırları içersinde misiniz? Mevcut kanalizasyon altyapısı var mı? Çalışan sayısınız? bunların hepsi bir kriter. sizin yapıp yapmamız gerektiğinizi söyleyebiliriz.
 
@Şeyda Canıtez

Eğer bir kanalizasyona bağlantı yapabiliyorsanız, gereken kanal bağlantı ücretini ödeyip belediyeye ya da OSB'ye arıttırabilirsiniz. Ama arıtma tesisi yoksa, kanal bağlantınız yoksa ve çalışan sayınız +84 ise arıtma tesisi bulundurmanız gerekiyor. 84'ün altında ise, fosseptik üçlü sözleşmeleri ile bu durumu halledebilirsiniz.
 
@Tarık Can
Evet belediye sınırları içerisindeyiz. mevcut kanalizasyon alt yapımız da var. Çalışan sayımız 94.

@Cem Yılmaz
arıtma tesisimiz var ise normalde 4 ayda bir numune aldırmamız gerekiyor değil mi? Bu arıtma tesisi belediye tarafından yapıldığında 4 ayda bir numune alımı da dahil bütün kontrollerini de onlar mı yapıyor?
 
@Şeyda Canıtez Belediyelerin atıksu arıtma tesisi var zaten sizin firmanızdan çıkan atıksular oraya gidip arıtılıyor. Ama deşarj sınırlarının üstünde kalan bir atıksuyu firma arıtıp öyle kanala vermesi lazım. Her firmanında gerekmiyor. Deşarj değerlinin altında kalıyorsanız direkt kanala verebilirsiniz.

Belediyenin 800 koiye göre tasarladığı bir arıtma tesisine sen direkt 10.000 koilik atıksu vermen doğru olur mu?

@Şeyda Canıtez

Belediye hiçbir fabrikaya atıksu arıtma tesisi yapmaz. İlçesi veya ili için kentsel atıksu arıtma tesisi yapar
 
@Şeyda Canıtez Yukarıda diğer arkadaşlarında belirttiği gibi mevcut kanalizasyon sistemine verebilmeniz için gereken bir parametre aralıkları var sizler bu deşarj standartlarının üzerinde iseniz tesisiniz tarafından yapılan arıtma tesisinde bu atıksuları limitlere uygun şekilde deşarj eder ve bu limitlerin uygunlukları ile ilgili olarak tesisiniz tarafından numune aldırılarak analizleri yaptırmanız gerekiyor.
 
@Şeyda Canıtez

Arıtma tesisiniz var ise, debisine göre numune aldırmanız gerekir. Örneğin 50 m³ altında ise 4 ayda bir, 51-200 m³ arası ise 2 ayda bir, 201-1000 m³ arası ise ayda bir, 1001-10000 m³ arası ise 15 günde bir aldırırsınız.

Eğer arıtma tesisi belediye ya da OSB'ye aitse, gerek periyodik makine ekipman kontrolleri gerekse atık su analizleri AAT sahibi tarafında yapılır/yaptırılır. Ancak AAT size ait değilse, zaten ödediğiniz bedelin bir miktarı bu işlere gidecektir.
 
merhaba,

İstanbul ilinde mücavir alan il sınırı mı arkadaşlar yani mücavir alan dışı yer kaldı mı? ilin büyükşehir olması konulu bir khk vardı bu khk belediyelerin yetki alanını mi düzenliyor. Belediye bütün il çerçevesinde hizmet sağlamak zorunda mı oluyor bu durumda. Bilgisi olanlara şimdiden teşekkür ederim.
 
Üst