• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atiksu desarji

hülyaçevre

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Eylül 2012
Arkadaslar paket arirmadan cikan aritilmis atiksuyu topraga desarj edebiliyormuyuz. Bilgilendirirseniz cok sevinicem
 
Merhabalar , öncelikle atık suyunuzu alıcı ortama deşarj ettiğiniz için atıksu konulu çevre iznine tabi olacaksınız. Su kirliliği kontrolü yönetmeliği ve atıksu arıtma tesisi teknik usüller tebliği ek 7 yi incelerseniz gerekli bilgileri elde edersiniz.Sulama suyunu hangi alanlarda ne için kullanıcaksınız önemlidir. Ona göre ilgili tabloya göre parametrelere göre belirli aralıklarla analiz yaptırmanız gerekli. İl müdürlüğü istediği taktirde arıtma tesisinize ilave prosesler ekleyebilirsiniz ileri arıtım ekipmanlar vs. Atıksuyunuzu deşarj ettiğiniz toprakta da belli aralıklarda analiz yaptırmanız gerekmektedir toprak yapısının bozulup bozulmadığı konusunda. ayrıca sulama suyu için parametre sınır değerleri düşüktür. Kısacası kapsamlı bir süreçtir
 
hayır sulama amaçlı değil. arıtmanın çevresinde herhangi bir dere yatağı olmadığından arıtılan suyu toprağa vermek zorundayız. mevzuat kapsamında bu durum mümkünmüdür.
 
@cemmbingoll


Teknik Usuller Tebliği yürürlükten kaldırılmadı mı ?
 
7/1/1991 tarihli ve 20748 sayılı olan kalktı , 20.03.2010 - 27527 olan yürürlükte diye biliyorum
 
Cem bey,

İlk etapta Ek-1 kapsamında iseniz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan, Ek-2 kapsamında iseniz Çevre ve Şehircilik İl Müd.'den bilgi almanız kritiktir. Direkt yönetmeliklere göre de hareket edebilirsiniz tabiki ancak gelecek aksi bir bildirim ihtimaline karşılık boşa yorulmuş olursunuz:) Ayrıca bilgiyi resmi olarak almanız sizin yararınıza olacaktır (resmi dilekçe vb.) Naçisane tavsiyemdir,

Tşkler
 
@sevinç bozkurt .....Atıksuyunuzu deşarj ettiğiniz toprakta da belli aralıklarda analiz yaptırmanız gerekmektedir toprak yapısının bozulup bozulmadığı konusunda....

gerekiyor mu?
 
Merhaba Arkadaşlar ,bir arıtma tesisinin çevre danışmanıyım.Arıtma tesisi Çevre İzni Yenileme Sürecinde ve dere yatağına atıksu deşarjı var.Bu sebeble uygunluk eksikliği olarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Dsi 'den görüş talep etti.Daha önce bu konuda Dsi den görüş talep etmiş arkadaşlar yardımcı olabilir mi nasıl bir yol izlemem gerekiyor.Dsi bu görüşü ne kadar sürede veriyor ?
 
DSİ konu ile ilgili deşarj noktasının gps ile işaretlenip harita mühendisi tarafından onaylanmış bir belge ile başvuru yapmanızı bekliyor. İş yoğunluğuna göre 3-4 haftada alırsınız onayı.
 
Merhaba arkadaşlar tesiste biyolojik arıtma sistemi mevcut olup denize deşarjı olacak ve GFB si onaylanmış bir tesis için izin belgesi için başvuru yapacağım fakat başvuruyu başlattıktan sonra mı numune için gelecekler yoksa başvurudan önce mi? İzlemem gereken sıra nedir sisteme başvuru için yükleyeceğim belgeler nelerdir??
 
Üst