• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atiksudaki kirleticiler

Kubilay Duman

Çevre Teknolojileri Grup Lideri
Yönetim Grubu
Çevre Teknolojileri Grubu
Katılım
11 Ekim 2012
Şehir
Sakarya
Firma
CSR PLASTIC - Şam Yapı Anonim Şirketi Sakarya Şubesi
Bildiğimiz üzere atıksuda ki kirleticiler C - N - P dur. Atıksuda ki bakılan parametreler ise BOİ,KOİ,P,N konsantrasyonlarıdır. Ve bu parametreler 3 şekilde bulunur. Çözünmüş, Kolloidal ve katı olarak. Yani sudaki KOİ üç farklı şekilde bulunuyor. Kimyasal arıtma ile kolloidal ve katılara etki edebiliyorken biyolojik arıtmada ise hepsine etki edilebiliyor. Sorun şu sudaki KOİ nin yüzde kaçının çözünmüş yüzde kaçının kolloidal olduğunu hangi deney sonucu öğrenebiliriz. Eğer öğrenebilirsek mesela çözünmüş olarak %60 ise kimyasal arıtma ile çözünmüşe etki edemeyeceğimize göre en fazla %40 oranında bir verim elde edebileceğimizi önceden tespit edebiliriz.

Konu hakkında bilgi verebilecek bir arkadaş var mı ?
 
@kubiay DUMAN
Merhabalar sorma sebebinizi öğrene bilmem mümkünmüdür? Biz firma olarak bu çalışmaları yapıyor ve firmanızın atıksu arıtma tesisini en optimum nasıl çalıştırabilirsiniz size bu konuda danışmanlık ve işletme verebiliyoruz. Benimle irtibata geçebilirseniz daha detaylı olarak anlatabilirim İyi Çalışmalar Dilerim
 
Üst