• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atıksu için proje çizimi

Arkadaşlar bende aynı konudan sıkıntılıyom hocamız autocad çizimi istiyor ve bilmediğimiz için çizemiyoruz yardımcı olursanız sevinirim
 

Ekli dosyalar

  • Ogün KOBAK - Atıksu Arıtılması Projesi.doc
    5.7 MB · Görüntüleme: 337
Sanırım oldu şimdi . Aynı dertten muzdaribiz yardımcı olabilen anlayan varsa çok iyi olur.
 

Ekli dosyalar

  • Taşköprü-Atıksu-Arıtma-Tesisii.doc
    393.5 KB · Görüntüleme: 245
@ogunkobak arkadaşım ilk önce şunu sölemek isterim ki . kendiniz ögrenmeniz en iyisi olacak . Autocad çokda zor bir program değil. 2 gün içerisinde kendiniz kolaylıkla ögrenebilirsiniz sadece biraz ugraşın yılmayın . Amaç sadece dersi geçmek değil dersi geçerken teknik bir rapor nasıl yazılır ,nasıl hazırlanır ödev nasıl sunulur bunları ögrenmek emin olki ödev hazırlarken ögreneceğin bir çok şey var, ve bunları mezun olduktan sonra iş hayatında sürekli kullanacaksın. şuan bile forumda dilekçe yazamayan arkadaşlar var yada teknik rapor nasıl hazırlanır diye soran arkadaşlar var.
Birde yardım isterken bile yardım isteme sanatı vardır.

çizimi yapılacak olan unitelerin boyutlarını ayrı bir bölmeye sayfaya tek tablo halinde yazarsın surası su kadar burası bu kadar diye sonra paylaşırsın. Kimse hazırladıgınız ödev içerisindde ölçüleri aramaz ve çizim yapmaz .

Birde ödevi bu şekilde hocaya teslim etme ödevini düzenle dediğim gibi bir kapak sayfası ,içindekiler sayfası tablo sayfası, şekiller sayfası yap yazı bıyutları ,aralıkları stilleri felan filan ayarla öyle teslim et.
 
arkadaşlar hocadan yardım alın ders alabileceğiniz yerler önermesi lazım ya da halk eğitime başvuru yapın bende yeni başladım öğrenmeye ama komutları bilmeden çok pratik yapmadan olmuyor.
 
@ogunkobak arkadaşım öncelikle @Demir ADAM 'a tepkisinden dolayı kızmış olabilirsiniz fakat kızmamanızı öneririm söylediği gibi programı öğrenmeye çalışmanız sizlerin yararına olacaktır. Autocad dışında mühendislikte kullanılan başka çizim programlarından bildiğiniz varsa onları da kullanıp çizimlerinizi oluşturabilirsiniz.
Yalnız raporuna bir göz attım ve hata gördüm. Çevre mühendisliğinde kolay kolay aritmetik ortalama, geometrik ortalama, vs.. kullanılmaz. Geçerli olan iller bankasına göre kullanılan nüfus hesabıdır. İleri ki hayatınızda da bu raporları hazırlamanız gerekecek ve iller bankası dışında kullanacağınız nüfus hesaplarında bakanlıkta ki kişiler bunu sen mi hazırladın mühendis olduğuna emin misin gibi aşağılayıcı tepkilerde bulunabilir. Raporunu tekrardan gözden geçirmeni tavsiye ederim. Çünkü malum nüfusun değişmesi bütün raporu etkileyecek.

Bir sorum olacak @ogunkobak ve @mehmet sezer gördüğüm kadarıyla ikinizde aynı fakültedesiniz. Aklıma takılan soru acaba fakültenizde hocalarınız programı kullanmayı öğretmedi acaba ? Olabilir öğretmemiş olabilirler fakat bu durumda sizler gidip hocalarınıza baskı yapıp programı öğretmelerini isteyiniz.
 
Öncelikle @Okan Osmanoğlu na çok teşekkür ediyorum eline emeğine sağlık.Kimseye kızdığım bir nokta yok arkadaşlar yani sizde haklısınız dediklerinizde projede ne hocamız hangi bilgiler kullanılarak çizim yapılacağını söylüyo ne biz tam olarak biliyoruz evet bizde biliyoruz autocad gibi programların işimize yarıcağını fakat bugüne kadar öğrenmedik hata etmiş olabiliriz zamanımız da dar olduğundan öğrenmeye vakit olmadığından sizden yardım istedik.Hocamıza öğrenme talebimiz arkadaşlar tarafından oldu tabi ama pek takmadıkları için bize bırakılmıştı o olay.yinede teşekkür ederim cevap verdiniz nasihat ettiniz,nüfus hesabını da değerlendiricem sağolasın
 
Rica ederim vakit darlığınızın farkındayım fakat bu çizimlerde zaman alan konular olduğu ve benimde yardımcı olabilmek için yeterli zamanım olmadığı için yardımcı olamadım. Fakat dilerseniz NetCad programı indirip oradan çizimleri hızlı yapabilirsiniz. Programda komut yoktur. çizgi çiz butonları falan olan bir programdır. daha hızlı yapabilirsiniz. Bir ara auto cad komut kullanım dosyalarımı da paylaşırım gerektiğinde takıldığınızda bakabilirsiniz.

Amacım nasihat etmek değil aslında sadece hayatın acı gerçekleri konusunda yaşadığımız, karşılaştığımız, duyduğumuz olaylardan dolayı uyarı yapmak istedik.

Nüfus hesabı konusunda da bir an önce kontrol etmeniz iyi olur çünkü hocanızda bu sebepten raporu kabul etmez ve bütün işlemleri tekrardan yapmak ve zaman kaybetmek zorunda kalabilirsiniz.
 
@Gürkan Güslü Selamlar öncelikle. Haklısınız nüfus tahminlerinde sadece İller Bankası yönteminin kullanıldığını biliyorum. Ama projeye geometrik ve aritmetik ortalamaların da eklenmesi dersin hocasıd tarafından istenen bir durumdu.

@ogun kobak projede yanlışlar ve eksiklikler mevcut maalesef ki onları teslim ettikten sonra öğretiyorlar öncesinde öprenme gibi bir şansım olmadı :) her zaman projeyi açıklama konusunda yardımcı olabilirim beklerim
 
@Okan Osmanoğlu Selamlar. Evet belki dediğiniz gibi onların hocası da ek bilgi olarak bunu istemiş olabilir. Fazla bilgi göz çıkarmaz fakat yüklenen 3 dosyaya da üstün körü bir göz attım nüfus hesabı dikkatimi çekti ve o dosyada sadece aritmetik ortalama ile hesaplama yapılmış ve o değerlere göre projelendirilmiş siz incelemediniz sanırım.
 
Merhaba arkadaşlar,
İstanbul'da Plastik yıkama-geri dönüşüm tesisinde çıkacak olan proses kaynaklı atıksu için proje çizdirmek istiyoruz.
Yardımcı olabilir misiniz?
 
merhaba arkadaşlar 25m3/sa lik debisi olan bir endüstriyel atık suyumuzu kaba ve ince ızgaralardan geçirip ön çökeltim ve dengeleme havuzuna verilecektir. Ön çökeltim ve dengeleme havuzu için en boy yükseklik nasıl hesaplayabiliriz yardımcı olabilecek var mı ?
 
1- kardeşim dengeleme havuzu bekleme süresi teknik usuller tebliğine 4-8 saat aralığı verilmiştir. senden burada yola çıkarak 100 -200 m3 arası bir havuz yapmam gerekir. Kare,dikdörtgen, dairesel olması sana kalmış.
2- Ön çöktürme havuzu için ise metcalften tablolar paylaşıyorum sırasıyla tabloları takip edip kolaylıklara boyutlandırabilirsin
 

Ekli dosyalar

  • tablo-1.png
    tablo-1.png
    19.8 KB · Görüntüleme: 84
  • tablo-2.png
    tablo-2.png
    30.6 KB · Görüntüleme: 73
  • tablo-3.png
    tablo-3.png
    19.1 KB · Görüntüleme: 78
  • dairesel kesit.png
    dairesel kesit.png
    22.3 KB · Görüntüleme: 84
  • dikdörgen kesit.png
    dikdörgen kesit.png
    44.9 KB · Görüntüleme: 77
Üst