• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atmosfer kirliliği rekor düzeyde..!

Ferhat Bağaç

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Şubat 2013
Firma
Ekolojik Çevre Teknolojileri Mühendislik Laboratuar İnşaat Sanayi ve Ticaret LTD. ŞTİ.
Dünya Meteoroloji Örgütü, atmosferde sera etkisi yaratarak küresel ısınmaya neden olan gazların miktarının, geçen yıl rekor düzeye yükseldiğini bildirdi.

Dünya Meteoroloji Örgütü (DMÖ), atmosferdeki karbondioksit gazının 2012'de son 10 yıldaki oranla çok daha hızlı arttığını açıkladı.

Örgütün yıllık "Sera Etkisi Yapan Gazlar Bülteni"ne göre, metan ve azot oksit gazları da şimdiye kadarki en yüksek seviyesine ulaştı.

Bülteni hazırlamak için yeryüzündeki sera etkisi yaratan gaz salınımı yerine atmosferdeki sera gazları miktarını analiz eden DMÖ, 2012 yılında atmosferdeki karbondioksit miktarının, 2011 yılına oranla milyonda 2,2 parça (ppm) artarak 393,1 ppm'ye yükseldiğini belirtti

İnsan kaynaklı karbondioksit salınımının yüzde 50'si bitkiler, ağaçlar, toprak ve okyanuslar tarafından emilirken diğer yarısı atmosferde birikiyor.

1750'de sanayileşmenin başlamasından bu yana atmosferdeki karbondioksit miktarının yüzde 141 oranında arttığı tahmin ediliyor.
 
Aslında toplumlar eskiye nazaran daha bilinçli,teknoloji o kadar hızlı ilerliyor ki atıktan bile artık enerji elde edebiliyoruz, yenilenebilir enerji kaynakları var bu durumda tam tersi olması gerekmiyor mu?
 
Mantıklı bir yaklaşım ancak fikrim şu yönde tam olarak bilgim yok. yenilebilir kaynaklar yaygın değil fosil kaynaklar kullanılıyor. Hava kirliliği sadece nokta kaynaklardan ( endüstriyel fabrikalar ) olsaydı bi nebze kontrolu daha kolay olurdu bunun yanında alan kaynaklı ( ısınma trafik vb ) olduğun ve bunlarda genellikle fosil kaynaklı olduğundan CO2 ve metan gazı miktarı artmakta düşüncem bu yönde.
 
Üst