• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Avrupa'nın en modern 10 su kanalı

Göksel Kurtuluş

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Kasım 2009
Firma
Sağlık Kurumu
1. Magdeburg Su Köprüsü, Almanya
918 m toplam uzunluğu ile, çift yönlü ulaşıma elverişli dünyadaki en uzun su kanalıdır. Proje yüz yılı aşkın bir süre önce başlamış (1905), ancak 2. Dünya Savaşı sebebi ile 1942’de yapımı durdurulmuştur. Soğuk Savaş süresince su köprüsündeki tüm çalışmalar dondurulmuş ve yapım işlemi 55yıl sonra, 1997’de tekrar başlamıştır. Yapımında 24 000 ton çelik ve 68 000 ton beton kullanılan su kanalı 2003 yılında kullanılma açılmıştır. Bu tarihten itibaren Magdeburg Su Köprüsü Elbe Nehrini geçer ve Elbe-Havel Kanalını Mittelland Kanalına bağlayarak ticaret ve yolcu gemilerinin geçişini 12 km’den fazla kısaltır.

1.jpg

2. Briare Kanalı, Fransa
Magdeburg Su Köprüsünden önce en uzun gidiş gelişe elverişli su kanalı ünvanına sahipti. 1896 sonbaharından beri işleyen Briare Su Kanalı; yaklaşıl 117 yıldan bu yana Lateral a la Loire Kanalını, Fransa’daki Loire Nehrine taşır. Tesis bir ucundan diğerine 662 m uzunluk ve 6 m genişliğindedir.

2.jpg

3. Pontcysyllte Kanalı, Birleşik Krallık
Britanya’nın en büyük su kanalı 1795’ten 1805 yılına kadar 10 yılda inşa edilmiştir. Yaklaşık 307 m uzunluğunda olan yapı ve Dee Nehrinin 38.40 m yukarısında 18 kolon üzerinde ve 19 kemer ile desteklenerek yükselmektedir.

3.jpg

4. Ringvaart Haarlemmermeer Kanalı, Hollanda
Ringvaart Kanalı, Haarlemermmeer polderini (polder: denizden kazanılmış toprak parçası) çevreler ve A4 Otoyolunu geçerek dış dünya ile polderi birbirine bağlar.

4.jpg

5. Håverud Kanalı, İsveç
Dalsland Kanalının bir parçası olan bu kanal, Vänern Gölü ile Dalsland’ın merkez bölümü ve Güneybatı Värmland Gölü bölgeleri arasındaki gemilerin seyrini mümkün kılmaktadır. 33.5 m uzunluğundaki kanal, 1864 ve 1868 yılları arasında Nils Erickson tarafından asma köprü şeklinde inşa edilmiştir. Köprüyü oluşturan çelik plakalar perçinlerle birbirine bağlanmıştır ve en etkileyici yanı ise bu zamana kadar bu perçinlerden hiçbirinin değiştirilmesine gerek duyulmamış olmasıdır.

5.jpg

6. Pont du Sart Kanalı, Belçika
Bu beton yapı, Belçika’nın batısında, Houdeng-Goegnies şehri yakınlarındaki kavşakların üzerinden Centrumkanaal’ın geçişini sağlar.

6.jpg

7. Veluwemeer Kanalı, Hollanda
Bu kanal, Hollanda anakarasını, gezegendeki en büyük yapay ada olmakla ünlü Flevoland’a bağlar.

7.jpg

8.Naviduct Krabbersgat, Hollanda
Naviductlar, kademeli havuz sistemini içeren özel bir çeşit çift yönlü geçişli su kanallarıdır. Krabbersgat, Enkhuizen’in yakınlarında yer alır ve gemilerin, Markermeer Gölü ile IjsselmeerGölü arasındaki sınırı geçmelerine olanak tanır.

8.jpg

9.Edstone Kanalı, Birleşik Krallık
Edstone Kanalı, İngiltere’deki en uzun su kanalıdır (145 m) ve Warwickshire’daki Stratford-upon-Avon Kanalının bir parçasını oluşturmaktadır.

9.jpg

10.Langdeel Kanalı, Hollanda
Leeuwarden şehrinin yakınında N31 otoyolunun tam üzerinde konumlanmıştır. Langdeel Kanalı 2,78 m derinlik, 25 m genişlik ve 110 m uzunluk ölçülerine sahip olarak, 2004 ile 2007 yılları arasında inşa edilmiştir.

10.jpg

Bilgi içeriği ÇMNET ekibi tarafından Türkçe'ye çevrilmiştir. Orjinal kaynağa
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
ulaşabilirsiniz.
 
Üst