• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ayda 50 ton Tehlikeli Atık :(

Temel Atik

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Mart 2012
Şehir
Ankara
Firma
ORGANİK MÜHENDİSLİK
Arkadaşlar bir tesisimden Ayda yaklaşık 50 ton tehlikeli atık çıkıyor. Buda normal olarak 1 tonu geçiyor :(
Valilikten izin almak gerekiyor. Bunun bir örneği varmı nasıl bir başvuru yapmalıyım. Onaylı Atık yönetim planı mevcut. Bu yeterli mi? Birde sorumlu kişi felan bildirilmemiş Valiliğe :(
 
Sanırım mevzuata uygun geçici tehlikeli atık sahası yapmanız gerekiyor öncelikle. Ondan sonra valilikten geçici saha için izin almanız lazım.(gelip sahanın mevzuata uygunluğuna bakacaklar) Bu arada atık yönetim planınızı da verirsiniz. ben böyle biliyorum.
 
Halihazırda büyük bir atık sahamız var zaten. neredeyse küçük bir fabrika kadar. Atık sahasıyla ilgili Ekstra şartlar varmıdır valilikten izin almak için:confused:
 
Diğer konuyu burada nasıl paylaşacağımı bilmiyorum ama "
Çevre izini almak için tehlikeli atık alanı düzenlenmesi" bu konu başlığını forumda arayarak bilgi alabilirsin detaylar için.
 
Atık alanı ile ilgili bir sorun yok zaten dediğim gibi standartların üzerinde bir atık alanımız var. Öğrenmek istediğim özel şartlar varmı?
 
Atık alanın sağlaması gereken özel şartlar var bunların bizde fazlası var diyorsunuz anladığım kadarı ile. o zaman sorun yok üst yazı ile başvuru yapın gelip incelesinler onay versinler.
 
Tesiste atık kodları asılı, sızdırmazlık sağlanmış, çeşitli güvenlik önlemleri alınmış (yangın tüpü, talaş v.b.), tams sigortası yapılmış ise geri kalanlarda sorun olacağını sanmıyorum.
 
Tabii ki bunların hepsi var. Zaten hafta da bir atık veriyoruz. Bir yandan da atık alanını genişlettik. Umarım sıkıntı olmaz.
 
Gerekli önlemleri almışsınız. Sadece başvurunuzu yapın yeter. Başvuruya atık alanı resimlerinide ekleyin. Gelip bakacaklar sonra izni verecekler
 
Ben de bir firmamın geçici depolama izni için başvurmuştum. İl Çevre Müdürlüğü' ne gidip danıştığımda aşağıdaki listede yer alan şartları sağlamanız gerekiyor dediler, bir kontrol edin isterseniz.

1. Yapı kullanım izin belgesi

2. Depolama alanı tesis ve binalardan uzakta olmalı

3. Atıklar türüne göre ayrılmalı

4. Atık miktarı ve depolama tarihi konteynır üzerinde belirtilmeli

5. Atık sahası zemini epoksi kaplama olmalı

6. Atık sahasında absorban malzeme bulunmalı

7. Atık sahasında yangın söndürücü bulunmalı

8. Atık sahasında Tehlikeli Atık ibaresi bulunmalı

9. Sızan ve dökülen atıklar için toplama haznesi olmalı

10. Tehlikeli Atık Mali Sorumluluk Sigortası olmalı
 
@derya efe
Epoksi kısmını bilmiyorum ama zemin geçirimsiz. Diğerlerini sağlıyor tesis umarım bir sıkıntı olmaz.
 
14.03.2005 tarihli ve 25755 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” Atık üreticisinin yükümlülüklerine göre, atık üreticisi:
Yönetmeliğin 9’uncu maddesinin m) bendine göre;
ü -Atıkların fabrika sınırları içinde tesis ve binalardan uzakta beton saha üzerine yerleştirilmiş sağlam, sızdırmaz, emniyetli ve uluslararası kabul görmüş standartlara uygun konteynırlar içerisinde geçici olarak muhafaza etmekle,
ü -Konteynırların üzerinde tehlikeli atık ibaresine yer vermekle, depolanan maddenin miktarını ve depolama tarihini konteynırlar üzerinde belirtmekle,
ü -Konteynırların hasar görmesi durumunda atıkları, aynı özellikleri taşıyan başka bir konteynıra aktarmakla,
ü -Konteynırların devamlı kapalı kalmasını sağlamakla,
ü -Atıklarını kimyasal reaksiyona girmeyecek şekilde, geçici depolamakla yükümlüdür.

Yönetmelikleri incelemenizi tavsiye ederim. :)
 
Bunlar ile ilgili bir sıkıntı yok dediğim gibi atık alanından ziyade atık fabrikası var neredeyse. Ve tüm şartları sağlıyor. Öğrenmek istediğim ekstra birşey varmı? :)
 
Başvurunu yap eksik varsa il çevre sana zaten söyleyecek. eksiklikleri giderip bilgilendireceksin
tekrar gelecekler izni alana kadar böyle gider. İzni sen istediğin için yani talep eden sen olduğun için sorun yok. 1 tonu geçip izin almadığın meydana çıkarsa o zaman sorun yaşarsın. Ekstra bir şey olup olmadığını anlamak için il çevrenin gelip tesisi görmesi yeterli :)
 
Üst