• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Aynı tesiste 3 farklı şirket nasıl olacak?

Kadir A.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Ekim 2012
Firma
İLAÇ FABRİKASI
Arkadaşlar bir tesis düşünün; tesis sahasında 3 farklı vergi numarasıyla 3 farklı şirket üretim yapıyor. Biri tesis sahibi diğerleri kiracı olarak gözüküyor. ancak makinaları ortak ve karışık olarak kullanıyorlar. makina yerleşim planlarında da gözüküyor.
böyle bi tesisin çevre izin süreci nasıl yürütülür? hepsine tek şirket olarak mı işlem yapacağız? atık alanları farklı mı olmak zorunda? yarımcı olursanız sevinirim
iyi çalışmalar.
 
@pigment87


bizimde böyle bir tesisimiz var, ancak sadece izinlerini ayrı alıyoruz, atık alanlarını birlikte kullanabiliyorlar.


Ancak atıklarınızı verirken tıpkı izinleri ayrı ayrı aldığınız gibi UATFlerini farklı farklı doldurusanız sıkıntı olmayacaktır.
 
@Şeyma Huyut

Teşekkürler Şeyma Hanım; bi de şöyle bi durum var biz bu üç şirketin sadece bir tanesiyle çalışıyoruz. Tesis sahibi ile. diğer ikisi kiracı olarak gözüküyor. Tesisler aynı bina içerisinde olduğu için diğer şirketlerin çevre durumlarını da değerlendirmek zorunda mıyız? örneğin eğitimleri diğer şirket çalışanlarına da vermemiz gerekir mi? yada kaynağında ayrıştırma işlemlerini diğer şirketler içinde mi yapacağız? yada şöyle bir örnek vereyim diğer şirketlerden biri emisyona sebep oluyorsa tesis sahibi olarak bizim şirketimizin bir yükümlülüğü olur mu ?
 
@pigment87


Rica ederim, hımmm sizin durum daha farklı, diğerleri şu anda sizi ilgilendirmiyor. Ama diğerleriyle de sözleşme imzalayınca Gül Bilge hanımın da dediği gibi hepsini portala ayrı ayrı kaydedeceksiniz, atık alanları dışında hepsi ayrı ayrı yapılacak :) makineleri birlikte kullanmaya devam edebilirler ;)

Emisyon konusunda da aynı şey geçerli, emisyonu yapan firma sorumlu olur.
 
@Şeyma Huyut

Şeyma Hanım peki atık alanı ortak ama lisanslı firmalarla olan sözleşmeler atık kapasitesi daha fazla olan A firmasına ait olsa ve B firması az miktarda atığını belge karşılığında A' ya verse ve atıkların gönderimini UATF ile A firması yapsa mümkün müdür? Böyle bir durumla karşılaşılmış mıdır? Hayır ise sizlerin fikir ve yorumları nelerdir?
Teşekkürler..
 
@H. Mustafa Pekçetin


Böyle bir durumla karşılaşmadım, :) zaten çömezim. Ancak bence söylediğiniz mantıklı. Sonuçta B firması atıklarını A firmasına verdiğini ve bunların bertarafını vs. A'nın üstlendiğini gösterebiliyor. Ama bu durumda da A firması B'nin taşeron firması gibi olmaz mı? UATF'lerini düzenlemesi mantıklı olur mu? :D bilemedim ben bunu :) help us :D
 
Bence olabilir Mustafa Bey.Hatta A firması UATF düzenleyeceğine göre B firması A firmasına atıkları belgesiz bile verebilir gibi geldi...Sonuçta önemli olan tehlikeli atıkların uygun yerlere gönderimi ...
 
@Gül Bilge
Baktığımız zaman bence de olabilir fakat bu işin bir de TABS kısmı var, hadi orada beyan edilecek atık yok olarak geçtik diyelim, atık yönetim planına ne yazacağız vs..?
Galiba görüş sormak gerekiyor.. Resmi bir yazı olursa bahsettiğimiz şekilde ayarlanabilir diye düşünüyorum..
 
Arkadaşlar merhaba,
bende bu konuyu araştırıyordum. aynı alan içinde 2 farklı şirket için lisans alınabılıyor doğrudur değil mi?
 
Bizim de aynı alan üzerinde 3 farklı tesisimiz mevcut. Bunların Çevre izin başvuruları ayrı oluyor. Çünkü her şirketin kapasite raporu, Ticari sicil gazetesi gibi evrakları ayrı olmak zorunda. Ancak atık yönetim planı, geçici atık depolama izni gibi başvuruları bir yapabiliyorsunuz. Yalnız atık alanı gibi ortak kullanım alanları için tüm sorumluluğun hangi firma adına başvuru yapılacaksa onda olduğuna dair noter onaylı bir yazı istemişlerdi benden.
 
benimde bir firmam vardı, atıkları az olduğundan diğeri üzerinden veriyorduk ancak il çevre bunu kabul etmedi. Boşunamı yönetmelikte 50 kg altı atık kavramından bahsediliyor, kendi atığınızı sizin vermeniz gerekmektedir dedi.
Birde atık sahası için ise aynı yorumu yapıldı, herkesin sahası kendisine diye benzer ifadeyi kullandı.
Bu konuda yönetmelikte net şeyler olmadığı için açıklıklar var ve bunuda il eçvre müdürlükleri kendilerine göre insiyatif şeklinde kullanıyor galiba
 
Üst