• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Azot sorunu

Oğuz Kılıç

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Kasım 2009
Firma
yok
İyi Günler,

Evsel Atıksu arıtma tesisinde çalışmaktayım azot giderimini dengeye koyamadık. Bazen giderim oluyor bazen girenden çok azot çıkmakta bununla ilgili önerilerinizi bekliyorum.

İyi çalışmalar.
 
Aslında tesisten tesise farklılık göstermekle birlikte genel olarak sıcaklık, çözünmüş oksijen ve bakteri kaynaklı bir sorun olacağını düşünüyorum,
Nitrifikasyon bakterilerinin yaşama sıcaklığı vardır onu kontrol edin
Nitrifikasyon için gerekli Ç.O yetersiz olabilir.
Bakterilerin azalmasına sebep olan bir madde karışıyor olabilir.
Fazla organik yükleme vardır.

Bu saydıklarımı bi kontrol edin derim
 
Azot giderimi yapamamanizin farkli nedenleri vardir. Oncelikle tesis kapasitenizle giris suyunuzun debisi yakinmi buna bakmak lazim eger havuzlardaki bekleme sureniz fazla isr ozellike cokeltme havuzunda fazla bekleme oluyorsa azot giderimi olmaz. Ikincisi havalandirma havuzunuzun sicaklik degerleri kac derece 15 derece altinda oluyorsa yani soguk iklimli bir yerde iseniz yine azot giderimi yapamayabilirsiniz verimli bir sekilde.
 
Sisteminiz hakkında yeterli bilgi vermemişsiniz. Şayet ileri arıtım yapıyorsanız, anaerobik havuzunuzda ki seyrelme miktarını da kontrol etmeniz gereklidir. Azot ve fosfor gideriminin verimli olabilmesi için bunu kontrol edin. Yeterli geri devir oranı ve sonrasında, yeterli havalandırma ve bekletip çöktürme durumları nasıl. Sisteminiz ne kadarlık bir azot ve fosfor giderimi gerçekleştirecek şekilde tasarlandı, tesise girmesi gereken azot ve fosfor kontrasyonları neler? Bunların hepsine cevap arayıp kombine bir düşünceye gidilmelidir. Belki son seçenek olarak çöktürme havuzuna giden atıksuyun kanalda Demir3Klorür ile teması sizin sorununuzu çözebilir.
 
iletşime geçip atık su numunesi gönderirseniz analiz yaparak sonuca etkili bir şekilde ulaşmanıza yardımcı olabilirim.


CÜNEYT ÖZER 0 542 2485550
 
Çamur yaşı kaç acaba ?

Kabarçık oluşumu, oksijen konsantrasyonu, köpük, fazla çamur atılmıyor ola bilirde yanı birden fazla prametre var hepsini kontrol etmeniz lazım hocam
 
Üst