• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Bakanlık; http://www.csb.gov.tr/gm/ced/ "Önemli Duyuru" konulu duyuru

  • Konuyu başlatan Silinen üye 5328
  • Başlangıç tarihi
S

Silinen üye 5328

Arakdaşlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ewb sitesinde "Önemli Duyuru" başlıklı duyuru yapılmıştır. İçeri aşağıda belirtildiği şekildedir;

"12.11.2010 tarihli ve 27757 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Çevre Görevlisi ve Çevre Danışmanlık Firmaları Hakkındaki Yönetmelik”in Çevre görevlilerinin yükümlülüklerini açıklayan 10. maddenin 1. fıkrasının c bendinde; “İstenecek bilgi ve belgeleri belirtilen formatta; zamanında ve eksiksiz olarak iletmekle” yükümlüdür ifadesi yer almaktadır. Yine ilgili yönetmeliğin 15. Maddesinde;

“Belgenin askıya alınması ve iptali ile ilgili
MADDE 15 – (1) Yeterlik belgeleri;
a) Yapılacak denetimler veya 11 inci madde gereğince yapılması gereken bildirimler sonucunda, yeterlik koşullarını taşımadıkları veya verilen taahhütlere uyulmadığı ve yükümlülüklerinin yerine getirilmediğinin tespit edilmesi hâlinde üç ay süre ile,

b) Yapılan denetim esnasında yetkili bulundurmayan, istenilen bilgi ve belgeleri vermekten kaçınan firmaların yeterlik belgesinin geçerliliği Bakanlık tarafından üç ay süre ile askıya alınır” hükümleri yer almaktadır.

Bu çerçevede; Bakanlığımızdan Yetki almış Çevre Görevlileri, Çevre Yönetim Birimleri ve Çevre Danışmanlık Firmaları tarafından 10 Haziran 2012 tarihi itibari ile hazırlanması gereken tutanak ve raporların Genel Müdürlüğümüzün
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
internet adresinde yer alan dokümanlar dosyası içerisinde bulunan “Aylık Değerlendirme Tutanağı Formatı”, “Eğitim Tutanağı ve Formatı” ve “İç Tetkik Raporu Formatı” na uygun olarak hazırlanması gerekmektedir. 10 Haziran 2012 tarihindensonra hazırlanan dokümanların ilgili Çevre Görevlileri ve Tesis yetkilileri tarafından da onaylanmasının sağlanarak, bir nüshasının tesiste veya Çevre Yönetim Biriminde, diğer nüshasının da Çevre Danışmanlık Firmalarının merkez veya şubelerinde hazır bulundurulması gerekmektedir.

Yukarıda bahsedilen hususlara uymayan, yapılacak kontrol ve denetimler esnasında söz konusu formatlara uygun olarak belge ibraz edemeyen Çevre Görevlilerine, Çevre Yönetim Birimine ve/veya Çevre Danışmanlık Firmalarına; 12.11.2010 tarihli ve 27757 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Çevre Görevlisi ve Çevre Danışmanlık Firmaları Hakkındaki Yönetmeliğin 15. maddesinde belirtilen Belgenin askıya alınması ve iptali ile ilgili hükümleri de dâhil olmak üzere gerekli hukuki işlemler uygulanacaktır.

NOT 1: Çevre Görevlisi, Çevre Yönetim Birimi ve Çevre Danışmanlık Firmaları ile ilgili olarak yapılacak her türlü bilgilendirme ve duyurular ÇED, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün aşağıdaki internet adresinden yapılacaktır.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


NOT 2: Protokolü biten işletmelerle yapılacak yeni protokoller, sistemden mevcut protokol iptal edildikten sonra yeni protokol yüklenerek yapılacaktır. Protokol yüklenecek firma ve tesisle ilgili bilgiler cevre bilgi sisteminden kontrol edilmelidir. Resmi belgelerdeki firma/tesis ismi ve bilgileri ile Çevre Bilgi Sisteminin Maliye Bakanlığı veri tabanından çektiği isim ve bilgiler birebir örtüşmelidir. Aksi takdirde e-izin sisteminde işlem yapılması mümkün değildir. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgilere yukarıdaki internet adresinden ulaşmak mümkündür."

bu duyuruya
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
sayfasından erişebilirsiniz.

içerik olarak artık raporları sunmamız isteniyor sanırım..
 
Aylık değerlendirme tutanağından bir şey anlayan var mı ?
Tesiste oluşan atıklarla ilgili çalışmalar kısmının altına yönetmelikler döşenmiş ve en alta sonuç ve öneriler yazılmış. Üstteki kısımdan sadece ilgili yönetmeliklere tik mi atacağız yoksa her yönetmelikle ilgili durumunu tek tek yazacak mıyız. Ne bileyim yani atık sular ile ilgili olarak her gittiğimde kanal bağlantı izni vardır diye mi yazacağım sağ tarafına yoksa sadece tik atıp en alttaki sonuç ve öneriler kısmına normal raporumu mu yazacağım.
 
@Murat Akyüz

Bildiğim tek bir şey var, o da benim hazırladığım tutanak ve raporların bu formattan çok daha ayrıntılı olduğu...
 
@Murat Akyüz

Sanırım ilk tutanakta durumu yazacaksın, izni olan durumların içinse sonraki aylarda alınan izin tarihi ve geçerlilik süresini yazman yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
Tamamen Valilik ya da bakanlık tarafından yapılan denetlemelerde denetçinin işini kolaylaştırmak için yapılan bir çalışma olmuş.
Entegre denetimlere girdiğiniz zaman da tamamen aynı sorular sorulmakta (:
Şöyle bir avantajı var, işi hiç bilmeyen arkadaşların zorluk çekmesi önlenmiş olur ;)
 
O zaman sorum şu;

Sistemi iyileştirmeye mi çalışıyoruz yoksa yeni adamlara işi öğretmeye mi çalışıyoruz. Eğer ki işi bakanlık kendi eliyle öğretecekse hali hazırdaki 600 danışmanlık firması 1200'e fırlar.
 
Benim de size sorum şu;

Siz işi öğrenirken bunları bilseydiniz bu kadar zorluk çeker miydiniz?
Kendinizi daha çabuk geliştirmez miydiniz?
Hangi Çevre Mühendisi okuldan mezun olduktan sonra bu konulara hakim?
Ayrıca hemen mezun olduktan sonra referansı olmayan birinin iş bulması o kadar kolay mı?

Hepsi tartışmaya açık bu yüzden güzel bir çalışma olmuş,bakanlığı farklı durumlarda eleştirmek gerekli diye düşünüyorum.
Ayrıca 3 çevre görevlisinin bir araya gelip çevre danışman firması kurup firma ziyaretlerini rutin olarak yapmadığı ve bu yüzden tesislerin kaprislerine katlanmak zorunda kalan fakat işini düzgün yapan firmaların bulunduğu bir ülkede bu tip belgeler hazırlanarak firma sayısı azaltılır diye düşünüyorum. Bence bakanlığı eleştirecek farklı noktalar bulalım.
 
@Yasemin Karadiş

Yasemin Hanım açıkçası ne duyurudaki linkte ne de
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
iç tetkik rapor formatı bulunmamaktadır. Sizde mevcutsa sisteme yüklemenizi rica edebilir miyim?
 
Aylık değerlendirme tutanağını dolduran arkadaş var mı? Firma ismini vs gizleyerek örneğini göndermesi mümkün mü acaba. Hiç doldurmamış arkadaşlar için bir örnek olur. Doldurmuş arkadaşlar için karşılaştırma anlamında örnek olur.
 
@Levent Şahin

Levent Bey
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
internet adresinde yer alan dokümanlar dosyası içerisinde bulunan “Aylık Değerlendirme Tutanağı Formatı” var zaten o formata göre aylık tutanaklarınızı tutmanız lazım artık.
 
@Melih Coşar
aylık değerlendirme tutanağını iç tetkik olarak düşündüm ama yanılıyor olabiliirm. başka düşüncesi olana varsa paylaşabilir.
 
@Yasemin Karadiş

İç Tetkik Raporuna yanlışlıkla Aylık Değerlendirme Tutanağı başlığını yazmış olabilirler mi?
Gerçi iç tetkik raporuna da benzemiyor. Ama her ay gidip de sırf bu formu kullanmak için Atık sular kısmının karşısına kanal bağlantı izni tarihini yazmak veya İzin Lisans tarihini yazmak ne kadar mantıklı bilmiyorum.
 
Üst