• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Bakanlık; http://www.csb.gov.tr/gm/ced/ "Önemli Duyuru" konulu duyuru

  • Konuyu başlatan Silinen üye 5328
  • Başlangıç tarihi
S

Silinen üye 5328

Arakdaşlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ewb sitesinde "Önemli Duyuru" başlıklı duyuru yapılmıştır. İçeri aşağıda belirtildiği şekildedir;

"12.11.2010 tarihli ve 27757 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Çevre Görevlisi ve Çevre Danışmanlık Firmaları Hakkındaki Yönetmelik”in Çevre görevlilerinin yükümlülüklerini açıklayan 10. maddenin 1. fıkrasının c bendinde; “İstenecek bilgi ve belgeleri belirtilen formatta; zamanında ve eksiksiz olarak iletmekle” yükümlüdür ifadesi yer almaktadır. Yine ilgili yönetmeliğin 15. Maddesinde;

“Belgenin askıya alınması ve iptali ile ilgili
MADDE 15 – (1) Yeterlik belgeleri;
a) Yapılacak denetimler veya 11 inci madde gereğince yapılması gereken bildirimler sonucunda, yeterlik koşullarını taşımadıkları veya verilen taahhütlere uyulmadığı ve yükümlülüklerinin yerine getirilmediğinin tespit edilmesi hâlinde üç ay süre ile,

b) Yapılan denetim esnasında yetkili bulundurmayan, istenilen bilgi ve belgeleri vermekten kaçınan firmaların yeterlik belgesinin geçerliliği Bakanlık tarafından üç ay süre ile askıya alınır” hükümleri yer almaktadır.

Bu çerçevede; Bakanlığımızdan Yetki almış Çevre Görevlileri, Çevre Yönetim Birimleri ve Çevre Danışmanlık Firmaları tarafından 10 Haziran 2012 tarihi itibari ile hazırlanması gereken tutanak ve raporların Genel Müdürlüğümüzün
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
internet adresinde yer alan dokümanlar dosyası içerisinde bulunan “Aylık Değerlendirme Tutanağı Formatı”, “Eğitim Tutanağı ve Formatı” ve “İç Tetkik Raporu Formatı” na uygun olarak hazırlanması gerekmektedir. 10 Haziran 2012 tarihindensonra hazırlanan dokümanların ilgili Çevre Görevlileri ve Tesis yetkilileri tarafından da onaylanmasının sağlanarak, bir nüshasının tesiste veya Çevre Yönetim Biriminde, diğer nüshasının da Çevre Danışmanlık Firmalarının merkez veya şubelerinde hazır bulundurulması gerekmektedir.

Yukarıda bahsedilen hususlara uymayan, yapılacak kontrol ve denetimler esnasında söz konusu formatlara uygun olarak belge ibraz edemeyen Çevre Görevlilerine, Çevre Yönetim Birimine ve/veya Çevre Danışmanlık Firmalarına; 12.11.2010 tarihli ve 27757 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Çevre Görevlisi ve Çevre Danışmanlık Firmaları Hakkındaki Yönetmeliğin 15. maddesinde belirtilen Belgenin askıya alınması ve iptali ile ilgili hükümleri de dâhil olmak üzere gerekli hukuki işlemler uygulanacaktır.

NOT 1: Çevre Görevlisi, Çevre Yönetim Birimi ve Çevre Danışmanlık Firmaları ile ilgili olarak yapılacak her türlü bilgilendirme ve duyurular ÇED, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün aşağıdaki internet adresinden yapılacaktır.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


NOT 2: Protokolü biten işletmelerle yapılacak yeni protokoller, sistemden mevcut protokol iptal edildikten sonra yeni protokol yüklenerek yapılacaktır. Protokol yüklenecek firma ve tesisle ilgili bilgiler cevre bilgi sisteminden kontrol edilmelidir. Resmi belgelerdeki firma/tesis ismi ve bilgileri ile Çevre Bilgi Sisteminin Maliye Bakanlığı veri tabanından çektiği isim ve bilgiler birebir örtüşmelidir. Aksi takdirde e-izin sisteminde işlem yapılması mümkün değildir. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgilere yukarıdaki internet adresinden ulaşmak mümkündür."

bu duyuruya
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
sayfasından erişebilirsiniz.

içerik olarak artık raporları sunmamız isteniyor sanırım..
 
İç Tetkik Formatını ben de bulamadım.Hatta daha ileri gideyim doküman kısmını bile bulamadım.Galiba çok garip bir günümdeyim. :)
 
@Kübra Arslan

Kübra Hanım ben formu doldurdum. Ancak bazı formatlarda değişiklik olabiliyor. Örnek verecek olursak iç tetkik raporunun bir örneğini bulmuştum. çok sadeydi. başka bir yerde de çok geniş kapsamlı almıştı. Bende bulduğum tüm formatlardan yaptığımız işe göre bir rapor hazırladım. O raporda firmayı ilgilendirmeyen kısımları çıkardım (çok geniş alan rapordan). Şimdı aylık düzenlenece raporda kendi firmam için konuşuyorum, hava kirliliği yok, tıbbi atık yok, ömrünü tamamlamış lastik yok, inşaat atğı yok, toprak kirliliği yok, atık pil yok, bazıları içinde (örneğin gürültü tesis içinde sınırı aşan yerlerde kulaklık kullanılıyor tesis dışında gürültü sorunu yok) gibi bazılarındada yapılan çalışmaları yazıyoruz. Bu birçok firma için öyle. yani tesiste bu atıklar çıkmasa da biz bunları içeren bu raporda bunların karşılığına yok yazarak mı rapor hazırlamalıyız. Ben bu yüzden yapan arkadaşların formatını görmek istedim. Yani illede bu formata mı uymamız gerekiyor. Örneğin tesisten çıkan atıklar ve yapılan çalışmaları yazsak çıkmayanları rapordan çıkarsak olmuyor mu? Birde açıklamalar kısmına yazılanları görmek istedim. örneğin çevre izni ve lisansı bölümüne ben şahsen alındığı tarih ve belge numarasını yazıyorum. Bitkisel atıklara hangi lisanslı firmaya verilirse onu yazıyorum. gibi. yani yaptığım yanlış mı diye merak ettim.
 
@Levent Şahin

Yapılan duyuruda şöyle bir bölüm var: "Yukarıda bahsedilen hususlara uymayan, yapılacak kontrol ve denetimler esnasında söz konusu formatlara uygun olarak belge ibraz edemeyen Çevre Görevlilerine, Çevre Yönetim Birimine ve/veya Çevre Danışmanlık Firmalarına; 12.11.2010 tarihli ve 27757 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Çevre Görevlisi ve Çevre Danışmanlık Firmaları Hakkındaki Yönetmeliğin 15. maddesinde belirtilen Belgenin askıya alınması ve iptali ile ilgili hükümleri de dâhil olmak üzere gerekli hukuki işlemler uygulanacaktır."
Yani bu formatı Bakanlık belirlediğine göre bu formatlara uymamız gerekiyor.
 
gerçekten şu iç tetkik formuna bakınca dumur oluyorum. her bir çevre mevzuatı şeklinde başlayan cümleler mi ararsın, yok kesmezse; tüm mevzuatı listelemişler altına mı yazılacak kenarına mı yazılacak belli değil...
ekler denmiş bu formları içeren bir klasör oluştursam da her geldiklerinde göstersem.. sonuçta danışman olarak ben bunları takip etmekle yükümlüyüm..
bu iç tetkik formunu kullanılabilir olsun diye mi tasarlamışlar.. hiç birşey anlamadım...
 
Ufak çapta PTD hazırladım o iç tetkik raporu ile yaminlen. Yarın gidip yeterliğe başvurayım bari :))
 
Aşağıdaki linkten '' Tesis Aylık Değerlendirme Formatı ,,Eğitim Formatı,İç Tetkik Formatı '' ulaşabilirsiniz
Çok Saçma bir format olmuş .Ne kadar yönetmelik başlığı varsa hepsini copy paste yaparak format oluşturmuşlar...Sanırım buda bir gecede çıkan yönetmeliklere benziyor...
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
olayın bir diğer saçmalığı : güya bu sistem kağıt tasarrufu sağlayacaktı. iç tetkik raporlarında ben bunları koyarsam ve 2 nüsha hazırlarsam bir ton kağıt gider. zaten bu belgeler firma için hazırladığımız dosyada mevcut. Adam akıllı bir iş yapmıyorlar işte
 
Merhaba,askıya alınan danışmanlık firması 3 ayını doldurduktan sonra tekrar aktif olabilmek için ne yapmalı ?
 
@moraj

"sanırım gerekli şartları sağlayıp bir dilekçeyle başvurmak yeterli.." bakanlığa bu soruyu sorduğumda bana bu cevabı vermişti ..(sanırım da dahil :) )
 
Üst