• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Bitkisel atık yağların kontrolü yönetmeliği

Kübra E.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Ocak 2015
Şehir
İstanbul
Firma
HSEQ
Resmi Gazete Tarihi: 06.06.2015

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından:
BİTKİSEL ATIK YAĞLARIN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ
BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar
Amaç
MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; bitkisel atık yağların oluşumundan bertarafına kadar çevre ve insan sağlığına zarar vermeden yönetiminin sağlanması, yönetiminde gerekli teknik ve idari standartların oluşturulması ve buna yönelik prensip, politika ve programların belirlenmesine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.
 

Ekli dosyalar

  • BİTKİSEL ATIK YAĞ.KONT.YÖNT..pdf
    505.2 KB · Görüntüleme: 65
Mesela a sanayi tesisi b catering şirketi ile anlaşıyor ve a firmasında yemek pişirerek tam zamanlı hizmet veriyor. bu durumda bildirim zorunluluğu a firmasında mi b firmasındamı
 
sözleşmede nasıl yazdığına bağlı, mevzuat yükümlülüğün yerine getirilmesine bakar, sözleşmede a sanayi tesisi b catering firmasına yüklemiş ise b bildirim yapar hiç değinilmemişse b de dir yükümlülük bence çünkü a sanayi tesisi sözleşmeyi öne atarak yükümlülükten kurtulur diye düşünüyorum.
 
Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği, İzin ve Lisans Süreci

28.07.2015
Bilindiği üzere, Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği 06.06.2015 tarih ve 29378 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
Mülga Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında yağ içeriklerinden dolayı bitkisel atık yağ tanımına alınan soap-stock, tank dibi tortular ve yağlı topraklar, yeni yayımlanan Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği ile bu yönetmeliğin kapsamından çıkarılmış olup, söz konusu atıkların tehlikesiz atık olması sebebi ile 17.06.2011 tarihli ve 27967 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Bazı Tehlikesiz Atıkların Geri Kazanımı Tebliği kapsamına alınmıştır.
Bu çerçevede, Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği’nin, “Mevcut Tesisler” bölümü, Geçici maddesindeki; “Bu Yönetmelik ile yürürlükten kaldırılan Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında soap-stock, tank dibi tortular ve yağlı toprak olarak belirtilen bitkisel atık yağları geri kazanmak/işlemek üzere geçici faaliyet belgesi, çevre lisansı belgesi alan işletmeler belge sürelerinin bitimine kadar faaliyetlerine devam ederler. Bu sürenin sonunda faaliyetlerine devam etmek isteyen işletmeler, belgelerini ilgili mevzuata göre yenilemek zorundadırlar. Başvuru yapma süresi Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği’nde belirtilen süreler dikkate alınarak yapılır.” hükmü gereğince faaliyetlerine devam etmek isteyen bahse konu tesisler, izin ve lisans süreleri bitimi itibari ile Tehlikesiz Atık Geri Kazanım konusunda izin ve lisans sürecinin başlatılması gerekmektedir.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Üst