• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Bor yağı depolama tankının özellikleri nasıl olmalıdır ve nasıl bertaraf edilmelidir?

Öncelikle kendi şehrinizde atık yağ alan yerler varsa onlarla görüşürseniz onlar size yardımcı olurlar , eğer fabrikanızın bulunduğu şehri yazarsanız size daha yardımcı olurum. Ama mevzuatta aşağıdaki gibidir kısaca;
  • Atık yağ üretimini en az düzeye indirecek şekilde gerekli tedbirleri almakla,
  • Atık yağların lisans almış taşıyıcılar vasıtasıyla lisanslı bertaraf tesislerine gönderilerek bertaraf ettirilmesini sağlamakla,
  • Atık yağların tesis dışına taşınmaları durumunda Ulusal Atık Taşıma Formu’nu doldurmakla,
  • Atık yağlarını Yönetmelikte belirtilen şekilde geçici depolamakla,
  • Atık motor yağı üreticileri hariç, atık yağlara ilişkin bir önceki yıla ait bilgileri içeren
    Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
    doldurarak takip eden bir sonraki yılın şubat ayı sonuna kadar İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne göndermekle ,
  • Atık yağların taşınmasında üretici ile işleme veya bertaraf tesisi işletmecisi arasında uyuşmazlık çıkması halinde, bu uyuşmazlık giderilemezse on beş gün içinde uyuşmazlığı il çevre ve orman müdürlüğüne ve Bakanlığa bildirmekle, bu süre içinde uyuşmazlığa konu olan atık yağları kendi depolarında muhafaza altına almakla Yükümlüdürler.
  • Atık yağlarla ilgili kayıtlar 5 yıl süreyle saklanmalıdır.
    • Atık Yağların Geçici Depolanması
    • Atık yağlar geçirimsiz zemin üzerine yerleştirilmiş tanklar/konteynerler/variller içinde toplanır.
    • Farklı kategorilerdeki atık yağlar ayrı kaplarda toplanırlarlar, bu atık yağlar birbirleriyle ve farklı atıklarla karıştırılmazlar.
    • Atık yağ geçici depolama kapları göstergeli olup dökülmeye, sızmaya ve yağmura karşı önlem alınır.
    • Atık yağ depolama kapları kırmızı renkli olmalı ve üzerinde “Atık Yağ” ibaresi yer almalıdır.
 
Burhan bey tesisimiz Yalovadadır. Bor yağları geri kazanılabiliyor mu yoksa İzaydaş gibi bir firmada yakmaya mı gönderilmeli?
Birde biz bor yağını depoladıktan sonra belirli periyotlarla bertaraf/geri kazanıma göndermeyi düşünüyoruz bu depolama tankının belirli bir prosödürü varmıdır yoksa geçirimsiz zemin üzerinde olması yeterlimidir?
 
Çağla hanm bir yağı geri kazanımı hakkında yyaptığımız çalışmalar mevcut dilerseniz bu konuda nuda yardımcı olabiliriz .05432509475 buradan ulaşabilirsiniz
 
Çağla Hanım size yardımcı olacak bir sunum dosyası atıyorum bi inceleyin isterseniz özet olarak söylüyor burda nasıl olabileceğini.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
ve bu firmada istanbulda topluyor diye biliyorum. Yine birşey bulamazsanı ben yarından sonra arıtma tesislerine baktığımız bir atık yağ firması var lüleburgazda onlara bir danışırım.
 

Ekli dosyalar

  • atık yag geri dönüşüm.pdf
    2.3 MB · Görüntüleme: 58
@çağla kaya Emin olmamakla beraber bildiğim kadarıyla bor yağının geri kazanımı yapılamamakta. Bertaraf tesislerine çıkışını 120108 veya 120109 koduyla yapabilirsiniz. Tehlikeli atık sahanızda IBC'ler içerisinde depoyabilirsiniz, zaten nakliyesini de bu şekilde yapıyorlar diye biliyorum. Kesin bilgi için bertaraf tesisi ve atık yağ geri kazanım tesisleriyle irtibata geçmeniz faydalı olacaktır.
 
@çağla kaya
Çağla Hn, Bor yağ emülsiyonunun %95i su %5i yağ olduğundan yakma tesisleri almak isttemez, alsalar bile çok yüksek maliyeti vardır. Emülsiyondaki suyun %90ını drenajdan deşarj edilebilecek düzeyde ayırıp kalan miktarın yakma tesisine uygun fiyat ile kabulünü sağlayabilirsiniz. Yani 10000 lt emülsiyonda mevcut olan 9000 lt'ye kadar suyu ayırıp kalan 500'er lt su/boryağ karışımını sadece 1000lt olarak yakma tesisine kabul ettirebilirsiniz. Bu şekilde 10m3 maliyeti yerine sadece 1 m3 maliyeti oluşur. Bunun için geliştirdiğimiz bir sistemimiz var. Filtre, kimyasal, deşarj izni maliyeti yok. Detay için bize ulaşabilirsiniz.
 
@çağla kaya

İyi günler,
Bor yağını itlaf etmek gerekmiyor. Yaptığımız BARTU bor yağı ayrıştırma makinası ile atık yağı yeniden güvenle kullanabilirsiniz. Atık yağın içindeki bor yağı, hidrolik yağı, kızak yağı, çamur,metal parçacıkları hatta mikro granüller ve alkaliler çok yüksek oranda ayrıştırılmaktadır. İşlem sonunda elde ettiğimiz destile su da ayrıştırdığınız bor yağına ilave edilebilir. Ekstra su ve hava gibi gereksinimler yoktur. İhtiyacımıza göre kapasite belirleyip, o ebatta makina yapıyoruz. Konuyla ilgili görüşmek isterseniz telefonum 0532 5404798. Email adresim osman@berametal.com. Ar & Ge bölümümüz Hadımköy dedir. Saygılarımla.
 
Üst