• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre danışmanlık ücretleri

unsalll

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Şubat 2012
Bugün toplu alım yapmış olan 4 Devlet Hastanesinin Çevre Danışmanlık ihalesinin sonucunda hastane başına 100 TL gibi bir ücretle alındığını görmüş bulunmaktayım. Bu iş gerçekten kötüye gidiyor. Bu rakamlara, bu hizmetin yapılamayacağı ortada.Bu konuda ne Bakanlığın bir yaptırımı var ne de ÇMO'nun bir etkisi. Burada gerçekten haksız bir rekabet var. Bir yanda bu işi gerçekten hakkıyla yapmaya çalışanlar, diğer yanda da sürümden kazanırım mantığı ile çalışanlar. Bakanlığın yapmış olduğu denetimlerde bu konuya zaten dikkat edilmiyor. Konunun öneminin farkındalar ancak herhangi bir yaptırımları söz konusu değil. Yani bu denetimlerinde bu konuda faydası olmuyor. Bu şekilde giderse Çevre Görevlisi denilen kavramda yok olacak..
 
ÇMO'nun her zaman eksileri oldu ama insanlar 100 TL' ye anlaşıyor alan razı veren de razı yani ÇMO ne yapsın biraz çuvaldızı kendimize batıralım.
 
serhat84 sana sonuna kadar katılıyorum biz 100 tl ye razı olursak istediğimiz kadar örgütlü bir sistem olsun gene de bir işe yaramaz. kendinizi bilginizi o kadar okudunuz bunu pazarlamayı iyi bilmeliyiz yoksa 100 tl lere mahkum olacak çok insan olur..
 
ben şöyle sesli düşünüyorum şimdi arkadaşlar. biz vinç kiralıyoruz saati 150 TL alıyor, vidanjör çağırıyoruz saati 150 TL alıyor, aylık 100 TL' ye çalışan biri günlük sigara parası bile kazanamıyor, arabanın deposu 200 TL' ye doluyor, MMO'dan kaldırma testi yaptırıyoruz 300-400 TL para alıyor biz ise firmaya 1 aylık hizmet karşılığında 100 TL alıyoruz. bunun hiç mi gideri yok yol, yemek sgk gibi. peki bu 100 TL karşılığında ne veriyoruz firmaların çevre izni almasını sağlayarak imalatının devam etmesini belkide çoğunun bu şekilde milyonlarca dolar kazanmalarını sağlıyoruz. zengini zengin muhtacı muhtaç yapıyoruz. sonra firmada çalışan mühendis arkadaşım 1000 TL civarında bir parayla hayatını devam ettirip gelecek hayalleri kuruyor.

yazıklar olsun.
 
zaten böyle ucuza iş yapan firmalar genelde sadece danışmanık yapmıyorlar, İSG, gıda danışmanlığı yok çed vb. işlerin yanında akılları sıra çerez niyetine yapıyorlar. bakalim umarım patlar bu firmalar ama pek sanmiyorum. acilen bakanlığın ya da ÇMO nun birşeyler yapması lazım.
 
bence ucuza iş yapan firmaların isimlerini burda açıklayalım belki utanırlar ve belki bize bu kadar ucuza çarkı nasıl döndürebildikleri ile ilgili tüyolar verirler
 
@serfer

Ben de sizinle aynı fikirdeyim.Bakanlık bu işin hakkı ile yapılmasını istiyorsa atacağı ilk adım bir kişinin bakabileceği işletme sayısını yarıya düşürmelidir.Bu şekilde komik rakamlarla sürümden kazanmaya çalışan danışman firmaların hareket alanı azalacaktır.
 
hepaistos

Ne demektir ne yapsın işsizmi kalsın yada buna benzer cümleler. Kusura bakma ben senin düşüncenin tamamıyla zıddını düşünüyorum.
Ve şöyle birşey söyleyebilirim. İlla danışmanlık mı yapması gerekiyor çevre muhendislerinin? bırakın patron olmasın. patron olunca noluyo?? girsin bir yere çalışsın. kusura bakma ama senin dediğin tamamıyla kolay para kazanma şekli oluyo... kurayım danışmanlık firmamı 40 50 tane tesis bağlıyayım hadi bunların ücret ortalaması da 150 tl olsun. bide yanıma asgari ücrete çalışan yeni mezun olmuş hayalleri olan ve yıkmak istediğim bir çevre muh. alırım. ohh bak keyfine sonra. Bu açıdan bakılınca senin dediğin çok doğru. Eğer kim ki bu açıdan bakarsa o aldığı diplomayı çöpe atıp ticarete başlası . okumadan ve meslek ahlakından söz dahi etmesin...

kimse danışmanlıkta çalışmıyo diyte aç kalmıyo. Lanet olsunki böyle saçma bir sistem geldi.. bu sistem gelmeden önce ne yapıyolardı çevre müh. leri? hepsi açmı geziyordu? hiç sanmıyorum.

Yani değerli arkadaşım bıraksınlar böyle ayak yapmayı. Açmasın abi. Yada açtıysada kapasın o ofisi.

Sözlerimden sizi ayrı tutuyorum yanlış anlamayın. SAdece böyle bir düşünce karşısında olabilecek düşüncelerimi söyledim.
 
@serhat84

Serhat Bey cidden çok güzel söylemiş. Ben bu hafta şantiyemize vidanjör çağırdım ve tek sefer başına pazarlıkla 650 tl ye anlaşabildik. 100 tl ye danışmanlık yapan kişinin diplomasına yazık. ama 100 tl ye referans olacak diye bir firma ile anlaşmış olabilir. ben iş hayatıma su şartlandırma danışmanı olarak başladım ve bazen sadece referans için zararına iş yapardık. ama o referansla gelen firmalar o zaman ki şirketime çok daha fazlasını kazandırırdı. realist yaklaşmaya çalışırsam, mantık bu ise ben bir yere kadar kabul edebilirim. ama danışmanı olduğu tüm firmaların fiyat ortalaması bu ise muhasebecisi ile iyi bir görüşme yapmalı...

birde bu piyasada Bmw de var ve satılıor, çin malı dedikleri Gelly de satılıyor. Bmw nin Gelly e kızma hakkı yok. tabi işin içinden çıkabiliyorsan ne ala. ikiside ötv kdv ödüyor sonuçta. ama hitap ettikleri kesimler taban tabana zıt. büyük firmalar 100 tl lik hizmeti zaten kabul etmez. ama bu arada şöyle bir sorun çıkabilir; siz bu işin kaliteli yapılması için gereken fiyatı verdiğinizde ve aynı tekliflerin içerisinde 100 tl lik bir teklifte varsa işi size verseler de fiyatınızı sağlam kırarlar.
ayrıca; Çevre ile ilgili herşey firma sahipleri için tamamen külfet olduğundan aldıkları hizmette kalite arayacaklarını düşünmek yanlış olur. bizim memlekette çevre müh yasak savmak için çalıştırılıyor...
 
ihalelerde yapılacak iş için belirtirler aslında 1 elemanın günlük maliyetini ulaşım, yemek, sigorta vs gibi ve bununla beraber diğer harcamalar belirtilir ve o işin bedeli ortaya. o işin belli bir taban değeri vardır yani 0 (sıfır) karla bu değer baz alınır. ihalelerde çok anlamsız rakamların verilmesi halinde açıklama isterler firmalardan. böyle bir uygulama yapılabilir danışmanlık anlaşmalarında. verilen açıklamalar bakanlığa gönderilebilir. aksi halde yapılan sözleşmeler geçersiz sayılabilir.
 
Üst