• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre görevlisi bulundurma

altdantire

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Haziran 2011
Merhaba arkadaşlar. Çevre görevlisi, çevre yönetim birimi ve danışmanlık firmaları hakkında yönetmelik, madde (8) ÇKAGİLHY’nin EK-1 ve EK-2 listelerinde yer almasına rağmen yetkili makam tarafından çevre izninden muaf olduğuna ilişkin görüş verilen işletmelerin çevre görevlisi bulundurmaları zorunlu değildir.
diye bahsedilmektedir. Çalıştığım hastane için muafiyet yazısı bulunmaktadır ve danışmanlık hizmeti alınmaktadır. Bu durumda belirtilen maddeya dayanarak danışmanlık hizmet alımı sonlandırılabilir mi? Aynı durumla karşılaşan arkadaşlar ne yaptılar acaba. Ve bu konuyla ilgili olarak il müdürlüğüne görüş yazısı yazmak istiyorum. Sizler böyle birşey yaptınız mı? şimdi ne yapılmalı?
 
"...işletmelerin çevre görevlisi bulundurmaları zorunlu değildir." diyor madde . Çevre Danışmanlığı'ndan muafsınız demiyor ki. Proses olarak ek-2'de yer alıyor olabilirsiniz ancak çevre izinlerinden muaf olmanız danışmanlık almayacağınız anlamına gelmez.

Şimdiden kolay gelsin :)
 
Konuyu banalıkla sözel olarak görüşmüştük. Açık ve net şekilde muaf ise danışmanlık hizmeti almak zorunda değildir dediler
 
Doğrudur altdantire sonlandırabilirsiniz.

Eğer Hastaneniz için Çevre İzni Muafiyet Belgesi aldıysanız. Hizmet almak zorunda değilsiniz.
( Yanlış anlaşılmasın lütfen Emisyon için Muafiyet değil-Net olarak belgede Çevre İzninden Muaftır yazmalıdır. )

20 Yatak ve üzeri hastaneler izin kapsamındadır, Ancak Hastanede ısınma amaçlı haricinde proseste kullanılan herhangi bir yakıt kazanı ( Buhar Kazanı gibi ) yok ise Emsiyondan Muaftır.
Atıksu Deşarj Bağlantı Kontrol Ruhsatı alınmış ise Atıksu Deşarj İzninden de Muaftır.

Tüm bu belgeleri görüp onaylamadan İl Müdürlüğü Hastaneye Çevre İzni Muafiyet Yazısı vermeyecektir, Ki verdiyse de extra görüş sormaya gerek bile yoktur.
Bilgilerinize
 
Emisyon için muafiyet var, bağlantı izni de var. Acaba bu belgelerle birlikte görüş sorum dediğiniz gibi '' çevre izninden muaftır'' şeklinde bir yazı mı almalıyım
 
Dikelçenizde emisyon iznininden muaf olduğunuzu bağlantı izninizin bulunduğunu belirtin ve belgeleyerek çevre izninden muafiyet isteyin
 
İlk yazdığınızda Muafiyetimiz var demiştiniz, Burda üzerinde konuştuğumuz Muafiyet ÇKAGİLHY Kapsamında Muafiyet olmalıdır.
Eğer ÇKAGİLHY Kapsamında değilse Muafiyetiniz Çevre Danışmanlık Hizmeti almak veya Çevre görevlisi bulundurmak zorundasınız.

Aslında net olarak şöyle bir durum var, En son 21.12.2013 te yayınlanan Çevre Görevlisi, Çevre Yönetim Birimi ve Çevre Danışmanlık Firmaları Hakkındaki Yönetmelik yayımlanmazdan önce
Muaf dahi olsa ek-1 ve ek-2 listelerde yer alıyor ise Danışmanlık Hizmeti alma zorunluğu vardı, bu çıkan yönetmelik sizin de yakalamış olduğunuz 8. Madde de net olarak ifade ediyor

:) GEREK YOKTUR.

Yeterki Çevre İzin Konularına ait her bir madde için muaf olduğunu belgeleyin
1- Emisyon Konulu Çevre İzni için
2- Gürültü
3-Atıksu Deşarj Konulu Çevre İzni
4-Tehlikeli Madde Atıksu Deşarjı
5-Derin Deniz Deşarjı

Başka da Yok zaten :)
 
haklısınız mehmet bey ama benim amacım patorumla sorun yaşamamak. çünkü bu yönetmelik çıktığında gösterdim tamam iptal edin dedi, eğer sonra bi sorun olursa kendmi güvenceye almak aslında :D yine de yazayım bir yazı olsun elimizde
 
Şimdi arkadaşlar sağlık kuruluşları Ek-2'de:
10.14 Hastane ve sağlık kuruluşları (yatak kapasitesi 20 ve üzeri olanlar).*
şeklinde tanımlanmakta ama madde 5 te sağlık kuruluşları için özel bir hüküm "(5) Sağlık kuruluşları ve hastanelerden, yatak kapasitesi 20 (yirmi) ve üzerinde olan yataklı ve günübirlik tedavi kurumları, en az bir çevre görevlisi çalıştırmak veya çevre yönetim birimi kurmak veya çevre danışmanlık firmalarından çevre yönetimi hizmeti almak zorundadır." diyor. Niye böyle bir şey yapıp sağlık kuruluşlarını ayrıca madde5- (5) te özelikle belirtmişler . Bundan şunu algılayamaz mıyız: Evet sağlık tesisleri Ek-2 olabilir ama sekizinci bend onları bağlamaz onlar yine danışman yada çevre görevlisi bulundurmak zorunda diye.
 
Tolga Bey bu durum yine her zamanki klasik proplemlerden biri - Yönetmeliklerdeki birbiriyle çelişen maddeler -

Bu durumda İlgili Çevre Şehircilik İl Müdürlüklerinin uygulaması devreye girer,
Örneğin A İlindeki İl Çevre 5. Madde de saplanıp kalırken beni alakdar etmez derken
B İlindeki Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri benim muafiyet verilmişse olay bitmiştir, 8. Maddeyi baz alırız diyebilirler.

;) Benim görüşüm yukarıda da bahsettiğim gibi
Çevre İzin Konularına ait her bir madde için muaf olduğunu belgeleyen her tesis 8. Madde kapsamında hizmet almasına gerek yoktur.
İstedikleri kadar özel belirtilsin, Ha yakın bir zamanda bir genelge yayınlanır, 5. Madde 8. Maddeden bağımsızdır veya etkilenmez gibi o zaman hay hay :)

1- Emisyon Konulu Çevre İzni için
2- Gürültü
3-Atıksu Deşarj Konulu Çevre İzni
4-Tehlikeli Madde Atıksu Deşarjı
5-Derin Deniz Deşarjı
 
@Tolga Gül

bakan ve bakanlık yönetim kadrosu değişmeseydi çoktan izin lisans yönetmeliği değişecekti. hastaneler içinde değişiklik yapılacağından beyin fırtınası yapmak zorunda kalmayacaktık :)
 
Bulunduğunuz il çevre nin yeni mevzuattan haberdar olduğuna emin misiniz?

Konu hastane ise evet çevre izninden muaf olsa dahi çevre danışmanlık hizmeti almak zorunda ya da çevre görevlisi çevre yönetim birimi vs. Aynı maddenin farklı bir başlığı altında ayrıca tanımlanmış. EK1 ve EK2 muafiyeti sağlık kuruluşlarını bağlamıyor.

21 Kasım 2013 PERŞEMBE
Resmî Gazete
Sayı : 28828
YÖNETMELİK
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından:
ÇEVRE GÖREVLİSİ, ÇEVRE YÖNETİM BİRİMİ VE ÇEVRE
DANIŞMANLIK FİRMALARI HAKKINDA YÖNETMELİK
İKİNCİ BÖLÜM
Çevre Yönetim Hizmeti Alma Şartları, Çevre Görevlisi, Çevre Yönetim Birimi
ve Çevre Danışmanlık Firması Nitelikleri, Yükümlülükler
Çevre yönetim hizmeti alma şartları
MADDE 5 –

(5) Sağlık kuruluşları ve hastanelerden, yatak kapasitesi 20 (yirmi) ve üzerinde olan yataklı ve günübirlik tedavi kurumları, en az bir çevre görevlisi çalıştırmak veya çevre yönetim birimi kurmak veya çevre danışmanlık firmalarından çevre yönetimi hizmeti almak zorundadır.

(8) ÇKAGİLHY’nin EK-1 ve EK-2 listelerinde yer almasına rağmen yetkili makam tarafından çevre izninden muaf olduğuna ilişkin görüş verilen işletmelerin çevre görevlisi bulundurmaları zorunlu değildir.
 
ÇKAGİLHY’nin EK-1 ve EK-2 listelerinde yer almasına rağmen yetkili makam tarafından çevre iz inden muaf olduğuna ilişkin görüş verilen işletmelerin çevre görevlisi bulundurmalar zorunludur. Bakanlıktan bu durum ile ilgili görüş yazısı aldık, e
 
Üst