• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre görevlisi ve igu ikisini beraber yürütebilir miyiz?

Melek Deniz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
29 Ocak 2014
Firma
denizli (bozkurt) belediyesi atıksu arıtma tesisi
Merhaba arkadaşlar,
Atıksu arıtma tesisinde sorumlu çevre mühendisi olarak çalışmaktayım. buranın hem çevre görevlisi hem de iş güvenliği uzmanı olarak da çalışabilir miyim.
 
@melek deniz
ÇEVRE GÖREVLİSİ, ÇEVRE YÖNETİM BİRİMİ VE ÇEVRE
DANIŞMANLIK FİRMALARI HAKKINDA YÖNETMELİK
MADDE 10 – (1) Çevre görevlisi;
9) İşletmelerde ve çevre yönetim birimlerinde istihdam edilen çevre görevlileri bu Yönetmelikte tanımlanan yükümlülükler dışında işletme bünyesinde başka iş ve işlemlerde çalıştırılamazlar.
 
@Sordan X14

Benim bildiğim kadarıyla mesala atıyorum 25 gün çevre görevlisi olarak çalışıyorsa çıkış yapılıyor igu olarak tekrar işe sokuluyor sonra tekrar çıkartılıyor ve çevre görevlisi olarak çalıştırılıyor. Aynı anda 2 işi yapmış sayılmıyor böylece. Gerçi çevre bilgi sisteminden kendini silmiyorsun bu süreçte o nasıl hallediliyor onu bilemicem ama böyle bir açıklık var diye duymuştum.
 
Ben çevre mühendislerine yapılan bu zulmün sebebini çok merak ediyorum. Bir açıdan aslında iş güvenliği uzmanının başka bir iş yapması yasaklansa bunu anlarım ama nedense tam tersi geçerli.
 
aynen öyle ahmet bey ben zaten tesiste ne yaptığımı biliyorum neden bir başkası çevre görevlisi olsun ki ayrıca tesiste sürekli bulunan biri hem isg yönünden hem de çevre görevlisi olarak sisteme ya da olaya daha çabuk müdahale eder ve herşeyi de takip etme olanağı bulunur. Yanlış mı düşünüyorum sizce.
 
Bu dediğiniz 500 m3 lük arıtma hangi firmanın, hangi fabrikanın arıtması ise firmaya bağlı İSG ekibi zaten arıtmanın da iş güvenliğinden sorumludur. Ama arıtmanın izinleri vs için gerekli olan çevre görevlisi sorumluluklarını bu isg ekibi yapamaz. işleyişini takip edebilir, müdahale edebilir gerektiğinde ama yasal olarak sorumlusu değildir. Daha önce belirttiğim gibi herkesin sorumluluk alanı farklı.

Selamlar.
 
@melek deniz

Melek hanım bu işin cinsine ve büyüklüğüne göre değişir. Ama esas olan eğer önem arz eden bir işe dair önlem almak ise ve tüm dikkati ona yoğunluşturmak ise önce iş güvenliği gelir. Çünkü iş güvenliğinde anlık bir hareket kazaya veya ölüme sebebiyet verebilir. yani çevre mevzuatlarının uygulanıp uygulanmadığından daha ehemmiyetlidir. O yüzden diyorum ki isg uzmanları başka bir işe bakmasınlar sadece uzmanlık yapsınlar gözlem yapsınlar riskleri tespit etsinler. Bu daha mantıklı bana göre. (eğer illa bir yasak olacaksa)
 
Üst