• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre izin ve lisans yenileme başvurusu

hikmettabakoğlu

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Ocak 2017
Firma
Magün Çevre Danışmanlık Firması
Arkadaşlar merhabalar danışmanlığını yaptığım bir firmanın hava emisyon konulu çevre izin belgesi 16.10.2017 tarihinde bitecektir. Tesis Ek-2 kapsamındadır. Yenilenmesi hususunda hangi evrakların hazırlanması gereklidir? Yenilenmesi için gerekli evrakları sistememi yüklemem gerekiyor? Yoksa sisteme birşey yüklemeden il müdürlüğüne dilekçe sunmak yeterli midir?
 
Kapasite artışı vb. durumlar yoksa süre bitiminden Çevre İzni Yenileme İşlemini başlat. Güncel emisyon raporunu, kapasite raporunu istiyor. Diğer belgeleri hatırlamıyorum. Son 6 ay kala Çevre İzni Yenileme işlemini başlatman gerek.
 
@hikmettabakoğlu
öncelikle uygunluk ve valilik tespit raporunu alman gerekiyor. hava emisyonu yenileme aşamasında güncel emisyon raporu olması gerekiyor. 16.04.2017 ye kadar sisteminden başvuru yapmanız gerekiyor. ama mutlaka uygunluk ve vtr için en kısa sürede başvurunuzu yapın. uygunlukta ilave şeyler istenirse zaman kaybınız olmaz.
 
Merhabalar,
Çevre izin yenileme süresinde ilgili memurun eksiklik bildirimi yapmadan, görüşmelere istinaden ek belge istemesi ve online sistemde ek belge yüklenmesi için ilgili yerini açarak yükleme yapılması:

"Yapılan değerlendirme sonucunda, başvuruda herhangi bir bilgi, belge, ölçüm, analiz sonuçları veya raporlarda eksiklik bulunması halinde, bu eksiklikler başvuru sahibine bildirilir. Bildirim tarihinden itibaren eksikliklerin DOKSAN TAKVİM GÜNÜ içinde tamamlanarak yetkili merciye sunulması zorunludur."

Yönetmelikte yazan 90 TAKVİM GÜNÜ SÜRESİNİ başlatmış olur mu?

Birde çevre izin yenileme süresi içerisinde memur birden fazla eksiklik bildirimi yazısında bulunabilir mi?
 
@bernaorhan
ek belge istenmesi eksiklik bildirimi ile ile ilgili süreci başlatmaz. mevcut başvurunuz devam eder. ek belge istenmesi eksiklik bildirilmesi değildir. diğer sorunuza gelince bulunabilir ancak ikinci eksiklikten sonra izin/lisans konularının belge bedeli kadar cezai ödeme yapmanız gerekmektedir. o yüzden başvurulurınızı tam eksiksiz bir şekilde yapın.
 
Bir sorum daha olacaktı.
Sistem üzerinden dekont isteği yapıldıktan sonra dekontun yatırılması için bellirlenmiş bir süre var mıdır?
Yoksa Eksiklik bildirimi sonrasında işlemlerin tamamlanması için verilen 90 takvim günü içerisinde mi değerlendirilir?
 
Merhaba arkadaşlar izin lisans yenileme başvurusunda bulunan bir kişi değerlendirme anında kapasite artışı yapacak. Kapasite artışı yapıldıktan sonra gfb başvurması gerek. izin lisans yenilenme başvurusu nasıl iptal edilir. Sistemde gfb başvurus yapılmıyor. başvurunuz yapılmıştır.
 
@Faruk Dağgezen
Kardesim merhaba, benzer bir olay benimde başımda.sen izin lisansi arayarak yada ekran görüntüsüyle beraber izinlisans@csb.gov.tr adresine mail atarsin. Eger kapasite artisi 1/3 oranini gecerse gfb basvuru süreci uygulamaksizin il müdürlüğü uygunluk yazisi ced ve kapasite raporu ve ilgili belgelerle basvuru yaparsin. Birde durumu il cevreye anlatir ek süre istersin.
 
@Adalet savascisi Kapasite artışı 1/3 oranı geçtiği için gfb başvurusu başlatmak istiyorum. İstesem de başvuru yapılmıyor. Başvurularım sekmesinde görülmüyor sıkıntı orda. Bir türlü bağlanılamıyor hatlar yoğun. Siz bu olayınızı halletiniz mi?
 
Kardeşim bende onla uğraşıyorum ama gfb aldim bu süreçte degisiklik olacak. Yönetmelikte geçen ibareyi biliyorsundur. Kapasite 1/3 oranini gectiginde prosesinde ve calisma kosullarinda bi degisiklik olmazsa gfb basvuru sureci uygulanmaksizin cevre izin ve lisans suresi yeniden baslatilir. Bence akil vermek haddim degil ol cevreden ek sure talep ederek cevre izin ve lisans yenileme sureci icin en az 6 ay onceden basvuru yapmak gerekiyor. Bu sureyi gecirmeden gerekli yenilemeleri yap. Ancak bu sure gectiyse gfb basvurusundan itibaren yaparsın ve kapasite raporunuda degistirirsin.
 
Çevre İzni var ve 1/3 ten fazla kapasite artışı varsa kapasite artışından Çevre İzni Yenilemeye başvur. Yönetmeliğe göre "GFB başvuru süreci uygulanmaksızın Yönetmeliğin 9 uncu maddesi kapsamında çevre izin ve lisans süreci yeniden başlatılır." deniyor.
 
@Adalet savascisi biiyorum kardeşim :D GFB başvurusunda kapasite artışı sağladığı için tekrar ÇED raporu gerekli değil yazısını yenilenmemiz gerekir mi?
 
@Adem Taş

Adem bey merhaba,

faaliyette olmayan yani durma aşamasında olan bir madencilik faaliyetimiz var, bu faaliyete ait çevre iznini daha önceden almıştık, fakat piyasa şartlarından dolayı duruşa geçtiği zaman ilgili il müdürlüğüne sorarak işlemleri,bildirimleri,aylık değerlendirme raporlarını vb gibi işlemleri, faaliyet tekrar başladığında yapacağımıza dair bir yazı verdik. faaliyet hala duruşta fakat emisyon ölçüm teyit zamanı geldi, tekrar bir yaz yazılmalı mı yoksa herhangi bir şey yapmaya gerek yok mu?
teşekkür ederim
,
 
@sdagtekin
Bence bu kararı İl Müdürlüğü vermeli. İl Müdürlüğüne sorun.

SKHKKY
Teyit zorunluluğu
MADDE 14 – (Değişik:RG-13/4/2012-28263)
(1) İşletmeci veya işletme sahibi; çevre izni veya emisyon izni bulunan işletmeler için, emisyon iznine veya çevre iznine esas ölçüm raporunun tarihini esas alarak, Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmeliğe göre çevre iznine ve lisansına tabi işletmelere iznin verildiği sırada öngörülen verilerden herhangi bir sapma olup olmadığını ve tesiste gerçekleştirilen iyileştirmeleri her iki yılda bir, rapor etmek zorundadır.

Teyit ölçümlerde dikkat edilmesi gereken nokta, emisyon ölçüm tarihi değil ölçüm raporunun tarihi dikkate alınmalıdır.
 
Üst