• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre mühendisliğine gitmelimiyim ?

bjkmy1

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Temmuz 2017
Firma
SU ATIK A.Ş
Merhabalar. Ben çevre mühendisliği bölümünü yazmayı düşünüyorum.Sonuçlar açıklandığından beri birkaç gündür yazmayı ciddi ciddi düşündüm.Yazmak istediğim üniversitelerden birisi de çanakkale çevre mühendisliği(ing).(Çanakkale de bu bölümü okumuş olan varsa üniversite hakkında beni bilgilendirebilir mi acaba) Birkaç bilgili kişiye sorsam da kendini geliştirirsen ve ingilizceni ileri seviyelere taşırsan güzel yerlerde iş bulabilirsin dediler .Lisede öğrenim hayatımda 2 yıl dil kursuna gittim ve B1 seviyesinde ingilizcem var ve üniversite de ya ERASMUS ya da 3. yılımda Londraya gitmeyi düşünüyorum.Birde Afyon da yaşıyorum burada bu çevre mühendislerinin özel sektörde iş imkanları hakkında bilgisi olan var mı şimdiden Teşekkürler...
 
kocaman bir hayır.................................................................................

Git başka bir şey oku. Meslek olarak hiç bir yerde değeriniz yoktur.

parklar, piknik alanları, sosyal yaşam alanlarını gezin ve çevreye verilen değeri görün, sonra çevre mühendisliğine verilen değeri görürsünüz.
 
Gerçekleri söylemek lazım. İTÜ veya ODTÜ'de okuyabileceksen düşünebilirsin. Bunların haricinde piyasadaki şartlar maddi ve manevi olarak uzun bir süre seni tatmin etmeyecek. En basitinden 3 yıllık tecrübeyle kazandığın parayı yeni mezun bir İnşaat veya Makine Mühendisi alıyor olacak. Bu da seni rahatsız edecek tabi. Eğer Çevre Danışmanlık firmasında çalışırsan yaptığın işin evrak takibi gibi basit işlerden ibaret olduğunu göreceksin. Sonra acaba ben kendimi geliştirebiliyor muyum yada burada 5 yıl çalışsam nereye gelirim diye kendi kendine sormaya başlayacaksın ve Çevre Danışmanlık firmalarından başka alternatifin pek olmadığını görüp aynı yerde devam etmek zorunda kalacaksın. İleride ne olur bilemem ama mevcut durum bu. Ha bide şunu diyemeden geçemeyeceğim, danışmanlık yaparsan eğer ki büyük ihtimalle bir dönem mutlaka yapacaksın, sen fabrikaların sıradan bir evrak takipçisi olacaksın, Çevre Müdürlüğünden gelen devletin sıradan memuru! ise Çevre Mühendisi olmadığı halde egolarını tatmin edecek. Sende buna gık diyemeyeceksin.
 
Teşekkürler hepinizin yorumları için.Çevre mühendisliklerini sonlara yazmıştım peki bir sorum daha olacak birkaç hafta önce başka forumlarda dolaşırken çevre mühendisleri inşaat mühendisliğine yatay geçiş yapabiliyor diye peki bu doğru mu bana pek inandırıcı gelmedi de.
 
YA KARDESIK OKU CEVRE BIRAK INŞAATI NE ISIN VAR MUTEAHITLERLE HERSEYI BAGLAMISLAR PARAYA PARAGÖZ BIZIN MESLEKTAŞLAR NE ALAKAIS VAR GIR CALIS 1500 E INSAATCI MAKINACI 90 DAN ASAGI ATANMIYO SENDE 90 AL OSTERSE 10 KADTO OLSUN ZATEN 10.CUSUN GIR GIT BISVERRRR SEN MILLETI KAFANA BAK
 
Mezun olduktan sonra cevren genişse atıyorum tanıdık danışmanlık veya fabrika sahibi insanlar seç. ama diğer türlü 6 7 ay hatta 1 sene evde oturursun veya alakasız bir işe girip calısırsın. çok iyi düşün
 
Her birinize tekrar teşekkürler.Peki Çanakkale Üniversitesinde bu bölümü okuyan var mı hocalarını falan biliyor musunuz?Benim öğrendiğim kadarıyla 6 tane laboratuvarı varmış.
 
Nelere ilgilisin? Mesela geridönüşüm ile alakalı şeyler senin ilgini çeker mi? Ya da labaratuar çalışmalarından hoşlanır mısın? Veya kanalizasyon denilince yüzünü buruşturuyor musun? Atıksu arıtma tesislerindeki kokuyu -çok fazla olmasa da- kaldırabilir misin?
Bunlar dışındaki tüm sorular ve sorunlar her meslekteki sorular ya da sorunlardır.
Ama yakın çevrende ısrarla Çevre Mühendisi olmanı isteyen birileri varsa bu bölümü yazma. Ama eğer yukarıda saydığım şeyler senin ilgi alanına giriyorsa tebrikler severek yapabileceğin bir mesleğin oldu demektir.
 
Çevre Mühendisliğinin çevreyle ne alakası var açıkçası anlamadim. Ha başında Çevre var diye böyle dedin sanırım.
 
Yorumlar hep işin başlarında olan arkadaşlar tarafından yazılmış. Çevre danışmanlığının evrak takibi olarak yapılması, çevre danışmanlarının eseridir. Siz işinize sadece maaş almak veya para kazanmak açısından baktığınızda evrak takipçisi olursunuz. Fakat yönetmelik dahi olsa çevre danışmanlarının görev ve sorumluluklarını gerçekten okuyup yapmaya çalıştığınızda evrak takipçisi olmazsınız. O zaman değiştirmeye başlarsınız, sektörleri endüstriyi. İşimiz atığın, dönüşümün, sürdürülebilirliğin, yani dünyanın meselesidir, mühendisliğidir.
Konuya böyle bakmanızı isterim.
Her meslekte başlangıçlar zordur. Alanımız multidisiplin bir alan olup, doğal olarak temel disiplinlere nazaran anlaşılması daha zordur. Bir konu başlığından başlayın, kapıyı açın ve mesleğinizi yaşamaya başlayın. Emin olun Maddi ve Manevi olarak tatmin olacaksınız.
 
Üst