• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre, Orman ve Şehircilik Bakanlığı ikiye ayrıldı



CeydaK arkadaşım arıtma tesisi tasarımı çevre mühendisinin işidir. Ben mezun olalı 12 sene oldu. Bizim okulda (DEÜ) yapı teknolojileri adı altında inşaat mühendisliğine okutulan betonarme dersini aldık. Bunun yanında akışkanlar mekaniği, hidrolik, terfi merkezleri v.s. gibi derslerimiz de vardı. Bu dersler arıtma tesisi tasarımı için yeterlidir. Mehmet83 arkadaşımın dediği gibi inşaat mühendisleri inşaat aşamasında betonarmesiyle demiri ile ilgilenebilirler ancak çevre mühendisi olmadan arıtma tesisi olmaz. Biz mesleğimizi teslim edersek herkes kapmaya hazır zaten.
 


BEN ZATEN İŞİ DEĞİL DEMEDİM!! Dikkatli okursanız anlayacağınızı biliyorum. evet o dersleri bende aldım ama ne kadar sağlam aldığımızı da bizler biliyoruz. benim söylemek istediğim bizler sadece arıtma tesisi yapmak için burda değiliz. bu sadece 1 tanesi ki elimizde bence arıtma tesislerinden çok daha önemli ama değer vermediğimiz konular var. havza yönetim sistemleriyle kim ilgilenecek? hava kirliliğinin kontrolü ile kim ilgilenecek? modelleme çalışmaları ile kim ilgilenecek vs vs. sadece ÇED raporları bizim elimizde olmasına karşın birçok ÇED e bizler itiraz ediyoruz. gerçeklerden konuşalım lütfen. ayrıca unutmayın ki bi arıtma tesisinin başında da çevre mühendisi durması gerekirken nedense bir çoğunda kimya mühendisleri duruyor. çevre görevlisi belgesi sınavla alındığında çevre görevlisi belgesini alanların % kaçı çevre mühendisi idi? ve bu sınvda en yüksek puanı alan bir çevre mühendisi miydi acaba?
polemik yaratmaya çalışmıyorum sadece söylemek istediğim Çevre Mühendisliği sadece atıksu arıtma tesisleriden ibaret değil.mesleğimizin çok geniş bir çalışma alanı var ve bunun kıymetini bilelim diyorum.
 


"Aritma tesisleri ihalelerinde tabiki insaat muhendisi olacak " sözünüze istinaden söyledim onu. Mesleğimizi başkalarına vermeyelim. Her mesleğin iş alanı geniş çevre mühendisliğinin de. Bir çevre mühendisi her alanda çalışamaz ama, her alanda uzmanlaşacak başka arkadaşlarımız olabilir. polemik yaratıyorsunuz demedim zaten. bizler Türkiyenin durumundan dolayısı ile birlik olması gereken meslektaşlarız. Biz ezik davranırsak, havza yönetim sistemlerini jeoloji mühendisleri, çed raporlarını maden mühendisleri, alt yapı tesislerini inşaat mühendisleri tabiki, arıtma tesislerinin işletilmesini kimya mühendisleri (bizim kimya bilgimiz zayıf çünkü) kapacak. Biz de bu mesleklerin altında tali eleman olarak çalışırız.
 
Üst