Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Basın Açıklaması

Konu, 'Hava Kirliliği ve Kontrolü' kısmında S.U. tarafından paylaşıldı.

1. S.U.

S.U. CMNet Üyesi

Son günlerde yazılı ve görsel basında İstanbul’un hava kalitesi konusunda çıkan haberlere ilişkin olarak; Ulusal Hava Kalitesi İzleme ağından elde edilen veriler ışığında İstanbul İli için yaptığımız değerlendirmede; İstanbul’da hava kirliliği problemi olduğundan bahsetmek mümkün değildir.

1990’lı yıllarda havası en kirli illerimizin başında yer alan İstanbul’da, özellikle ısınma amacıyla kullanılan yakıtın çok ciddi bir şekilde denetlenmesi ve doğalgazın yaygınlaştırılması ile hava kirliliği problemi büyük ölçüde ortadan kalkmış durumdadır.

İstanbul’da özellikle yakıt kalitesinin iyileştirilmesi ve doğalgazın yaygınlaştırılması sonucunda Kükürtdioksit konsantrasyonlarında azalma olmuş ve Avrupa Birliği direktiflerinde belirtilen yıllık sınır değerlerin altına düşülmüştür. Kükürtdioksit konsantrasyonları Avrupa Birliği Direktiflerinde belirtilen günlük 125 µg/m3 sınır değeri hiç aşmamış, yıllık 20 µg/m3 sınır değerin ise kış sezonlarında dahi altında kalınmıştır. 2015 yılı için, İstanbul geneli kükürtdioksit ortalaması 5 µg/m3 olarak gerçekleşmiştir. Bu değer AB sınır değerinin 4 kat altındadır.

Hava kalitesi açısından Bakanlık olarak hedefimiz, AB standartlarını sağlamaktır. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımız ve denetimlerimiz tüm hızıyla sürdürmekteyiz.

Kamuoyu bu tarz haberlere itibar ederek hava kalitesi konusunda paniğe kapılmamalıdır. Bu konuda halkımızı doğru bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

T.C. ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI

2. Nilüfer Çelik

Nilüfer Çelik CMNet Üyesi

o "değerlendirme"yi koklayarak mı yapmışlar :koptum:

3. Engin Bircan

Engin Bircan CMNet Üyesi

4. CMNet Okuru

CMNet Okuru CMNet Üyesi

Ben de diyorum neden nefes almakta zorluk çekiyorum bu kadar meğer oksijendenmiş :D

5. Nevzat Karadeniz

Nevzat Karadeniz CMNet Üyesi

yaa yaa tabii, her yer d.gaz olduğu için beylikdüzü civarı mis gibi kükürt kokuyor ;)

6. L.Nergiz

L.Nergiz CMNet Üyesi

Ankara Gölbaşı'ndaki kirliliğin kaynağı nedir acaba

7. Melih Coşar

Melih Coşar Genel Yönetici

Ölçüm cihazlarının yerleri de önemli bence.

8. S.U.

S.U. CMNet Üyesi

Başlığımı kim değiştirdi yahuu, neyse bu da iyi olmuş :D

9. CMNet Okuru

CMNet Okuru CMNet Üyesi

İstanbul'un kotu yüksek havadar ve lüks mekanlarında ölçüm yapıldıysa bu sonucu almak normal yada cihaz bozuk :)

Nilüfer Çelik bunu beğendi.