• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çin Küre'yi En Çok Isıtanlardan

Hazel Candan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Nisan 2009
Firma
İDEAL MAKİNA ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
Sera etkisi yapan gazların salımının azaltılması için baskıyla karşı karşıya kalan Çin, değişimin sinyallerini veriyor. Ancak süreç zorlu geçeceğe benziyor.

Devasa boyuttaki fabrika bacaları ve araçların egzosları... Bunlar, atmosferde sera etkisi yapan gaz salımının kaynaklarından.

Karbon başta olmak üzere söz konusu gazların salımının, yerkürede küresel ısınmanın baş sorumlularından olduğu artık biliniyor.

Amaç, saatli bombaya benzetilen bu tehdidin önüne geçmek; yani gaz salımını azaltmak.

Sera Gazı Salımında Çin Birinci
Söz konusu gazların salımında Amerika Birleşik Devletleri'ni geçerek ilk sıraya yerleşen Çin, baskıyla karşı karşıya.

Daha önce defalarca, gelişmekte olan ülkelerin gaz salımının aşağıya çekilmesinde ağır yükü üstlenmemesi gerektiğini savunan Çin şimdilerde yer yer değişimin sinyalini veriyor.

Çin'deki sanayi üretiminin yüzde 12'sinin gerçekleştirildiği Guangdong'da imalat sektörünün çevre dostu yüksek teknolojiye kavuşturulmasına çalışılıyor.

Ekonomik kriz yüzünden bölgede fabrikaların kapanması ve ihracatın üçte bir oranında düşmesi, çevre dostu yaklaşımların benimsenmesinde kimileri için fırsat. Diğer bir amaç da Guangdong'u turizm merkezine dönüştürmek.

Bu kapsamda deniz kaplumbağlarının ülkede yumurtalarını bıraktığı tek yer olan körfezde koruma amaçlı çalışmalar da söz konusu.

Uzmanlar, Güney Çin denizinde 1980'li yıllarda 40 bin deniz kaplumbağası bulunurken şu an bu sayının dört bine gerilediğini belirtiliyorlar.
 
Üst