• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

CSB 4/B Çevre Müh alım

@ademnba
Sen derken karıştırdın galiba İlk atışmalarını Mustafa KAPTAN ile yaparken şu an benimle yapıyorsun. Anlayacağın senin mantığına karşı olan sadece bir kişi yok !!!
Çevre Mühendisi olmadığın belli ve Çevre Mühendisleri hakkında yorum yapma hakkını nerden buluyosun anlamış değilim.
 
saygı duydugun belli direk çevre müh hakkında yorum yapma hakkını nerden buluyosun anlamış değilim yorumundan belli ;)
 
kendimi tutamadım. birşey söylemek istiyorum,
sevgili ademnba ve imam hatiplere saygılı diğer dostlar,
bu ülkenin herkese ihtiyacı var. haklısın. ancak ülkemizde benim merak ettiğim; toplam 6500 cami var mı? onu geçtim mevcut durumda görev yapan imamlar topluca istifa mı etti? yada grev falan mı var? tamam bunu da geçtim. her kamu kuruluşunda karşımıza çıkan imam hatipli arkadaşlar senden benden daha mı çevre mühendisi? yada inşaat yada elektronik?
ben sana açık bişi söyliyim darılmaca gücenmece yok ama;
sen bugün imam hatipli 6500 atanan ve yarısından çoğunun benim mesleki tecübemin 10'da 1'ine yaklaşamayacağı adamlara saygı duy diyorsun ya... haklısın.. bugün devir böyle...
ama bir laf var çok severim... gün gelir hesap döner.... ozaman da herkes birbirine saygı göstermeyi öğrenir...
saygılar...
 
yani o kadar imam hatip alımı varken ,çevre mühendisi alımlarının bu kadar düşük olmasını karşılaştırmak en doğal hakkımız.Yani çevre sektöründe çalışıp o kadar eksiği görünce hele devlette çevre açığı ayan beyan ortadayken 6500 imam hatip mezunu alımı akla mantığa aykırı değil mi ??
 
bir de işin çevre görevlisi boyutu var. en başından beri karşı çıktığım ve de ömrüm yetiğince karşısında dik duracağım bir konu olan bu ç.g. işinde bakanlık kendisiyle çelişik oldğunu ve yine kendinin ne kadar haksız olduğunu göstermekte. hani çevre mühendisi açığı vardı da çevre görevlisi adı altında meslek alanına önüne geleni doldurttu. bu konuda her türlü sitemi haklı buluyorum.
lütfen aranızdaki tartışmaları da bırakınız artık...
olayların karşsında diyecek tek şey var: kadro akar çevre müh. bakar!
 
İmam hatipliler ne kadar çekti bilemeyiz. Ancak sırf birileri çevreci elemanları sevmiyor diye bunun faturası çevre mühendislerine kesiliyorsa, yine birileri imam hatip mezunlarına tubitakta bile kadro açarken bize kendi branşımızla ilgili kurumlarda kadro açılmıyorsa orada dur derim. Yapılan işler ortada. Topu topu 17 kadro. Peki bir senede ne kadar çevre mühendisi mezun oluyor ? Yaklaşık 3150 civarı. Peki ya bu sene mezun olan ve önceden mezun olupta iş bulamayan onca adama yapılan haksızlık ne olacak ? Son atamalarda jeoloji mühendisleri bile bizden daha fazla kadroya sahipti. Mühendislik genelinde git gide diplere düşüyoruz bu bir gerçek. Bence bize yapılan bu haksızlık hiçbir meslek grubuna yapılmadı. Bu yüzden biz ona buna yapılan haksızlıkları boşverelimde bize yapılan haksızlıkların hesabı nasıl sorulacak onu düşünelim. Son olarak eğer sırf birkaç çevreci örgütün protestosu yüzünden amaç bana bu ülkeyi dar etmekse hakkımı helal etmiyorum!
 
@Ademnba Ya->Paragraf başı büyük harf, başlarının->başkalarının, elde ettikleri haklara veya kazanımlara ->anlatım bozukluğu, elde etmek kazanmak yakın anlamlı, kazanım elde etmek ne demektir? Ayrıca kaznımlar değil o kazanımlar, nie->niye, adamlar->Adamlar (noktadan sonra büyük harf), bişeyler->bir şeyler (bunu hepimiz yanlış yazıyoruz gerçi önemsiz), risk alan -> Risk alan (noktadan sonra büyük harf), Mustafa Kaplan(istemeyerek söylüyorum kusura bakma)->''kusura bakmayın'' daha uygun olur, Ha yok risk aldım diosan-> Ha yok.. (noktadan sonra büyük harf), diosan nedir ? diyorsan olmasın o ? hatta diyorsanız daha yerinde kullanım olur, O zaman sonuçlarınada katlanacaksın-> birincisi da orada ayrı olmalı, ikincisi ifade biçiminize bakılırsa Mustafa Bey'le çok samimisiniz herhalde.

Bu uzar gider, açıkçası bu ifade biçimi, bu güzel Türkçe ile siz çalışan bir meslektaşımız iseniz, İmam Hatip mezunlarına haksızlık ediyoruz doğru :) Çünkü bir değil iki değil adeta kasıtlı yazılmış gibi.Anlayamadığımız bir sistem söz konusu herhalde. Şunu da belirtmeliyim ki, sadece yazım hataları hitap şekilleri değil, yazdıklarınızdan bile yansıyan tavrınız (ki bu anlık tavırdır umarım, genel karakter değil) şimdi enter tuşuna basarsam, gün içinde bana kabaca tabirler veya küfürler olarak geri dönüş olur mu? diye düşündürüyor beni. Olsun düşüncelerimi paylaşacağım :)
 
24 Çevre Mühendisi = 6500 İmam Hatipli , burdan daha değerli olduğumuzuda çıkarabiliriz ! ( Maksat konuşmaksa )
Ama at gözlükleri çıkmadığı sürece , değişen birşey olmayacaktır sanırım ...
 
@Murat Akyüz

Ben de Bakanlığın ve Odamızın Biz meslektaşlarını SEVDİĞİNE İnanmıyorum...

@Murat Akyüz
Ey Bakanlık duy bunları... Çevre ile Çevre Mühendisi ilgilenir, kimyagerin biyoloğun veterinerin bu görevlerde işi ne anlamak çok zor bu mantığı...
 
Arkadaşlar bence imam-hatipi filan bırakın bence Çevre ve Orman bakanlığı iken bile çok alım olmuyordu.Çevre ve Şehircilik olunca hepten kaynadık gittik.Bayındırlık bize değil biz bayındırlığa katıldık.İl çevre müdürlerinden 1 tanesi çevre mühendisi mi? (Açıkcası tahmin benimki , cidden soruyorum) ve ÇED ve izin şube müdürlerinden kaç tanesi Çevre Müh.? Bu ülkede belki Veysel Eroğlu hocamız sayesinde hafif hareketlendik ki o da aslen Çevre Müh. değildir.Artık o da yok.Bizim bakanlığımız kentsel dönüşümle uğraşıyor.Bizse imam-hatip atamalarıyla ya lütfen ya bırakın hem bunu tartışmayı hemde devletden kadro beklemeyi ,
 
Ne yaptık biz bu devlete acaba merak ediyorum. İstenmeyen çocuk muamelesi görüyoruz resmen :) Alımlardaki şartlara da baktım hakikatten gülünç. Aynı KPSS 3 puanı eğer almış ise başvuru yapan kişiler doğum tarihi önce olan alınacakmış :) Bakalım nereye kadar böyle gidecek elbet bir gün büyük bir patlak verecek bu kafa yapısı ile hareket eden devlet büyüklerimiz. Herhalde devlet büyüklerimizin tanıdıkları zamanında yanlış dallara girmişler okumak için, Çevre Mühendisliğinin geleceğini tahmin edememişler :) nasıl yapsak nasıl etsek de bizim elemanları bu geleceği parlak işe yerleştirsek demişler Çevre Görevliliği akıllarına gelmiş oradan diğer meslek dallarını yerleştirme yoluna girmişler sanki mezun ihtiyacı karşılayacak Çevre Mühendisleri yokmuş gibi :) Daha bakalım neler göreceğiz bunun gibi ;)
 
Konuyla çok alakalı değil ama bu haberi sizlerle paylaşmak istedim. Yukarıdaki bazı arkadaşların yorumlarına karşılık, haberi dikkatli okumalarını tavsiye ediyorum ve yorumsuz kalıyorum. Harç yok, en az 250 lira burs ve kalacak yer imkanı var. Her yıl düzenli olarak zamlanan harç parası, çocuklarını okutmak için bu harç parasını ödemek zorunda olan milyonlarca aile ve okumak için çalışmak zorunda kalan öğrencilere karşın Yalova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni kazanan öğrenciler okudukları süre boyunca harç parası ödemeyecekler. Ayrıca, en az 250 TL burs alacak ve kendilerine kalacak yer imkanı sağlanacak. Birgün'ün haberine göre, Vakıf üniversitelerin öğrenci çekmek için uyguladığı yöntemleri bile geride bırakacak imkanlar vaadeden Yalova Üniversitesi'nde öğrenim gören diğer öğrenciler ise yapılan ayrımcılığı tepkiyle karşıladı. Uygulamanın 'Eşit Eğitim Hakkı'nın gaspı olduğunu düşünen Yalova Üniversitesi öğrencileri, üniversite kaynaklarının neden sadece İlahiyat Fakültesi öğrencileri için kullanıldığını, neden ilahiyat Fakültesi'ne öğrenci çekilmeye çalışılırken geri kalan birimlere yatırım yapılmadığını, kendi ödedikleri harçların neden tüm İlahiyat Fakültesi'nde burs olarak kullanılacağını sorguluyorlar.

İşte Yalova Üniversitesi'nin internet sitesinde yer alan duyuru;
'Fakültemizi Tercih Etmeniz İçin 10 Sebep:
Yalova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, 1 Ekim 2012 tarihinde eğitim-öğretime başlayacak öğrencilerine çok cazip imkânlar sunuyor:
  • Her öğrenciye öğrenim harcını karşılama taahhüdü,
  • İlk 3000’e giren öğrencilere aylık 1000 TL, İlk 6000’e giren öğrencilere 500 TL, fakültemize yerleşen her öğrenciye 250 TL karşılıksız burs,
  • Bütün öğrencilerimize kalacak yer temini,
  • Ders saatleri dışında özel eğitim seminerleri fırsatı,
  • Hazırlık sınıfı sonunda Suudi Arabistan’da (Mekke, Medine ve Cidde) 4 ay süreyle pratik dil eğitimi imkânı,

%100 Arapça eğitim ve İngilizce seçmeli ders alma imkânı
  • Akademisyen ve İslâm âlimi yetiştirmeyi önceleyen bir fakülte
  • Mezun olan her öğrencimize -akademik kariyer yapma imkânı yanında- öğretmenlik, vaizlik, Kur’an kursu öğreticiliği gibi pek çok sahada iş imkânı
  • Alanında uzman, proaktif akademisyen kadrosu
  • İstanbul, Bursa ve Kocaeli’ye 1’er saat mesafede, stresten uzak, doğal güzellikleriyle öne çıkan bir şehirde okuma avantajı
 
@Birgül Bakanoğlu Eğer haber gerçeği yansıtıyorsa ki internet sitesinde yazıyorsa doğrudur. Yazıklar olsun. Ne sıkıntılarla yatırıyorduk o harçları. Kendimi geçtim ben okulda çok başarılı değildim. Çok başarılı ve maddi problemler yaşayan arkadaşlarım vardı. Aklıma geliyor deliyorum.
 
Üst