• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

CSB 4/B Çevre Müh alım

@Murat Akyüz

Kimyasal atıklardaki, endüstriyel çamur atıklarındaki analizleri, içerdiği organik, inorganik kalıntıların ayrıştırılmasını, susuzlaştırılmasını, çamurdaki bileşenlerin verimlerini, laboratuvardaki mikro analizlerini Kimyagerden öte ÇEVRE MÜHENDİSİ Mİ daha iyi yapar??
 
MÜHENDİSİ YAPIYOR. Söyle yapan varsa gidip elini öpücem! Daha doğrusu İl Müdürlüğündeki personellerin bunları yapması istenmiyor. Ben atom mühendisiyim atomu parçalayabilirim diyebilirsin. Ama Çevre Mühendislerinin iş alanında yerin yoktur. Kimyacılar için diyorum bunu.
 
Kısa öz cevap veriyorum size HAYAT=KİMYA' dır. KİMYASAL ATIK adı üzerinde...

Nasıl kimyacının işi yok sektörde ? Güldürmeyin beni :)

Devlette çalışanları kasdetmiyorum ben, sizin aşağılar tavrınıza itafen söylenmiş bir söz, özel sektördeyim.
 
Belki haklısınız. Bir kimyager bahsettiğiniz analizleri daha iyi yapabilir. Bir kimyager hatta yeni analiz metodlarıda bulabilir. Ancak atıkların ne yapılacağının işi Çevre Mühendisinindir. Bir meslek grubu diğerinden daha üstün değil. Hepsinin birbirine ihtiyacı var. Ancak herkes Çevre Mühensiliğinin iş alanına el atıyor. Kimyager analiz yapar, inşaat mühensisi arıtma tesisi inşaa eder, veteriner çevre görevlisi olur(ki bu kavrama karşıyım). Sonuçta doğru ya da yanlış, etkiye tepki gelişiyor.
 
harika birşey, Ülkemizin en çok ihtiyacı olan meslek grubu, tebrik ediyorum. Bu gibi uygulamalar bütün ilahiyat fakültelerinde uygulanması için halkımızı bilinçlendirmeliyiz. Tek bir üniversiteyle kalmamalı ve bütün yurt sathındaki ilahiyat fakültelerine yaymalıyız bunu ki ülkemiz daha çabuk kalkınsın... Yaşasın İlahiyat Fakülteleri !
 
@eraxes


Etrafımıza baktığımızda gözle görülen her şey kimya bu doğru. Cam, Asfalt, Boya, Plastik saymakla bitiremeyiz. Ama sektörler farklı... Biz bu maddelerin nihai ürün haline dönüşümü konusunda nasıl yetersiz kalırsak, Kimya Mühendisleri de bu maddelerin kullanılmayacak vaziyete geldiğinde ne yapılması gerektiği konusunda eksik kalır. X ler ve Y ler nasıl ayrı ayrı hesaplanıyorsa bu iki mühendislikte benzer ama tamamen farklı :) Onun için aşağılamak gibi bir durum söz konusu olamaz.
 
Üst