• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Dekantör önerisi.

Murat Er

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Aralık 2011
Firma
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü
Dekantör kullanan arkadaşlar, kullandığınız markaları ve iyi-kötü yönlerini yazarak tavsiyede bulunabilirmisiniz. Dekantör seçerken nelere dikkat etmemiz lazım.
 
Çok teşekkürler bilgi için. Benimde en önde tuttuğum konu servis. Öyle firmalar var ki istediğim teklifi bile aylar sonra gönderdiler. Hatta geri dönüş yaparız deyip yapmayan bile oldu. Böyle olunca satış aşamasında bile böyle davranan firmaların, servis konusunda nasıl hizmet vereceklerini sorgulamaya başlıyorum ve değerlendirmemi ona göre yapıyorum.
 
Biz alfa laval' ın dekantör ve mekanik yoğunlaştırıcılarını kullanıyoruz. 2,5 yıla yakın oldu. Dekantör seçiminde besleme çamurunu ve debiyi iyi belirlerseniz güzel çalışıyor. Bizde olmamakla beraber dekantör girişine çamurun değerini ölçen bir ekipman takılabiliyor ve dekantör kendini buna göre ayarlayarak çalıştırıyor ancak kurulum maliyetini arttırıyor. Bir süre kullandıktan sonra zaten siz gerekli ayarlamaları yapacak hala geliyorsunuz. Yıllık bakımları ihmal edilmemeli biz şimdilik bir sorun yaşamadık
 
Herkese merhabalar,

Forumda okuduğum kulaktan dolma ve pek doğru olmayan birkaç bilgi bulunmakta. Bu yazıyı sadece forum üyelerini aydınlatmak amacı ile yazıyorum.

Çamur ve çamur bertarafı tamami ile farklı ve uzmanlık gerektiren bir konu. Türkiye’de HAUS olarak çamur konusunu en iyi bilen insanları ekibimizde bulunmaktadır. Şu an dünyanın en büyük bant kurutma tesisini İZSU Çiğli Atıksu Arıtma tesisinde kuruyoruz. Türkiye’nin en büyük kapasiteli dekantörlerini Brückner çamuru susuzlaştırmada Çumra Şeker fabrikalarında çalıştırıyoruz. Bunun yanında Türkiye’de sayısız uygulamada sayısız dekantörümüz çalışıyor. Tavuk kesimhanesinden, belediye arıtmalarına, organize sanayi bölgelerinden maden çamuruna kadar birçok noktada uygulama yapıyoruz. Solar Kurutma sistemleri ile çamur kurutuyoruz. Tüm bu uygulamaları yaparken Türkiye’de satış konusunda en teknik ve en bilgili personel ile çalışıyoruz. 18 kişiden oluşan teknik personel bulunduruyoruz. 2 adet mobil çamur susuzlaştırma ünitesi ile sizlere çözümler yaratıyoruz.

HAUS bunun yanında şu an İngiltere’den Endonezya’ya , Kore’den Bahreyn’e, İran’dan Arjantin’e, Kanada’dan Rusya’ya bir çok ülkeye dekantör ihracatı yapmaktadır. Hollanda merkezli HAUS Europe B.V.’de yine 8 kişiden oluşan satış ve teknik ekibi bulunmaktadır.

Forumda yazan birkaç teknik konuya ayrıca açıklama yapmak istiyorum.

Volkan Azak Bey’in yapmış olduğu açıklama aslında burada çamuru bilmenin ne kadar önemli olduğunu bizlere gösteriyor. Çamur yoğunluğunun fazla olması çamurun daha kuru çıkacağı anlamına gelmez hatta tam tersi daha az kuru bir çamur elde edersiniz. Bunun nedeni yoğunlaştırmada çamur miktarını artırmanız hücreler arasında suyu daha fazla tutmanız anlamına gelir bu da santrifüj kuvvet ile bir kısım suyu bu çamur yapısı arasından çıkaramayacaksınız demektir. Geri devir hattından alacağınız %0,8-51,2 arasında AKM içeren çamuru yoğunlaştırmadan direkt susuzlaştırmak aktif çamur sistemlerinde bizlerin en çok tercih ettiği yöntemdir. Bu şekilde hem daha kuru bir çamur (%1-2 oranında artı sağlayacaktır) hem de %10-20 arasında daha az polimer kullanmanıza neden olacaktır. Tek bir dezavantajı bir büyük model dekantör kullanmanız gerekir. Bu konuda daha detaylı bilgi almak isterseniz bizlerle irtibata geçebilirsiniz.

Dekantör konusunda en önemli nokta ise birçok katılımcının değindiği gibi servis noktasıdır. Eğer burada satış sonrası servisi olmayan ya da sadece sözde servise sahip olan bir firmadan dekantör temini yapmanız durumunda ilk arıza durumunda makine ile başbaşa kalırsınız.Bu durumda olan birçok firmaya sadece ikili ilişkilerimizden dolayı şu ana kadar yardım ettik ama bu yardımı çok da fazla sürdürmeyeceğimizi düşünüyoruz.
Bunun yanında dekantör alırken sadece makine alınmadığı da mutlaka bilinmelidir. Çamur işlerken çıkacak proses sorunlarını çözebilecek teknik alt yapıya sahip olan bir firma ile çalışmalısınız. Çünkü bazen en ufak bir değişiklik size çok daha az polimer tüketimi ve çok daha iyi bir çıkış KM sağlayabilir.
Kuruluk değeri olarak baktığınızda çıkan çamur kuruluğu sadece dekantöre değil birkaç ana faktöre bağlıdır. Burada proses bilgisi çok fazla ön plana çıkar. Bazı çamurlarda %20 bazı çamurlarda ise %36-40 kuruluk yakalayabilirsiniz. Burada makinanın doğru seçilmesi, uygun proses çok önemli olsa da çamur yaşı, pH değeri, sıcaklık, SVI değeri ama en önemlisi organik/ inorganik madde oranı çıkan çamur kuru madde oranını belirlemede yardımcı olacaktır.

Bir Türk firması olarak şu an sadece Türkiye’de değil Dünya’da yabancı firmalar ile başabaş mücadele ediyoruz. Kalite , makine performansı ve bilgi birikimi olarak çoğu firmadan çok daha iyi durumda olduğumuzu son 3 sene içerisinde başarmış olduğumuz işlerden anlıyoruz. Kimseyi müşteri değil onların bizi çözüm ortağı olarak görmesini sağlıyoruz.

Yine forumda yanlış bilinen birçok bilgi var. Bunları tek tek burada açıklamam çok zor ama her türlü sorularınız için sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyacağız.


Saygılarımla,
Korhan Bulut.
 
arkadaşlar
ayda 50-60 ton sulu çamur oluşmakta, filtre pres mi dekantör mü seçmem gerekiyor? yardımcı olursanız çok sevinirim
şimdiden teşekkürler
 
Üst